برنامه «حروف دانش» ویژه نوجوانان و مقطع دوم متوسطه به بالا، هر روز ساعت ۱۷:۳۰ در قالب یک مسابقه تلفنی زنده از شبکه آموزش سیما پخش میشود. از این رو به گفتگو با مجید قرهگوزلو تهیهکننده این برنامه پرداختیم.
مجید قرهگوزلو تهیهکننده برنامه «حروف دانش» گفت: حدودا ما چهار ماه پیش این ایده مسابقه در حضور جناب آقای قاسمی مدیر شبکه آموزش، دکتر کاویانی قائم مقاوم شبکه و آقای نعمتی مدیر گروه مهارتهای علومی به ذهنمان رسید. این طراحی در ذهن ما شکل گرفت که یک مسابقه تلفنی متمایز از سبکههای دیگر داشته باشیم که چند طرح ارائه دادیم و دکتر قاسمی گفتند حتما باید جدول مسابقه جدول متقاطع باشد و هم زمان باید دو نفر را پشت خط بیاورید. شاید کار در محله اول سخت به نظر برسد، اما در حقیقت سخت است که دو نفربه طور همزمان به روی آنتن بیاورید که تحصیلاتشان به هم بخورد، جدول باز باشند وبتوانند در آنتن زنده به خوبی صحبت کنند.
وی ادامه داد: حدود چهار ماه کارهای پیش تولید برنامه طول کشید، درحالی که قرار بود ما دوماهه روی آنتن برویم، اما کار چهار ماه طول کشید، در نتیجه ۳۱ شهریور ماه با حضور آقای کربلایی طاهر به روی آنتن زنده رفتیم.
وی افزود: ساخت مسابقه زمان بر است و گرافیک، برنامه نویسی برنامه نیاز به برنامه دارد. هر کاری که برای برنامه صورت میگرفت باید به استحضار مدیر شبکه رسانده میشد و طرح جدول، رنگها و طراحی سوال به تایید میرسید، بالاخرهای کارها نیاز به زمان داشت. همچنین ما، چون درگیر مسابقه برنامه شبکه سلامت هم بودیم، گفتیم اشکالی ندارد ار این زمان کمی طولانی هم شود ایرادی ندارد.
تهیهکننده برنامه «حروف دانش» بیان کرد: برای مسابقه زنده تلفنی حروف دانش قرار است چیزی حدود ۲۰۰ برنامه تولید شود، فکر میکنم برنامه تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۴ ادامه خواهد داشت و انشاءالله برنامه که تمام شود با نظر مساعد مدیر شبکه نسبت به تمهید ۳۰۰ برنامه دیگر حروف دانش را ادامه خواهیم داد.
وی ادامه داد: اجرای این برنامه در دست آقای حسین کربلایی طاهر است.
مجید قرهگوزلو عنوان کرد: ما سامانه پیامکی ۳۰۰۰۰۷۹ را داریم. روابط عمومی با بچهها تماس میگیرد و کسانی که اماده باشند روزش را مشخص میکنیم. سپس بچهها یک قطعه عکس در فضای مجازی ایتا ارسال میکنند و شماره منزل چک میشود که اگر بچهها مشکلی نداشتند با آنها تماس گرفته میشود. این ارتباط حتما باید از طریق تلفن ثابت منزل باشد و ما به بچهها زنگ میزنیم و آنها با ما تماس نمیگیرند.
وی ادامه داد:، چون برنامه زنده است بچهها از طریق لینک اسکای روم مسابقه را بدون تاخیر مشاهده میکنند و از طریق تلفن همراه نمیشود. البته یکی دوبار چنین کاری را کردیم، اما دیدیم ناگهان تلفن همراه بچهها قطع میشود، باتری گوشی تمام میشود یا پشت خطی میآید از این رو دیگر چنین کاری را انجام نمیدهیم و حتما باد تلفن ثابت باشد. همچنین اگر فرد شرکت کننده از شهرستان باشد حتما به کد شهرستان نیاز داریم. همچنین مقطع تحصیلی بچههای شرکت کننده دهم، یازدهم و دوازدهم است.
خبرنگار: زهرا بالاور