شناسهٔ خبر: 69876965 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

جشنواره مسابقات زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی

آذربایجان شرقی و تهران بزرگ روی سکوی اول

از ۱۴۰۰ سال پیش همیشه در دین ما به ورزش زورخانه‌ای توجه شده است، چراکه زورخانه‌ها پس از مساجد جایگاه خاصی میان مردم داشته‌اند. مهم‌ترین بعد ورزش زورخانه‌ای کمک به نیازمندان و ترویج فرهنگ پهلوانی و جوانمردی بود که برگزاری جشن گلریزان نمونه بارز رفع مشکلات مردم بود

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: جشنواره مسابقات قهرمانی زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی همزمان با هفته بسیج در سالن شهدای هفتم تیر برگزار شد. این دوره از مسابقات برای تعیین پهلوان سال بسیجی انجام شد و طی آن برترین بسیجیان رشته‌های ورزش زورخانه‌ای و کشتی‌پهلوانی با هم به رقابت پرداختند. 
سردار قریشی، جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین در مراسم افتتاحیه این مسابقات با اشاره به ریشه‌های مذهبی - عقیدتی ورزش زورخانه‌ای و لزوم توسعه این ورزش بین جوانان و نسل آینده‌ساز ایران گفت: «از ۱۴۰۰ سال پیش همیشه در دین ما به ورزش زورخانه‌ای توجه شده است، چراکه زورخانه‌ها پس از مساجد جایگاه خاصی میان مردم داشته‌اند. مهم‌ترین بعد ورزش زورخانه‌ای کمک به نیازمندان و ترویج فرهنگ پهلوانی و جوانمردی بود که برگزاری جشن گلریزان نمونه بارز رفع مشکلات مردم بود.» در پایان رقابت‌های کشتی پهلوانی تیم‌های آذربایجان شرقی، همدان و مازندران به ترتیب اول تا سوم شدند. در اوزان مختلف این مسابقات هم در ۶۰ کیلوگرم مهدی قادری از خراسان رضوی، در ۷۰ عمران حسینی از گیلان، در ۸۰ مبین معصومی از آذربایجان شرقی، در ۱۰۰ طا‌ها حسینی از کردستان و در مثبت ۱۰۰ کیلوگرم امیررضا صارمی از لرستان عناوین قهرمانی را کسب کردند. در پایان مسابقات زورخانه‌ای تیم‌های تهران بزرگ، کرمانشاه و اصفهان عناوین اول تا سوم را به خود اختصاص دادند. در بخش انفرادی هم نفرات برتر مشخص شدند. در «چرخ تیز» یاسین نظری از کرمانشاه اول شد، نماینده کرمان در جایگاه دوم ایستاد و چرخ زنان تهران بزرگ و قزوین سوم شدند. در «چرخ چمنی» باز هم یاسین نظری اول شد، نماینده تهران بزرگ دوم و نماینده‌های کرمان و سمنان در جایگاه سوم قرار گرفتند. در «کباده»، امیرحسین اسلام‌پرست از فارس اول شد و نمایندگان آذربایجان، یزد و اصفهان دوم وسوم شدند. در بخش «میل»، یاسین قدوسی از سمنان اول شد و ورزشکاران تهران بزرگ، همدان و مازندران روی سکو‌های بعد قرار گرفتند. در «سنگ»، محمدحسین گل شیرازی از اصفهان اول شد و نمایندگان فارس، تهران بزرگ و استان مرکزی دوم و سوم شدند.