شناسهٔ خبر: 69875859 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

سیدحسن خمینی: دشمن‌ترین دشمنان شما خود شما هستید /برای خدا کار کردن کار بسیار سختی است

سیدحسن خمینی با اشاره به اینکه امام روزانه سه نوبت قرآن قرائت می‌کردند، بیان کرد: این ارتباط عمیق با قرآن به دلیل ایمان امام بود؛ ایمانی که می‌دانست آن است که اگر بخواهد همه کار می‌کند و اگر کاری نمی‌کند، مشکل از ماست که مومن نیستیم و ظالم هستیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی شب گذشته در دیدار جمعی از بانوان قرآن‌پژوه و فعال در امور قرآنی که در حسینیه جماران برگزار شد، با اشاره به آیه ۸۲ سوره مبارکه اسراء، گفت: خداوند متعال در این آیه شریفه می‌فرماید، «وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاءٌ وَرَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِینَ وَلَا یَزِیدُ الظَّالِمِینَ إِلَّا خَسَارًا»(اما چگونه ممکن است یک اتفاق هم برای مؤمنین رحمت است و هم برای ظالمین خسران به دنبال دارد). در قرآن کریم معمولاً هر جا «مومنین» آمده در مقابل آن عبارت «کافران» آمده است. از مواردی که خداوند متعال در مقابل مومنین، کافران را نیاورده، همین آیه شریفه است، در اینجا تقابل مومن و ظالم است. 

به گزارش جماران، سیدحسن خمینی اظهار کرد: رحمت یا خسران بودن یک اتفاق برای هر فرد بستگی به این دارد که آن فرد کجای داستان قرار گرفته باشد. نعمت باران، برای کسی که مزرعه آماده‌ای داشته باشد، نعمت است در غیر این صورت می‌تواند مصیبت باشد.

یادگار امام تصریح کرد: خداوند متعال در این آیه می‌فرماید قرآن فقط شفا نیست، اگر مومن باشید برای شما شفا و اگر ظالم باشید، همین قرآن برایتان خسران خواهد بود و خسارت است. چگونه قرآن می‌تواند برای دو نفر مختلف دو اثر متفاوت داشته باشد؟ در این آیه به شفا و رحمت نیز اشاره شده است. فرق این دو با هم چیست؟ در عرفان اصطلاحی هست می‌گویند وقتی به سمت کمال حرکت کنید باید چهار گام را پشت سر بگذارید، گام اول تخلیه است، بعد تجلیه، بعد تحلیه و در آخر هم فنا، مرحله فنا هم سه مرحله دارد، که با هم هفت مرتبه کمالی است. در گام تخلیه شما باید خود را پاکسازی کنید، اول باید خود را شست‌وشو دهید، انسان باید قبل از ورود به هر عرصه‌ای پاک باشد، بعد نوبت به مرحله تجلیه می‌رسد، به این معنی که فرد در این مرحله باید جلا پیدا کند.

وی افزود: گفته شده که «شفا» همان رفع نواقص همان مرتبه‌ای است که در آن شست‌وشو می‌کنید، در ادامه گام بعدی رحمت است که اینجا معادل تجلیه است، لذا قرآن هم می‌تواند شما را از هر عیب و ایرادی پاک کند و در ادامه به زیور آراسته کند، همه اینها به شرطی است که فرد مومن باشد. اگر فرد مومن نباشد، ظالم است، یکی از مراتب بزرگ ظلم، شرک است، شرک یعنی اینکه انسان برای خدا در جهان شریک قائل باشد و این یعنی ظلم در حق خداوند متعال.

سیدحسن خمینی با اشاره به اینکه امام روزانه سه نوبت قرآن قرائت می‌کردند، بیان کرد: این ارتباط عمیق با قرآن به دلیل ایمان امام بود؛ ایمانی که می‌دانست آن است که اگر بخواهد همه کار می‌کند و اگر کاری نمی‌کند، مشکل از ماست که مومن نیستیم و ظالم هستیم. خیلی اوقات بسیاری از افراد قرآن می‌خوانند و از خود می‌پرسند، چرا رحمت پدید نیامد، علت این است که مومن نبوده‌ایم.

وی با تأکید بر اینکه کار کردن در حوزه قرآن کریم باید خیلی ظریف و دقیق باشد، گفت: در کنار تلاشی که برای یادگیری قرآن صورت می‌گیرد، باید سعی کرد پابه‌پای حرکت در این عرصه قرآن، مومن نیز باشید. برای اینکه محیط تَنَوُر قرآن قرار بگیریم باید خودمان ایمان بیاوریم، در غیر این صورت اگر ظالم باشیم خسران می‌شود، یعنی همان چیزی که می‌تواند راهبر شما باشد، آسیب زننده خواهد شد.

وی با طرح این سوال که مومن بودن را باید از کجا شروع کرد، گفت: این کار باید از دل شروع شود. یک نگاه این است که بر نفس خود قدم بگذارید، هرجا هر کاری می‌کنید ببینید چه مقدار در آن کار مَنیّت وجود دارد، باید خودها را کنار گذاشت و البته برای خدا کار کردن کار بسیار سخت است. مقام معظم رهبری می‌فرمود، امام به ما نشان داد تا مرزهای عصمت رفتن ممکن است. اما شرط دارد و این شرط همان ترک نفس است. دشمن‌ترین دشمنان شما خود شما هستید. اگر اینگونه شدید قرآن برای من و شما شفا و رحمت می‌شود و اگر این نشد شرک است.

سیدحسن خمینی در پایان خطاب به بانوان قرآن‌پژوه حاضر در این جلسه گفت: اینها را به راه خود اضافه کنید تا از راهی که رفته‌اید توشه‌هایی بردارید. هرکسی به اندازه توان خود می‌تواند توشه بردارد. اصل بحث قرآن دستگیری می‌کند و صاحب قرآن‌یاور شماست و ان‌شاءالله به برکت قرآن و نام پیامبر درهای رحمت به روی ما گشوده شود.

2727