در متن این بیانیه آمده است:
با وجود عدم حمایت نزدیک به نیمی از اعضای شورا و با فشار سه کشور اروپایی و آمریکا، قطعنامهای غیر اجماعی علیه برنامه صلحآمیز هستهای ایران در تاریخ ۱ آذر ۱۴۰۳ تصویب شد.این قطعنامه که با ۱۹ رأی موافق، ۳ رأی مخالف و ۱۲ رأی ممتنع به تصویب رسید، پیشنویس آن توسط سه کشور اروپایی و آمریکا تهیه شده بود.
تعامل سازنده با آژانس همواره بخشی از سیاستهای اصولی جمهوری اسلامی بوده و همکاریها در چارچوب معاهده عدم اشاعه (NPT) و موافقتنامه جامع پادمان دنبال شده است. دولت چهاردهم نیز بر همین مبنا تلاش برای ارتقای این همکاریها را در دستور کار خود قرار داده است.
سفر اخیر مدیرکل آژانس به تهران، شامل دیدار با مقامات عالیرتبه ایران و بازدید از سایتهای غنیسازی، فرصتی برای تقویت تعاملات دو طرف فراهم کرد. با وجود این دستاوردها، قطعنامهای که بدون اجماع تصویب شد، غیرمنصفانه و ناموجه ارزیابی شده است.
ایران به شدت به این اقدام واکنش نشان داده و آن را نقض فضای سازنده ایجاد شده بین ایران و آژانس میداند.
این کشورها به جای تقویت همکاریها، حتی منتظر نتایج سفر مدیرکل آژانس به ایران نشدند و در اقدامی تقابلی قطعنامهای علیه ایران ارائه کردند. این قطعنامه همچنین نشان میدهد که سه کشور اروپایی و آمریکا هیچگونه صداقتی در حمایت از آژانس ندارند و تنها از موضوع هستهای ایران به عنوان ابزاری برای پیشبرد اهداف سیاسی خود استفاده میکنند.
هرگونه اقدام تقابلی در شورای حکام با واکنش متقابل مواجه خواهد شد و مختصات این پاسخ قبلاً به مدیرکل آژانس اطلاع داده شده است.
رئیس سازمان انرژی اتمی دستور اقداماتی مؤثر مانند راهاندازی سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته را صادر کرده است. این اقدامات به منظور صیانت از منافع کشور و توسعه صنعت هستهای صلحآمیز، در راستای نیازهای ملی و طبق موافقتنامه پادمان جامع انجام خواهد شد. علاوه بر این، همکاریهای فنی و پادمانی با آژانس ادامه خواهد یافت.
ایران همچنان آماده تعامل سازنده با مراجع ذیربط در چارچوب اصول و موازین حقوقی بینالمللی است و سیاست صیانت از حقوق و منافع ملت ایران و توسعه برنامه هستهای را با جدیت پی خواهد گرفت.
این واکنشها در حالی است که مقامات ایرانی وئیس سازمان انرژی اتمی، هشدار داده بودند که ایران بلافاصله پس از صدور قطعنامه اقدامات خود را انجام خواهد داد.
∎