به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه ای اصفهان، احمدرضا صادقی شامگاه جمعه افزود: توزیع آب ابتدا در شبکههای آبیاری غرب اصفهان و پس از آن در شبکههای آبیاری بخش مرکزی و رودشت (شرق اصفهان) خواهد بود.
وی اظهار داشت:حجم کنونی مخزن سد زایندهرود ۲۳۸ میلیون مترمکعب است و تلاش می شود تا رهاسازی آب در شبکههای آبیاری غرب و شرق اصفهان طبق تصمیمات کارگروه سازگاری با کم آبی انجام شود.
به گزارش ایرنا، زایندهرود به طول بیش از ۴۰۰ کیلومتر در دهههای اخیر بدلیل برداشتهای بیرویه در بالادست، انتقال آب به حوضه دیگر، تراکم جمعیت و تا حدودی کاهش نسبی بارندگیها، به یک رودخانه با جریان دورهای، تبدیل و در پایین دست با خشکی مواجه شده است.
پشت پرده خشکی تالاب هورالعظیم / آب زایندهرود هم قطع میشود
اصفهان وضعیت آبی نابسامان و کمسابقهای را در نیم قرن اخیر سپری میکند.
افزایش جمعیت و تغییر الگوی مصرف، پروژههای انتقال آب، افزایش صنایع و برداشتهای بالادست، شرایطی را ایجاد کرده است که آب رودخانه زایندهرود در ۲ دهه اخیر از سد «چم آسمان» در شهرستان لنجان واقع در غرب استان تا تالاب بینالمللی گاوخونی به دفعات خشکانده شده و همین امر توقف متناوب کشت و کار در مناطق مختلف استان را در پی داشته است.
سد زایندهرود با گنجایش ١.۴ میلیارد متر مکعب در فاصله ۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.
مجموع اراضی زراعی قابل کشت استان حدود ۴۸۵ هزار هکتار است که بدلیل کمبود منابع آبی و خشکاندن زایندهرود بخش قابل توجهی از آن زیر کشت نمیرود.