شناسهٔ خبر: 69873137 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

ادامه واکنش‌های بین‌المللی به حکم دیوان لاهه علیه نتانیاهو

صدور حکم دیوان کیفری بین‌المللی برای بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با واکنش بین‌المللی قابل توجهی مواجه شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایکنا، سناتور «برنی سندرز» به حکم دیوان کیفری بین‌المللی برای قرار بازداشت نخست‌وزیر و وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی واکنش نشان داد و از آن حمایت کرد.

سندرز در بیانیه‌ای اعلام کرد اتهامات دیوان بین‌المللی کیفری علیه «بنیامین نتانیاهو» و «یوآو گالانت» نخست وزیر و وزیر سابق جنگ رژیم صهیونیستی «بسیار موجه» هستند و بر اهمیت کنوانسیون‌های ژنو تاکید می‌کنند که برای محافظت از غیرنظامیان و جلوگیری از اقدامات غیرانسانی در طول جنگ ایجاد شده است.

این سناتور آمریکایی در ادامه صحبت‌هایش از تلفات سنگین غیرنظامیان فلسطینی در غزه که در آن بیش از ۴۴ هرار نفر از جمله زنان و کودکان به شهادت رسیده‌اند، انتقاد کرد و در ادامه گفت: «اتهامات دیوان کیفری بین‌المللی علیه نتانیاهو و گالانت برای جنایاتی مانند استفاده از گرسنگی به عنوان سلاح و هدف قرار دادن غیرنظامیان موجه است».

سناتور سندرز افزود: «اگر جهان قوانین بین‌المللی را رعایت نکند، ما به سمت وحشیگری بیشتر خواهیم رفت. من با تصمیمات دیوان بین‌المللی کیفری موافقم».

رشیده طلیب، نماینده کنگره آمریکا نیز از تصمیم دادگاه کیفری بین‌المللی برای صدور حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و یوآو گالانت، وزیر جنگ سابق این رژیم استقبال کرد و گفت: نتانیاهو و گالانت باید دستگیر و به دادگاه کیفری بین‌المللی معرفی شوند.

طلیب، تنها فلسطینی الاصل نماینده کنگره آمریکا در پستی در پلتفرم «X» (توئیتر سابق) تأکید کرد که حکم دستگیری صادر شده علیه نتانیاهو در زمینه جنایات جنگی که وی در غزه مرتکب شده است، تصمیمی است که مدت‌ها در انتظار آن بودیم.

وی افزود: این حکم نشان می‌دهد روزهایی که دولت آپارتاید اسرائیل بدون پاسخگویی دست به هر اقدامی می‌زد به پایان رسیده است.

طلیب گفت: ایالات متحده در سال گذشته بیش از 18 میلیارد دلار کمک نظامی به اسرائیل ارائه کرد و اکنون همه می‌دانند که سلاح‌های آمریکایی توسط اسرائیل در جنایات جنگی استفاده می‌شود.

عفو بین‌الملل: این حکم یک نقطه عطف تاریخی است 

 دبیرکل عفو بین‌الملل، صدور حکم بازداشت «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر و «یوآو گالانت»، وزیر سابق جنگ رژیم صهیونیستی را به اتهام جنایات جنگی در نوار غزه از سوی دادگاه کیفری بین‌المللی «یک نقطه عطف تاریخی» خواند.

«آگنس کالامار» دبیرکل عفو بین‌الملل نیز این اقدام از سوی دیوان کیفری بین‌المللی را نقطه عطف تاریخی دانست.

در بیانیه دیوان لاهه آمده است: دادگاه کیفری بین‌المللی به دلایل قانع‌کننده‌ای دست یافته که نشان می‌دهند نتانیاهو متولد ۲۱ اکتبر ۱۹۴۹ و گالانت متولد ۸ نوامبر ۱۹۵۸ مسئول جنایاتی هستند که به‌طور مشترک مرتکب شده‌اند. از جمله این جنایات می‌توان به استفاده از قحطی به‌ عنوان یک روش جنگی، جنایات علیه بشریت، قتل، آزار و اذیت و اقدامات غیرانسانی اشاره کرد.

 ایرلند و اسلوونی: حکم دیوان کیفری بین‌المللی را اجرا می‌کنیم

سیمون هریس، نخست‌وزیر ایرلند در بیانیه‌ای اعلام کرد: این تصمیم گامی بسیار مهم و چشمگیر است. «بنیامین نتانیاهو» و «یوآو گالانت»، نخست وزیر اسرائیل و وزیر جنگ سابق آن مرتکب جنایاتی شدند که قابل چشم پوشی نیست.

نخست وزیر ایرلند همچنین گفت: «ایرلند به نقش دیوان کیفری بین‌المللی احترام می‌گذارد. هرکسی که در موقعیتی است که به آن در انجام کارهای حیاتی‌اش کمک می‌کند، اکنون باید این کار را با فوریت انجام دهد».

رابرت گلوب، نخست‌وزیر اسلوونی نیز با اشاره به رأی دیوان کیفری بین الملل گفت اسلوونی به احکام دستگیری سران رژیم صهیونیستی که توسط این دادگاه صادر شده احترام می‌گذارد و «به طور کامل آن را رعایت می‌کند.

 پس از آنکه پارلمان اسلوونی با اکثریت آرا به رسمیت شناخته شدن کشور فلسطین را تصویب کرد، اسلوونی در ژوئن آخرین کشور اتحادیه اروپا بود که کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناخت.

 گوترش به استقلال دادگاه کیفری بین‌المللی احترام می‌گذارد

سخنگوی سازمان ملل متحد گفت که «آنتونیو گوترش»، دبیرکل سازمان الملل، احترام خود را به استقلال دادگاه کیفری بین‌المللی ابراز کرد.

استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل متحد در یک کنفرانس مطبوعاتی شب گذشته در مورد ۲ حکم بازداشت صادر شده از سوی دادگاه کیفری بین‌المللی علیه «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم اشغالگر و «یوآو گالانت»، وزیر سابق جنگ این رژیم اظهار نظر کرد.

دوجاریک در پاسخ به این سؤال که آیا احتمال دستگیری نتانیاهو در صورت شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل در سپتامبر ۲۰۲۵ وجود دارد، گفت: تیم‌های امنیتی ما موظف هستند از ما و ساختمان محافظت کنند نه اینکه کسی را دستگیر کنند.

دوجاریک در مورد اینکه صدور حکم بازداشت یک فرد چه تاثیری بر شرکتش در جلسات سازمان ملل دارد، گفت: این وضعیت مربوط به کشوری است که فعالیت‌های سازمان بین‌المللی در آن انجام می‌شود.

روز پنج‌شنبه دیوان کیفری بین‌المللی دستور بازداشت بنیامین نتانیاهو و یوآو گالانت را به اتهام ارتکاب جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و استفاده از گرسنگی (گرسنه سازی مردم غزه) به عنوان یک سلاح صادر کرد.

این برای اولین بار است که دیوان لاهه دستور بازداشت یک مقام صهیونیستی را صادر می‌کند.

دادستان کل لاهه از همه کشورها خواست تا با حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت همکاری کنند

 کریم خان، دادستان دیوان کیفری بین‌المللی، از کشورهای عضو و غیرعضو این دادگاه خواست تا در رابطه با حکم‌های بازداشت صادر شده علیه نتانیاهو و گالانت، در زمانی که بسیاری از کشورهای جهان احترام خود را به نقش و استقلال دادگاه مورد تاکید قرار داده‌اند، همکاری کنند.

خان گفت: من از همه کشورهای عضو می‌خواهم که به تعهدات خود نسبت به کنوانسیون رم پایبند باشند و همچنین از همکاری با کشورهای غیرعضو این کنوانسیون برای رعایت قوانین بین‌المللی استقبال می‌کنم.

وی همچنین اظهار داشت که از گزارش‌های تشدید خشونت، کاهش کمک‌های بشردوستانه و ادامه گسترش جنایات در غزه و کرانه باختری نگران است.

انتهای پیام