شناسهٔ خبر: 69865534 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسکانیوز | لینک خبر

کدام عکس‌ها را نباید در اینترنت گذاشت؟

آپلود عکس‌های پزشکی در چت‌بات‌ها می‌تواند به افشا شدن اطلاعات کاربران و استفاده از آنها برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی منجر شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز؛ بسیاری از مردم اغلب به چت‌بات‌های هوش مصنوعی مولد مانند «چت‌جی‌پی‌تی»(ChatGPT) شرکت «اوپن‌ای‌آی»(OpenAI) و «جمینای»(Gemini) شرکت «گوگل»(Google) مراجعه می‌کنند تا سؤالاتی را درباره نگرانی‌های پزشکی و سلامتی خود بپرسند. برخی از آنها از اپلیکیشن‌های مشکوک مبتنی بر هوش مصنوعی استفاده می‌کنند و از ماه اکتبر نیز کاربران رسانه اجتماعی ایکس تشویق شده‌اند که عکس‌های پزشکی مانند ام‌آرآی و پت‌اسکن‌ خود را در چت‌بات هوش مصنوعی «گروک»(Grok) آپلود کنند تا به تفسیر نتایج خود دست یابند.

بیشتر بخوانید؛

هوش مصنوعی خوش‌خدمتی‌های اپل به چین را خنثی کرد

داده‌های پزشکی یک گروه ویژه از داده‌ها هستند که تحت محافظت‌ها فدرال قرار دارند. در بیشتر موارد، کاربران می‌توانند انتخاب کنند که محافظت‌ها را دور بزنند، اما این لزوما بدان معنا نیست که باید چنین کاری انجام شود. حامیان امنیت و حریم خصوصی مدت‌هاست هشدار داده‌اند که آپلود هر گونه داده حساس ممکن است برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی مورد استفاده قرار بگیرد و خطر افشای اطلاعات خصوصی را به همراه داشته باشد.

مدل‌های هوش مصنوعی مولد اغلب بر اساس داده‌هایی که دریافت می‌کنند آموزش می‌بینند؛ با این فرض که داده‌های آپلودشده به ایجاد اطلاعات و افزایش دقت خروجی‌های مدل کمک می‌کند، اما همیشه مشخص نیست که داده‌های آپلودشده چگونه و برای چه اهدافی استفاده می‌شوند یا داده‌ها در اختیار چه کسانی قرار می‌گیرند. همچنین، شرکت‌ها ممکن است نظر خود را تغییر دهند. برای آپلود داده‌ها باید تا حد زیادی به قول شرکت‌ها اعتماد کنید.

برخی از افراد سوابق پزشکی خصوصی خود را در مجموعه داده‌های آموزش هوش مصنوعی پیدا کرده‌اند و این بدان معناست که هر کس دیگری از جمله ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی، کارفرمایان آینده یا سازمان‌های دولتی نیز می‌توانند به داده‌ها دسترسی داشته باشند. بیشتر اپلیکیشن‌ها تحت قانون حفظ حریم خصوصی مراقبت‌های بهداشتی آمریکا نیستند و هیچ گونه حفاظتی را برای داده‌های آپلودشده ارائه نمی‌دهند.

«ایلان ماسک»(Elon Musk) مالک پلتفرم ایکس که در یک پست، کاربران را تشویق کرد تا تصاویر پزشکی خود را در گروک آپلود کنند، پذیرفت که نتایج هنوز در مراحل اولیه هستند، اما این مدل هوش مصنوعی بسیار خوب خواهد شد. با درخواست از کاربران برای فرستادن تصاویر پزشکی خود به گروک، هدف این است که مدل هوش مصنوعی به مرور زمان بهبود یابد و بتواند اسکن‌های پزشکی را با دقت تفسیر کند. این که چه کسی به داده‌های گروک دسترسی دارد، هنوز مشخص نیست. سیاست حفظ حریم خصوصی گروک می‌گوید که ایکس، اطلاعات شخصی برخی از کاربران را در اختیار تعداد نامشخصی از شرکت‌های مرتبط قرار می‌دهد.

به خاطر داشته باشید که آنچه در اینترنت است، هرگز اینترنت را ترک نمی‌کند.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

برچسب‌ها: