شناسهٔ خبر: 69868680 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

معاون استانداری چهارمحال و بختیاری:توسعه حوضه آبریز کارون ۴ نیازمند همکاری بین بخشی است

شهرکرد – ایرنا – معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحال وبختیاری با اشاره به اهمیت حوضه آبریز کارون ۴ گفت: توسعه این حوضه آبریز و اراضی اطراف آن و همچنین شهرستان‌های میزبان از جمله لردگان و اردل نیازمند همکاری بین بخشی است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، کاظم منزوی روز جمعه در نشست توسعه عدالت‌محور حوز کارون ۴ با رویکرد کشاورزی افزود: تلاش می‌شود با هماهنگی سازمان جهادکشاورزی به عنوان سازمان توسعه‌گرای اصلی و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به همراه سایر دستگاه‌های اجرایی که می‌توانند زیرساخت‌های لازم را برای توسعه حوضه آبریز سد کارون ۴ فراهم کنند از جمله شرکت آب منطقه‌ای، منابع طبیعی و آبخیزداری، مدیریت امور اراضی و با مشارکت جوامع محلی، دهیاران، بخشداران و فرمانداران مجموعه‌ای تشکیل شود که با کمک همدیگر توسعه را برای این بخش رقم بزنند.

وی با اشاره به حضور سرمایه‌گذاران در حوضه آبریز کارون ۴ اظهار داشت: قرار شد با ورود یک نهاد توسعه‌ای به این منطقه و با محوریت قرار دادن روستاهایی که در حاشیه دریاچه کارون قرار دارند و مراکز شهرستان‌های لردگان و اردل به عنوان مرکز ثقل توسعه مد نظر قرار گیرند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری گفت: در کنار حضور نهاد توسعه‌گر در روستاهای اطراف و ترغیب مردم برای اجرای پروژه‌های سرمایه‌گذاری در غالب شرکت‌های تعاونی تلاش می‌شود با گرفتن مجوزهای لازم برای سرمایه‌گذاری شرایط حضور سرمایه‌گذاران در این منطقه فراهم شود.

وی بر ضرورت همکاری همه دستگاه‌های اجرایی برای توسعه حوضه آبریز کارون ۴ و شهرستان‌های لردگان و اردل تاکید کرد و گفت: حضور استاندار و نمایندگان در راس هرم تصمیم‌گیری برای تصمیم‌سازی در حوزه آب و نیرو و ورود نهادهای توسعه گر و همچنین ارائه تسهیلات لازم به شرکت‌های سرمایه‌گذاری از اهم مواردی است که باید پگیری شود.

معاون استانداری چهارمحال و بختیاری:توسعه حوضه آبریز کارون ۴ نیازمند همکاری بین بخشی است

اشتغال سه هزار نفر در چهارمحال و بختیاری با فعال کردن ظرفیت اقتصادی کارون ۴

رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: فعال کردن ظرفیت اقتصادی کارون ۴ امکان ایجاد اشتغال برای سه هزار نفر در استان و ریشه‌کن کردن مسائل و مشکلات در بخش‌های میانکوه شهرستان اردل و مُنج شهرستان‌ لردگان را به دنبال دارد.

حسین برزگر با بیان اینکه بیش از ۷۰ درصد مساحت چهارمحال و بختیاری مربوط به حوضه آبریز کارون است افزود: بیش از یک میلیون و ۲۸۰ هزار هکتار از استان در منتهی الیه نقطه جنوب چهارمحال و بختیاری مربوط به حوضه آبریز کارون ۴ است.

وی اظهار داشت: بیش از ۴۱ کیلومتر از مخزن حوضه آبریز کارون ۴ در شاخه اَرمند و ۲۸ کیلومتر در شاخه بازفت تداوم پیدا کرده است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: دریاچه سد حوضه آبریز کارون ۴ ظرفیت‌های ویژه‌ای برای توسعه گردشگری، کشاورزی، آبزی‌پروری در دریاچه و در اطراف آن فراهم کرده است.

برزگر با اشاره به شناسایی کردن ۹۰۰ هکتار از اراضی با شیب کمتر از ۱۲درصد و در فاصله کمتر از ۵۰۰ متر با جاده در این حوضه آبریز افزود: در این زمین‌ها امکان توسعه گلخانه‌ها و زیرساخت‌های گردشگری وجود دارد.

وی ادامه داد: همچنین در این زمین‌ها مطالعه اولیه برای ۴۰ هزار تن آبزی پروری، فعال کردن چهار هزار تن پرورش ماهی در قفس و توسعه باغات در اطراف دریاچه انجام شده است.

به گفته برزگر استفاده از ظرفیت کوچ و گردشگری عشایر و کشاورزی در کنار اکوتوریسم و بازی‌های آبی از جمله مواردی است که در طرح جامع اقتصادی حوضه آبریز کارون پیشنهاد شده و انتظار می‌رود با تدوین سند طرح جامع سد کارون ۴ و توسعه کشاورزی و گردشگری مشکلات بیکاری در بخش‌های میانکوه و منج شهرستان‌های اردل و لردگان و همچنین مهاجرت مردم از این بخش‌ها برطرف می‌شود.

وی با اشاره به شناسایی بیش از ۲هزار هکتار زمین کشاورزی در حوضه آبریز کارون ۴ گفت: با توجه به اقلیم معتدل تا نیمه گرمسیری حوضه آبریز کارون ۴ از جمله مناطق مستعد استان برای توسعه باغداری است که با تدوین این سند و شناسایی هرچه بیشتر ظرفیت‌های موجود امکان توسعه در این منطقه وجود دارد.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری سرچشمه رودخانه‌های زاینده‌رود، کارون و بخشی از دز است و افزایش یا کاهش بارش‌ها در این استان، استان‌های خوزستان، اصفهان و فلات مرکزی را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد.

سد کارون ۴ ، بزرگترین سد بتنی دو قوسی ایران و پنجمین سد مرتفع برق آبی در جهان بر روی رودخانه کارون در ۱۸۰ کیلومتری شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است.

این سد به طور کامل به دست مهندسین ایرانی ساخته شده است.

ارتفاع این سد از پی ۲۳۰ متر و طول تاج آن ۴۴۰ متر با عرض ۸ متر و طول دریاچه پشت آن حدود ۴۵ کیلومتر و دارای نیروگاهی با ظرفیت ۱۰۰۰ مگاوات می باشد.

ساخت این سد در سال ۱۳۸۱ شروع و در سال ۱۳۹۰ افتتاح شد.