شناسهٔ خبر: 69866789 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

زارا واگنکنشت:

تصمیم دیوان لاهه سیلی به صورت دولت آلمان است

سیاستمدار برجسته آلمانی گفت: حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت یک سیلی بر صورت اولاف شولتز صدراعظم و آنالنا بائربوک وزیر خارجه است؛ او از دولت خواست فوراً علیه رژیم اسرائیل تحریم تسلیحاتی اعمال کند.

صاحب‌خبر -

 تصمیم دیوان لاهه سیلی به صورت دولت آلمان است 

 به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما وبگاه خبرگزاری آناتولی نوشت: پس از تصمیم دادگاه کیفری بین‌المللی (ICC) برای صدور حکم بازداشت برای نخست وزیر رژیم اسرائیل، دولت حامی اسرائیل در آلمان با فشار فزاینده‌ای برای پایان دادن به حمایت خود از دولت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر، مواجه شد.

زارا واگن کنشت، سیاستمدار برجسته چپ‌گرا، در شبکه‌های اجتماعی گفت: حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت یک سیلی بر صورت اولاف شولتز صدراعظم و آنالنا بائربوک وزیر خارجه است. او از دولت خواست فوراً تحریم تسلیحاتی را علیه رژیم اسرائیل اعمال کند.

وی گفت چه چیز دیگری لازم است تا دولت فدرال به حمایت خود از جنایات جنگی کابینه نتانیاهو در غزه پایان دهد؟ اکنون تحریم‌های تسلیحاتی را علیه اسرائیل اعمال کنید. 

دولت آلمان، حامی سرسخت رژيم اسرائیل بوده است و شولتز بار‌ها بر مسئولیت ویژه آلمان در قبال امنیت اسرائیل به دلیل گذشته نازی این کشور تاکید کرده است.

برلین علیرغم نگرانی‌های بین المللی درباره عملیات نظامی نسل کشی در نوار غزه، فروش تسلیحات به اسرائیل را در ماه اکتبر از سر گرفت.

نیکول گوهلک، قانونگذار حزب چپ، از دولت خواست تا اقدام فوری انجام دهد.

او گفت: حکم های بازداشت علیه نتانیاهو و گالانت نشانه‌های مهمی هستند که نشان می‌دهد جنایات جنگی اسرائیل نیز عواقبی خواهد داشت. من از دولت آلمان انتظار دارم که در نهایت حمایت مرگبار خود را از جنایات جنگی دولت اسرائیل متوقف کند. 

حتی در داخل ائتلاف حاکم نیز صدا‌های مخالف بلند شده است.

ایزابل کادمارتوری، یک قانونگذار از حزب حاکم سوسیال دموکرات (SPD) توقف صادرات تسلیحات به اسرائیل را خواستار شد.

 او در ایکس نوشت: دولت آلمان باید فوراً تحویل تسلیحات را به نتانیاهو - جنایتکار جنگی مظنون که تحت یک حکم بازداشت بین المللی تحت تعقیب است - متوقف کند.

آلمان هنوز به طور رسمی به تصمیم یا درخواست دیوان بین المللی کیفری برای تحریم تسلیحاتی اسرائیل پاسخ نداده است.

اقدام بی‌سابقه دیوان بین‌المللی کیفری، بحث‌ها را در آلمان درباره سیاست صادرات تسلیحات و موضع این کشور در قبال مناقشه اسرائیل و فلسطین تشدید کرده است و به طور بالقوه روابط دیپلماتیک را بین برلین و تل‌آویو متشنج می‌کند.

دادگاه لاهه روز پنجشنبه در اقدامی تاریخی اعلام کرد حکم بازداشت نتانیاهو و یوآو گالانت، رئیس سابق دفاع اسرائیل را پس از متهم کردن آنها به ارتکاب جنایات علیه بشریت و جنایات جنگی در غزه صادر کرد.

گالانت در اوایل ماه جاری از سمتش به عنوان وزیر جنگ رژیم اسرائیل در جریان حمله ۱۳ ماهه این رژیم به غزه، که این حکم دادگاه بین‌المللی کیفری بر روی او تمرکز دارد، اخراج شد.

این حکم در حالی صادر می‌شود که نسل کشی اسرائیل به غزه به تازگی وارد دومین سال خود شده است و تاکنون ۴۴ هزار فلسطینی را که بیشتر آن‌ها زن و کودک هستند کشته و بیش از ۱۰۳ هزار نفر را مجروح کرده است.

یورش رژیم اسرائیل تقریباً کل جمعیت این سرزمین را در میان محاصره مداوم و عمدی که به کمبود شدید غذا، آب سالم و دارو منجر شده، آواره کرده است و مردم را به مرز قحطی رسانده است.