شناسهٔ خبر: 69866291 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

ثلاث باباجانی ستون پایدار هشت سال دفاع مقدس و یادمان عملیات‌های دشمن شکن

کرمانشاه - ایرنا - شهرستان ثلاث باباجانی با افزون بر ۷۶ کیلومتر مرز یکی از خطوط مهم خط مقدم و پیشانی هشت سال دفاع مقدس بود؛ رزمندگان اسلام در قله های شاخ شمیران، شاخ سومر، بیزل، ازگله، شیخ صله، بیمارک، بمو، دره شهدا و عملیات های بزرگ والفجر ۱۰ و بیت المقدس چهار در این شهرستان پایه گذاری کرده و شکست های سنگینی به دشمن وارد کردند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا؛ شهرستان ثلاث باباجانی در ۱۴۵ کیلومتری شمال غربی شهر کرمانشاه واقع شده و در حال حاضر ۳۶ هزار نفر جمعیت در سه بخش مرکزی، ازگله و زمکان و ۲۰۹ روستا دارد.

این شهرستان با ۷۶ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق با داشتن کوه های بلند، مردمان شجاع و مقاوم همانند دژی محکم و مستحکم در طول هشت سال دفاع مقدس نه تنها اجازه تجاوز و پیشروی به دژخیمان بعثی به خاک کشورمان را نداد بلکه این امکان را برای رزمندگان فراهم کرد که در خاک دشمن پیشروی کنند.

ثلاث باباجانی یادگار عملیات های بزرگی مانند والفجر ۱۰ و بیت المقدس چهار و شاخ شمیران است و فرماندهان شاخصی مانند شهید دادجو، گیلانی مقدم، سردار مهدی آشیانی میرکوهی و مصطفی زبیری است که در معرفی به نسل جوان و مردم ایران بسیار گمنام مانده است.

عملیات ها والفجر ۱۰ و بیت المقدس چهار از جمله عملیات های غرور آفرین و بزرگ ایران در طول هشت سال دفاع مقدس است که در جریان آن؛ دشمن دچار ضربات مهلک و سختی از جانب انهدام و به غنیمت در آمدن ادوات جنگی، کشته و اسیر شدن نیروی هایش، بویژه از دست دادن موقعیت های استراتژیک جنگی شد.

اما چرا از شهرستان ثلاث باباجانی با وجود این همه عملیات، فداکاری، مقاومت و ایثار در محافل و مباحث دفاع مقدس در کنار سایر شهرستان های مقاوم کشورمان چندان از او نام برده نمی شود؟

ثلاث باباجانی پیشانی بلند هشت سال دفاع مقدس و یادمان عملیات های والفجر ۱۰ و بیت المقدس ۴

وروی شهر تازه آبادمرکز شهرستان ثلاث باباجانی مزین به تصویر پیشمرگان مسلمان کُرد

تمام شهرستان ثلاث باباجانی در خط مقدم جنگ بود

مدیر بنیاد شهید شهرستان ثلاث باباجانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه شهرستان ثلاث باباجانی در دوران دفاع مقدس تماما خط مقدم بود گفت: چون این شهرستان تا اواسط دهه ۸۰ جزئی از شهرستان جوانرود بود به همین دلیل در بین شهرستان های درگیر مستقیم با دشمن کمتر از آن یاد می شد و بیشتر با نام شهرستان جوانرود مطرح است.

رقیه احمدی در ادامه به محرومیت مرزی و جنگ زدگی این شهرستان اشاره کرد و افزود: شهرستان ثلاث باباجانی دارای میعادگاه های مقدسی از جنگ تحمیلی مانند دره شهدا است؛ دره ای کوچک که در یک روز ۷۲ شهید تقدیم نظام مقدس جمهوری اسلامی کرد.

وی اذعان کرد: در طول جنگ دشمن بارها قله ها و کوه ها و دره های این شهرستان چون به خاطر مقاومت و ایستادگی جانانه رزمندگان نمی توانست تصرف کند؛ بمباران شیمایی کرد به گونه ای که هم اکنون نیز با گذشت ۳۵ سال از جنگ مردم این منطقه با عوارض شیمایی زیست محیطی و جانی آن بمباران های شیمایی دست و پنجه نرم می کنند.

وی یادآور شد؛ بیشتر رزمندگان این منطقه از تیپ های اهل تسنن و بومی سپاه پاسداران از منطقه شناخت خوبی داشتند، بنابراین نباید هرگز فداکاری، از خودگذشتگی و مقاومت مردمان این دیار در دفاع از این سرزمین فراموش شود.

مدیر بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان ثلاث باباجانی با بیان رخ دادهای عملیاتی های بزرگ والفجر ۱۰ و بیت المقدس چهار، شاخ شمیران،شاخ سومر در این شهرستان تاکید کرد: باید سالروز این عملیات ها را نیز همانند دیگر عملیات ها مهم دفاع مقدس در سطح استان و کشور گرامی داشت.

ثلاث باباجانی پیشانی بلند هشت سال دفاع مقدس و یادمان عملیات های والفجر ۱۰ و بیت المقدس ۴

نمایی از شهر تازه آباد مرکز شهرستان ثلاث باباجانی

وی در ادامه این شهرستان را میعادگاه شهدای زیادی از سطح کشور و استان ذکر کرد و گفت: اما پرونده شهدای این شهرستان در حال حاضر ۱۳۸ شهید، ۲۰۹ جانباز و چهار آزاده است.

احمدی تشریح کرد: محرومیت، مرزی و دور بودن از مرکز استان، نبود زیر ساخت های مناسب حمل و نقلی و خدماتی؛ باعث شده، خانواده ایثارگران و شهدا به شهرستان های همجوار مانند سرپل ذهاب، دالاهو، جوانرود و روانسر مهاجرت کنند.

کرمانشاه؛ استانی که جنگ در آن آغاز و پایان یافت

به گزارش ایرنا، جنگ تحمیلی با اشغال شهر قصرشیرین در ۳۱ شهریور سال ۵۹ از استان کرمانشاه آغاز و با عملیات مرصاد در پنجم مرداد ماه سال ۶۷ در همین استان پایان یافت.

استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت، ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد، مردم این استان ۳۰ هزار ایثارگر شامل ۹ هزار و ۸۰۰ شهید، ۱۹ هزار جانباز و هزار و ۷۰۰ آزاده تقدیم میهن کرده اند.

همچنین تقدیم ۸۵۰ زن شهیده، ۱۵۵۰ بانوی جانباز و ۷۵۰ شهید زیر ۱۵ سال از سندهای افتخار مردم این استان است، رتبه اول زنان جانباز کشور و دومین استان که بیشترین تعداد زنان شهیده را تقدیم کشور کرده از آن کرمانشاه است.

بیش از ۲۷ عملیات طی دوران دفاع مقدس در کرمانشاه از جمله مرصاد، بازی‌ دراز، تنگ حاجیان، محمد رسول‌ الله (ص)، والفجر ۱۰، مطلع‌الفجر انجام شده و همچنین شهر نودشه و روستاهای زرده و دیره شهرستان دالاهو در دوران جنگ تحمیلی بمباران شیمیایی شدند و اینها همگی سندی بر حقانیت و مظلومیت مردم این دیار است.

در استان کرمانشاه هشت یادمان دوران دفاع مقدس شامل یادمان بین المللی مرصاد، بازی دراز، شهید بهشتی قصرشیرین، مطلع الفجر گیلانغرب، شهدای ۲۶ مرداد پاوه، بانه‌دار شیخ صله ثلاث باباجانی، شهید شیرودی و یادمان پادگان ابوذر وجود دارد.