شناسهٔ خبر: 69876814 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

بایدن و مکرون درباره تحولات خاورمیانه و اوکراین رایزنی کردند

کاخ سفید اعلام کرد جو بایدن رئیس جمهور آمریکا با امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه درباره تحولات خاورمیانه (غرب آسیا) و اوکراین رایزنی کردند.

صاحب‌خبر -

کاخ سفید روز جمعه به وقت محلی در حالیکه جو بایدن رئیس جمهور دموکرات کنونی آمریکا در اخرین هفته های ریاست جمهوری خود به سر می برد،  در بیانیه ای اعلام کرد: روسای جمهور آمریکا و فرانسه در خصوص تحولات اوکراین و خاورمیانه با یکدیگر تلفنی گفتگو کردند.

کاخ سفید در این بیانیه افزود: جو بایدن رئیس جمهور آمریکا امروز با امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه درباره شماری از مسائل جهانی و دوجانبه گفتگو کرد.

کاخ سفید اضافه کرد: آنها (بایدن و مکرون) تحولات اوکراین و همچنین خاورمیانه را بررسی کردند که شامل بررسی  تلاش‌ها برای تضمین یک توافق آتش‌بس در لبنان بود.این توافق باید  به مردم  دو طرف خط آبی اجازه دهد سالم به خانه‌های خود بازگردند.

بر اساس بیانیه کاخ سفید، بایدن و مکرون متعهد شدند که مستقیماً و از طریق تیم های امنیت ملی خود، ارتباط نزدیک را حفظ کنند.

حزب دموکرات آمریکا به دلیل عملکرد بایدن در چهار سال ریاست جمهوری خود و تاثیرات دو جنگ اوکراین و روسیه و نیز اسرائیل علیه مردم غزه در انتخابات ۵ نوامبر ۲۰۲۴ (۱۵ آبان ۱۴۰۳) ریاست جمهوری این کشور شکست سنگینی از حزب جمهوریخواه متحمل شد و دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق این کشور بار دیگر پس از یک دوره غیر متوالی بر رقیب خود کامالا هریس معاون رئیس جمهور کنونی آمریکا پیروز شد.

 دولت بایدن در آخرین تلاش خود برای تسریع ارسال کمک های نظامی پیش از مراسم تحلیف دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب در ۲۰ ژانویه، یک بسته کمکی نظامی جدید به ارزش ۲۷۵ میلیون دلار به اوکراین اختصاص داد.

پنتاگون در بیانیه ای اعلام کرد این بسته شامل مهمات توپخانه خودکششی موسوم به هیمارس، گلوله های توپخانه، موشک های زمین به هوای جاولین و سلاح های کوچک و سایر تجهیزات خواهد بود.

در این بیانیه آمده است: "آمریکا به همکاری با حدود ۵۰ متحد و شریک خود از طریق گروه تماس دفاعی اوکراین و ائتلاف‌های توانمند مرتبط با آن برای تامین نیازهای فوری اوکراین در میدان نبرد ادامه خواهد داد. "

دو مقام دولت آمریکا پیش از این اعلام کرده بودند که واشنگتن در حال کار برای توزیع ۶ میلیارد دلار کمک امنیتی باقی مانده به اوکراین قبل از آغاز به کار ترامپ است و پیش بینی می کند که جریان تسلیحات به اوکراین با آغاز به کار دولت ترامپ متوقف خواهد شد.

بسته کمکی جدید اوکراین در حالی اعلام شد که گزارش‌ها حاکی از موافقت دولت بایدن با استفاده اوکراین از موشک‌های دوربرد آمریکا برای حمله به عمق خاک روسیه است.

از سوی دیگر، آثار جنگ اسرائیل علیه غزه منجر به شکست سنگین دموکرات ها در انتخابات ریاست جمهوری اخیر این کشور شد بطوریکه جامعه مسلمان و اعراب آمریکایی در ایالت میشیگان آمریکا که از ایالت های کلیدی در انتخابات بوده و همواره به نامزد دموکرات ها رای داده است، این بار به ترامپ رای داد.

دیوان کیفری بین‌المللی که مقر آن در لاهه هلند است، ۲۱ نوامبر ۲۰۲۴ برابر با اول آذر ماه ۱۴۰۳ دستور بازداشت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر و یوآو گالانت وزیر جنگ سابق رژیم اسرائیل را به اتهام ارتکاب جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و استفاده از گرسنگی (گرسنه سازی مردم غزه) به عنوان یک سلاح صادر کرد. این برای اولین بار است که دیوان لاهه دستور بازداشت دو مقام ارشد اسرائیلی را صادر می‌‎کند.

وزارت بهداشت غزه نیز در آخرین اطلاع رسانی خود اعلام کرده است که تعداد شهدای غزه از آغاز جنگ علیه نوار غزه در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون به ۴۴ هزار و ۵۶ نفر و تعداد زخمی‌ها نیز به ۱۰۴ هزار و ۲۶۸ نفر رسید.

رژیم اسرائیل از هفتم اکتبر۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) در پی ناکامی در عملیات طوفان الاقصی از سوی گروههای مقاومت فلسطینی به رهبری حماس، جنگ ویرانگری را علیه نوار غزه آغاز کرده است؛ طی این مدت بخش اعظم منازل و زیرساخت‌های نوار غزه در این جنگ به شدت تخریب شده‌اند و محاصره رقت بار و بحران انسانی شدید در کنار قحطی و گرسنگی بی‌سابقه، جان ساکنان این منطقه را تهدید می‌کند.

حملات اسرائیل تنها به نوار غزه محدود نشده است و رژیم اشغالگر قدس، جنگ طلبی خود را در کرانه باختری، لبنان و دیگر مناطق خاورمیانه با حمایت های همه جانبه آمریکا و متحدانش گسترش داده است.

با وجود همه این جنایت‌ها، رژیم اشغالگر قدس اعتراف کرده که هنوز نتوانسته است به اهداف خود از این جنگ یعنی نابود کردن جنبش حماس و بازگرداندن اسرای خود از نوار غزه برسد.