شناسهٔ خبر: 69876912 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

اولین ضرب شست روسیه به مجوز موشکی غرب 

مسکو با استفاده از موشک جدید «اورشنیک» تأسیسات نظامی اوکراین را هدف گرفت 

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: روسیه در واکنش به تصمیم غرب به استفاده از موشک‌های دوربرد برای حمله به قلمرو روسیه، خاک اوکراین را با موشک جدید «اورِشنیک» هدف قرار داد و پوتین تهدید کرد که در صورت لزوم این موشک‌ها به خاک تأمین‌کنندگان تسلیحاتی اوکراین نیز خواهند رسید. 
در پی اقدامات تحریک‌آمیز غربی‌ها در خاک اوکراین که تنش‌ها را تشدید کرده است، روسیه برای اینکه نشان دهد برای هرگونه سناریویی آمادگی دارد، از سلاح‌های جدید خود در حمله به اوکراین رونمایی کرده است. ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه گفت که حمله موشکی پنج‌شنبه به شهر دنیپرو، در شرق اوکراین با استفاده از «یک موشک متعارف جدید میان‌برد» انجام شده است. به گزارش راشاتودی، پوتین گفت که این موشک، که نام رمز آن «اورِشنیک» است، پاسخی به استفاده اوکراین از سلاح‌های دوربرد امریکایی و بریتانیایی برای زدن اهدافی در داخل روسیه بود. پوتین تأکید کرد: «روسیه می‌تواند به تأسیسات نظامی کشور‌هایی حمله کند که اجازه استفاده از سلاح‌های‌شان به اوکراین برای این هدف را داده‌اند.»
پوتین گفت که «آزمایش» یک نمونه موشک بالستیک هایپرسونیک غیراتمی با موفقیت انجام شد و تأسیسات نظامی اوکراین را هدف قرار داد. پوتین گفت: «هیچ راهی برای مقابله با این سلاح، که با سرعت ۱۰ ماخ (۵/۲ تا ۳ کیلومتر در ثانیه) حرکت می‌کند وجود ندارد.» او به غرب هشدار داد که روسیه آماده هر نوع تحولی است. اگر کسی هنوز در آن شک دارد، بهتر است نداشته باشد. همیشه واکنشی وجود خواهد داشت.» همزمان، وزارت دفاع روسیه نیز گفت که پدافند هوایی این کشور دو موشک سایه طوفان ساخت انگلیس را در حمله اوکراین به خاک روسیه سرنگون کرده است. 
رونمایی روسیه از موشک‌های بالستیک جدید، اوکراینی‌ها را وحشت زده کرده است و ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین گفت: «استفاده روسیه از یک موشک تازه یک تشدید آشکار و حاد تنش در ابعاد و بی‌رحمی این جنگ است.» امریکا و بریتانیا این هفته با تغییر عمده سیاست خود، اجازه دادند اوکراین از موشک‌های امریکایی «اتکمز» و بریتانیایی «سایه طوفان» علیه خاک روسیه استفاده کند. استفاده از موشک‌های جدید روسیه حاوی این پیام است که به‌کارگیری موشک‌های دوربرد توسط اوکراین، گرهی از مشکلات غرب باز نمی‌کند و هر چه اعضای ناتو بیشتر ماجراجویی کنند، تاوان سنگینی را خواهند پرداخت. این اقدام روسیه پس از امضای سند دکترین جدید این کشور انجام شد که نشان می‌دهد مسکو خود را برای همه گزینه‌ها آماده کرده است. 
موشک‌های بالستیک میان‌برد که پوتین آن را توصیف کرد، عموماً چیزی میان ۳ تا ۵ هزار و ۵۰۰ کیلومتر برد دارند. متیو سَویل، مدیر علوم نظامی در اندیشکده «روسی» گفت که استفاده از چنین سلاحی ممکن است اهمیت فوق‌العاده نظامی نداشته باشد، اما اهمیت نمادین دارد، چون بعد از بازنگری در دکترین اتمی روسیه اتفاق می‌افتد که بسیاری آن را به مثابه تسهیل شرایط استفاده از چنین سلاح‌هایی می‌دانند. او گفت: «این یادآور این موضوع است که روسیه مجهز به طیف وسیع‌تری از انواع موشک‌های بزرگ‌تر و متفاوت است و آماده استفاده از آنهاست.» آناتولی ماتویچوک، کارشناس مسائل نظامی ضمن مقایسه قدرت اورشنیک با بمب‌های اتمی هیروشیما و ناکازاکی گفت: «این موشک به طور قابل‌توجهی ارتقا یافته و چند کلاهک دارد که شامل شش الی هشت واحد می‌شود و هر کدام قابلیت حمل صد‌ها کیلوتن را دارد که ۱۰۰ الی ۲۰۰ برابر از مجموع بمب‌های پرتاب‌شده در هیروشیما و ناکازاکی بیشتر است.» 

 آمادگی آلمان برای جنگ با روسیه 
با تشدید تنش‌ها بین روسیه و غرب، کشور‌های اروپایی خود را برای روز‌های سخت‌تر آماده می‌کنند. به گزارش «فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ»، نیرو‌های مسلح آلمان در صورت درگیری نظامی با روسیه، طرحی محرمانه آماده کرده‌اند. طرح هزار صفحه‌ای «عملیات آلمان» تمامی تأسیسات زیربنایی را که مستحق حفاظت ویژه هستند، فهرست می‌کند و همچنین شامل رویه‌ای برای دفاع یا «اقدامات بازدارندگی روسیه در جناح شرقی ناتو» است. به گزارش خبرگزاری تاس، این طرح تأکید دارد که در چنین حالتی، آلمان به «محل تمرکز ده‌ها هزار و احتمالاً صد‌ها هزار سرباز» و همچنین تجهیزات نظامی، مواد غذایی و تجهیزات پزشکی تبدیل می‌شود که به شرق منتقل می‌شوند. در طول سال جاری میلادی، مقامات نظامی آلمان بار‌ها اعلام کرده‌اند که باید برای درگیری نظامی با روسیه آماده شوند که به گفته آنها ممکن است در پنج سال آینده رخ دهد. بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان نیز این موضوع را چندین بار بیان کرده است.