به گزارش سایت دیده بان ایران؛ در روز جمعه (۲ آذر) شاخص آلودگی هوا در ایستگاه حمیدیه استان خوزستان به ۳۹۷ رسید تا آلوده ترین نقطه کشور لقب بگیرد.
در سامانه پایش کنترل کیفی کشور آمده است که آلودگی هوای حمیدیه از نوع PM۱۰ است یعنی ذرات معلق درشت و بزرگ که می میتوانند چشم، بینی و گلو را تحریک کنند. گرد و غبار جاده ها، مزارع، بسترهای خشک رودخانه ها، کارگاههای ساختمانی و معادن همگی از انواع PM۱۰ هستند. شاخص آلودگی هوا در ایستگاه منطقه ویژه اقتصادی پارس ۲ استان بوشهر با آلودگی از نوع گاز SO۲ به عدد ۲۰۰ رسید. امروزه یکی از آلایندههای اصلی هوا، گاز ۲ SO است که اثرات جبران ناپذیری بر محیطزیست دارد. این گاز در اتمسفر با بخار آب واکنش داده و اسیدسولفوریک تولید میکند و موجب ایجاد باران اسیدی می شود. از منابع اصلی تولید ۲ SO میتوان به واحدهای تشویه سنگ معدنی (Roasting) مس و روی در صنایع متالورژی، نیروگاههای برق زغال سنگی، پالایشگاه های گاز طبیعی و وسایل نقلیه ای که از سوخت های فسیلی استفاده میکنند، اشاره کرد. این در حالی است که ایستگاه شهریار استان تهران با آلودگی از نوع گازن ازون (O۳ ) در وضعیت خطرناک قرار گرفت. چنانکه شاخص آلودگی هوا در این منطقه به ۲۰۳ رسید. ازون هنگامی تشکیل می شــود که آلاینده های منتشره از خودروها، نیروگاه ها، پالایشگاه ها، کارخانه های شیمیایی و سایر منابع در حضور نور خورشید واکنش شــیمیایی انجام می دهند.
روز جمعه شاخص آلودگی هوا در برخی از ایستگاه ها کنترل کیفیت هوا فراتر از ۱۵۰ رفت تا در وضعیت قرمز قرار گیرد. شاخص آلودگی هوا در ایستگاه منطقه ویژه اقتصادی پارس ۱ (بید خون) استان بوشهر به عدد ۱۶۳ رسید. در استان خوزستان و ایستگاه بهبهان شاخص آلودگی هوا در این روز بر روی ۱۵۹ قرار گرفت تا وضعیت آلودگی هوا در این شهر به رنگ قرمز دربیاید. در استان تهران شاخص آلودگی هوا در ایستگاه قرچک ( ۱۶۱ )، ورامین (۱۶۰ )، پیشوا (۱۶۰)، باقرشهر( ۱۵۳) و ایستگاه شهرداری منطقه ۱۹ ( ۱۵۱) بود. در عین حال، شاخص آلودگی هوا در ایستگاه آبیک قزوین عدد ۱۷۴ را نشان داد و شاخص آلودگی هوا در دو ایستگاه استان البرز، یعنی نظرآباد ۲(۱۶۹ ) و اشتهارد ۲( ۱۵۷) بود. همچنین شاخص آلودگی هوا در ایستگاه شیروان استان خراسان شمالی بر روی ۱۵۱ قرار گرفت