سردار زهرایی رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور در گفتوگو با شبکه خبر با اشاره به فلسفه وجودی بسیج سازندگی گفت: یک جریان جهادی از اول انقلاب تحت عنوان جهاد سازندگی شکل گرفته بود که در آن افراد جهادی بودند و ماموریتهای جهادی در روستاها انجام می دادند. قرار شد که این نهاد با حضور جوانان هم به لحاظ کمی و هم به لحاظ کیفی گسترش یابد.
وی ادامه داد: امروز تعریفمان از جهادگر و بسیجی این است که هر فردی که دل در گرو انقلاب و خدمت بدهد از هر رنگ و مذهب و همچنین از هر سنی در هر جغرافیایی که باشد، اگر به میدان برود جهادگر محسوب میشود و برای اینکه کارت بسیج بگیرد حتماً باید در پایگاهی ثبتنام نماید و فعالیت داشته باشد؛ پس هر کسی که خدمتی به همنوع خود انجام دهد بسیجی و جهادگر محسوب میشود.
سردار زهرایی افزود: زمانی که با جمعی از جهادگران خدمت حضرت آقا رسیدیم این جلسه به پیام مشهور ۹ بندی حضرت آقا ختم شد. حضرت آقا فرمودند ۸۵ درصد از جوانانی که درگیر کار جهادی نشدند وظیفه شماست که گزارش کمی در این باره بدهید. از آن زمان ما یک برنامه مفصلی تدوین کردیم تا جوانان را درگیر کنیم. با حضور رئیس جمهور بیست هزار پروژه محرومیتزدایی که از سال ۱۴۰۲ شروع شده افتتاح خواهد شد که یک بخش آن در آب شرب، مسکن محرومین و.. است.
رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور با اشاره به نشان فردوس افزود: مبنای نشان فردوس از سال ۱۳۴۷ کلید خود که در شهریور زلزلهای در فردوس حادث میشود و ۵ هزار نفرجان خود را از دست میدهند. رهبر انقلاب در آن زمان طلبه ۲۹ ساله بودند و از مشهد مقدس به اتفاق جمعی از خیرین و طلاب با اتوبوس و کامیون اقلام به منطقه ارسال میکردند. در واقع اولین گروه جهادی خدمت رسان را سال ۴۷ حضرت آقا در تقویم ایران اسلامی ثبت کردند. بسیج سازندگی کمک کننده به دولت است. ما موازی دولت نیستیم. با نظارت دستگاه اجرایی کارها انجام میشود.