شناسهٔ خبر: 69869900 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

اعلام آمادگی این ۲ کشور برای دستگیری نتانیاهو

پس از آنکه دیوان کیفری بین‌المللی حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو  و یوآو گالانت وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی را به اتهام ارتکاب جنایات جنگی در نوار غزه صادر کرد، چند کشور به‌سرعت این حکم را تایید و اعلام کردند که به‌محض ورود نتانیاهو و وزیر جنگ پیشین اسرائیل به کشورشان آن‌ها را دستگیر خواهند کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش همشهری آنلاین،‌ کشورهای مختلف واکنش های جالبی به این حکم داشتند و به غیر از بایدن و آمریکا تقریبا همه کشورهای اروپایی این حکم دادگاه لاهه را قابل احترام دانسته و گفته اند که اگر نتانیاهو به آن کشورها برود بازداشت خواهد شد.

سخنگوی سازمان ملل متحد نیر تایکد کرده که دبیرکل سازمان ملل به کار و استقلال این دیوان احترام می‌گذارد.

به تازگی نخست‌وزیر ایرلند بیان کرده است: اگر نتانیاهو به کشور ما بیاید، آماده دستگیری او بر اساس حکم دادگاه کیفری بین‌المللی هستیم.

همچنین نخست‌وزیر اسلوونی نیز در مصاحبه با رسانه های اروپایی بیان کرده: ما به حکم‌های صادر شده از سوی دادگاه کیفری بین‌المللی علیه مقام‌های اسرائیل عمل خواهیم کرد.

علاوه بر این ۲ کشور نتانیاهو در صورت سفر به کشورهای که در ادامه به آنها اشاره می‌شود نیز بازداشت خواهد شد.

ایتالیا

بر اساس گزارش روزنامه «العربی الجدید»، «گوئیدو کروستو» وزیر دفاع ایتالیا، دیروز (پنجشنبه)، اعلام کرد که اگر نتانیاهو وارد ایتالیا شود، این کشور باید او را دستگیر کند.

کروستو که با شبکه «رای» مصاحبه می‌کرد، گفت بر این باور است که دیوان بین‌المللی کیفری اینکه دو مقام ارشد اسرائیلی را در سطح حماس قرار داده، اشتباه کرده است؛ اما با این حال، اگر نتانیاهو یا وزیر جنگ سابق اسرئیل وارد ایتالیا شوند، باید مطابق با حقوق بین‌الملل دستگیر شوند.

کروستو که کشورش امسال ریاست دوره‌ای گروه اقتصادی هفت را برعهده دارد، اضافه کرد این مسئله یک گزینه سیاسی نیست، بلکه ایتالیا باید به عنوان یکی از اعضای اساسنامه رم که برابر با آن، دیوان بین‌المللی کیفری بنیان نهاده شده است، حکم بازداشت را اجرا کند.

کانادا

«جاستین ترودو» نخست‌وزیر کانادا نیز تاکید کرده است که این کشور به تمام احکام صادره از سوی دیوان‌های بین‌المللی پایبند خواهد بود.
او که در یک کنفرانس مطبوعاتی سخنرانی می‌کرد، در پاسخ به سؤالی درباره حکم بازداشت دیوان‌ بین‌المللی گفت: «واقعا مهم است که همه به حقوق بین‌الملل پایبند باشند. ما مدافع حقوق بین‌الملل هستیم و از تمام مقررات و احکام صادرشده از سوی دیوان بین‌المللی تبعیت می‌کنیم.»

کلمبیا

«گوستاوو پترو» رئیس‌جمهور کلمبیا هم روز گذشته از حکم بازداشت دیوان بین‌المللی کیفری علیه نتانیاهو استقبال کرد و آن را گامی منطقی دانست که باید لازم‌الاجرا باشد.

او در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «این همان گام منطقی است که باید اجرا شود. نتانیاهو مرتکب کشتار جمعی شده است. دیوان بین‌المللی کیفری این را می‌گوید و باید به این تصمیم احترام گذاشت.»
رئیس‌جمهور کلمبیا در ادامه از «جو بایدن» همتای آمریکایی خود خواست که به تصمیم دیوان بین‌المللی کیفری احترام بگذارد.

او گفت: «اگر بایدن این مسئله را نادیده بگیرد، جهان به وحشیگری کشیده خواهد شد. غرب باید استقلال دوباره خود را در عرصه سیاست بین‌الملل به دست آورد و برای تبعیت از تصمیم دیوان اقدامات لازم را اتخاذ کند.»

هلند

خبرگزاری هلند نیز دیروز به نقل از «کسپر فیلدکمپ» وزیر خارجه هلند گزارش داد این کشور در صورت لزوم برابر با دستور بازداشت دیوان بین‌المللی کیفری علیه نتانیاهو آماده اقدام است.
فیلدکمپ در بیانیه‌ای که آن را در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی اینستاگرام منتشر کرد، گفت: «هلند به تصمیم دیوان بین‌المللی کیفری درباره صدور حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل احترام می‌گذارد و چنانچه نتانیاهو به هلند بیاید، بازداشت خواهد شد. هلند از حالا به بعد ارتباطات غیرضروری با نتانیاهو نخواهد داشت.»

بلژیک

«پترا دی ساتر» معاون نخست‌وزیر بلژیک نیز روز پنجشنبه گفت که اتحادیه اروپا باید به علت ارتکاب جنایت ضدحقوق‌بشری و جنایت جنگی در نوار غزه تابع حکم بازداشت صادر شده علیه نتانیاهو و گالانت باشد.
دی ساتر با انتشار پیامی در شبکه‌های اجتماعی گفت: «اتحادیه اروپا بایست تبعیت کند و تحریم‌های اقتصادی اعمال کند و همچنین شراکت با اسرائیل را معلق کند.»

مالزی

نخست‌وزیر مالزی نیز گفت: حکم دادگاه کیفری بین‌المللی برای دستگیری نتانیاهو و گالانت یک پیروزی بزرگ برای مدافعان عدالت و بشریت است.