مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارومیه، در جلسه ساماندهی و بررسی وضعیت داروخانههای گیاه پزشکی گفت: با هدف حفظ سلامت محصولات کشاورزی و جلوگیری از فروش آفتکشهای غیرمجاز و تاریخگذشته نظارت بر داروخانههای گیاهپزشکی این شهرستان تشدید می شود.
پرویز امجدی افزود: ۳۲۳ واحد داروخانه گیاهپزشکی در شهرستان ارومیه فعال هستند و به منظور جلوگیری از عرضه سموم غیرمجاز و آفتکشهای تاریخ گذشته، نظارت بر واحدهای فروش آفتکش و انبارهای توزیع سموم به طور مستمر در طول سال ادامه دارد و از ابتدای سال تا کنون ۴۵۸ مورد پایش از واحد داروخانه گیاهپزشکی در سطح شهرستان صورت گرفته است.
وی با اشاره به برگزاری دو مانور نظارت بر واحدهای عرضه آفتکش گیاهی در ماه گذشته ادامه داد: طی هشت ماه گذشته ۷۵۲ کیلوگرم/ لیتر آفتکش غیرمجاز، ممنوع و تاریخگذشته از داروخانهها جمعآوری و بهدلیل خطرات جدی که برای محیطزیست و سلامت کشاورزان و مصرفکنندگان دارند، از چرخه توزیع خارج و جهت امحا به کارخانه تولید کننده مرجوع و یا در اختیار نهادهای نظارتی قرار گرفته است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز با اشاره به اهمیت داروخانههای گیاهپزشکی در تأمین سلامت محصولات کشاورزی اظهار کرد: در راستای ساماندهی داروخانههای گیاهپزشکی استان، نیاز به یک نظارت و مدیریت قویتر در این بخش احساس میشود و به همین منظور بایستی با همکاری سایر دستگاههای نظارتی طرحی جامع برای ساماندهی وضعیت داروخانهها اجرا شود.
فرشته صادقی نسب هدف اصلی نظارت بر داروخانههای گیاهپزشکی را جلوگیری از عرضه آفتکشهای غیرمجاز در جهت ارتقای کیفیت محصولات کشاورزی، سلامت عمومی جامعه و محیطزیست عنوان کرد و ادامه داد: در کنار نظارتهای مستمر، با همکاری نهادهای قضائی و نظارتی دیگر، داروخانههایی که تخلفات جدی داشته باشند، شناسایی و اقدامات قانونی لازم برای برخورد با آنان انجام خواهد شد.
زهرا زهدی مسئول حفظ نباتات جهاد کشاورزی ارومیه نیز ضمن ارائه گزارشی از وضعیت داروخانههای گیاه پزشکی شهرستان گفت: در سال جاری ۲۰ واحد داروخانه گیاهپزشکی که فاقد مسئول فنی و یا پروانه فعالیت بودند با همکاری پلیس اماکن نیروی انتظامی پلمپ شده و ۱۱ واحد پس از رفع موارد تخلف فک پلمپ شده است.