شناسهٔ خبر: 69869459 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: انتخاب | لینک خبر

چین: مسئله هسته‌ای ایران با مقابله و فشار بر آن در شورای حکام حل نمی‌شود

نماینده چین در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در پی تصویب قطعنامه  آمریکا و کشورهای اروپایی علیه ایران در شورای حکام، با گفتن این‌که مقابله با ایران و فشار آوردن بر آن مسئله هسته‌ای ایران را حل نخواهد کرد، از طرفین خواست با اقدامات عمل‌گرایانه‌تری برای حل‌فصل این مسئله تلاش کنند.

صاحب‌خبر -
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ایسنا: نماینده چین در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در پی تصویب قطعنامه  آمریکا و کشورهای اروپایی علیه ایران در شورای حکام، با گفتن این‌که مقابله با ایران و فشار آوردن بر آن مسئله هسته‌ای ایران را حل نخواهد کرد، از طرفین خواست با اقدامات عمل‌گرایانه‌تری برای حل‌فصل این مسئله تلاش کنند.
 
«لی سونگ» نماینده دائمی چین در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در وین در پی تصویب قطعنامه ضدایرانی تروئیکای اروپا (آلمان، فرانسه و انگلیس) و آمریکا گفت که پکن از طرفین ذی‌ربط می‌خواهد نقش سازنده‌ای در حل‌وفصل عمل‌گرایانه مسئله هسته‌ای ایران ایفا کنند.
 
شبکه سی‌جی‌تی‌ان با انتشار این مطلب گزارش داد که لی در جلسه شورای حکام گفت: چین از طرفین ذی‌ربط می‌خواهد مسئله هسته‌ای ایران را به طریقی مسؤولانه و با آرامش بررسی کرده و اقدامات عملگرایانه‌تری در این زمینه انجام دهند.
 
لی گفت که چین از همکاری میان ایران و آژانس بین‌المللی درباره مسائل پادمانی باقی‌مانده استقبال و از «تعامل مثبت» میان «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ایران و نتایج مثبت سفر گروسی به تهران در هفته گذشته تقدیر می‌کند.
 
او افزود: وقایع بارها ثابت کرده‌اند ایجاد تقابل و تشدید  اختلافات در شورای حکام این مسئله را حل نخواهد کرد، بلکه باعث بدتر شدن وضعیت همکاری ایران و آژانس و پیچیده‌تر کردن مسئله می‌شود.
 
به گفته این دیپلمات چینی، فشار آوردن برابر با دیپلماسی نیست و مقابله نمی‌تواند مسئله هسته‌ای ایران را حل کند.
 
لی همچنین گفت که چند سال پیش در توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ کارشکنی شد این در حالی است که راهکار اساسی رسیدگی به مسائل حساس در زمینه منع اشاعه تسلیحات هسته‌ای در گرو تلاش‌های سیاسی و دیپلماتیک و همکاری سازنده در عرصه‌های چندجانبه است.
 
اظهارات این دیپلمات چینی در پی این مطرح می‌شود که روز گذشته، قطعنامه ضدایرانی انگلیس، فرانسه و آلمان و آمریکا با ۱۹ رای موافق، ۱۲ رای ممتنع و سه رای مخالف به تصویب رسید. 
 
کشورهای روسیه، چین و بورکینافاسو به این قطعنامه ضدایرانی رای منفی دادند. 
لینک کوتاه کپی لینک