شناسهٔ خبر: 69865244 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

دولت دموکرات، شریک جنایات اسرائیل

تهران- ایرنا- همانگونه که پیش بینی می‌شد آمریکا قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل برای آتش بس در غزه را وتو کرد و بار دیگر نشان داد که نه برای آرای جامعه جهانی اهمیت قائل است و نه از جنایات اسرائیل و نسل کشی مردم فلسطین احساس نگرانی می‌کند.

صاحب‌خبر -

در این زمینه توجه به نکات زیر حائز اهمیت است.

۱. اقدام ده عضو غیردائم شورای امنیت سازمان ملل متحد برای ارائه قطعنامه‌ای که برقراری آتش بس فوری، بدون قید و شرط و دائمی در جنگ ۱۳ ماهه در غزه و تبادل اسرای طرفین را تقاضا می‌کرد، یک اقدام درست بود که عمق نگرانی جامعه جهانی در قبال نسل کشی اسرائیل در غزه و تجاوز این رژیم به لبنان و کرانه باختری را نشان می‌داد و این احساس مسئولیت اگرچه با وتوی آمریکا مواجه شد، نمایش انزوای اسرائیل و آمریکا در جهان است.

۲. وتوی این قطعنامه توسط آمریکا بار دیگر ناتوانی شورای امنیت سازمان ملل متحد برای جلوگیری از جنگ و استقرار صلح را برملا کرد و از این پس کشورهای جهان باید به دنبال حذف قانون ظالمانه وتو و یافتن راهکارهای جدید برای ایجاد امنیت و آرامش در جهان باشند. امروز جهان با دو جنگ خانمان سوز در فلسطین و اوکراین مواجه است و متاسفانه حق وتوی قدرت‌های بزرگ به عنوان مانع اصلی خاتمه این جنگ‌ها بر وجود دیکتاتوری در شورای امنیت حکایت دارد و آرای کشورهای عضو سازمان ملل متحد را بی اعتبار ساخته است.

۳. رژیم صهیونیستی تحت حمایت دولت مستعجل آمریکا، خود را موظف به اجرای هیچ طرح سازنده‌ای برای اجرای آتش بس نمی‌داند؛ در این شرایط جامعه جهانی باید با شیوه‌های جدید مانند لغو و یا تعلیق عضویت اسرائیل در سازمان ملل متحد و دیگر نهادهای بین المللی، وظیفه خود برای مجازات جنگ افروزان و عاملا نسل کشی انجام دهد.

۴. وتوی قطعنامه اعضای غیردائم سازمان ملل متحد نشان داد که آمریکا و اسرائیل به دنبال آتش بس نیستند و تنها برای بقای نتانیاهو تلاش می‌کنند. دولت بایدن به خوبی می‌داند که در صورت خاتمه جنگ، پرونده‌های مختلف فساد نتانیاهو باز و حیات سیاسی او به پایان خواهد رسید و چه بسا به عنوان جنایتکار جنگی نیز به اعدام محکوم شود. بر این اساس دولت بایدن برای حفظ نتانیاهو، منافع خود را در ادامه جنگ می‌بیند؛ سیاستی که موجب شکست دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری شد.

۵. تردیدی نیست که وتوی قطعنامه‌های حامی آتش بس از سوی آمریکا، مجوزی برای ادامه کشتار در غزه و لبنان توسط اسرائیل است. این وتو، نه تنها به منزله نقض فاحش اصل بنیادین حقوق بشر دوستانه بین‌المللی و نیز مفاد «کنوانسیون پیشگیری و مجازات نسل‌کشی» است بلکه باید از سوی جامعه جهانی محکوم شده و دولت آمریکا به خاطر مشارکت و همدستی در ارتکاب جنایات، تقبیح گردد. دولت دموکرات بایدن که با حق وتو از اسرائیل محافظت می‌کند مسئول افزایش تعداد کشته شدگان جنگ است و کشورهای جهان با ابراز انزجار از این دولت باید به ترامپ پیام دهند که تداوم حمایت آمریکا موجب افزایش نفرت جهانی نسبت به این کشور خواهد شد و جمهوریخواهان را همانند دموکرات‌ها با انزوای جهانی مواجه خواهد ساخت.

** محسن پاک آیین سفیر پیشین ایران