شناسهٔ خبر: 69863410 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: اکونیوز | لینک خبر

تلاش برای جلوگیری خروج آب از سیستان و بلوچستان  - اکونیوز

اقتصاد ایران: زاهدان_ وزیر نیرو، خواستار تلاش برای جلوگیری خروج آب از سیستان و بلوچستان شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، عباس علی آبادی شامگاه امروز پنج شنبه در شورای برنامه ریزی و توسعه سیستان و بلوچستان، افزود: این استان، پرپتانسیل و پر ظرفیت هست، اما مشکلات زیادی دارد، طرح های بسیار زیادی در این استان در دست اجرا بوده که بیشتر از آن باید در دست اجرا و مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: مهمترین طرح زاهدان، انتقال آب تهلاب هست که طرحی بسیار بزرگ از زمان دولت رئیس جمهور شهید است و پیشرفت آن ۳۰ درصد بوده و در این دولت باید آن را کامل و به نتیجه برساند.

وزیر نیرو ادامه داد: ساخت جاده دسترسی به جاده تهلاب به طول ۱۰۰ کیلومتر، حفر ۴۰ حلقه چاه، لوله گذاری۹۰ کیلومتر سیستم جمع آوری آب از چاه های دشت تهلاب و مخازن مربوطه، ایجاد چهار عدد مخزن مکش و ایستگاه های پمپاژ، ایجاد ۱۶۴ کیلومتر خط انتقال اصلی از ایستگاه اصلی، انتقال چهار مجموعه پست برق و ۲۱۸ کیلومتر خط انتقال برق باید انجام شود و نیاز به سرمایه گذاری بزرگ دارد.

وی اظهار کرد: تاکنون حدود هفت همت در طرح تهلاب هزینه شده و ۱۳ هزار میلیارد تومان دیگر باقی مانده، خوشبختانه این پروژه ردیف دارد و آن را پیگیری خواهیم کرد تا این پروژه، به نتیجه برسد.

علی آبادی گفت: طرح مهم دیگر با کمک وزارت صمت از سال گذشته کلید خورده موضوع انتقال آب از دریای عمان به استان های شمالی بوده که از زاهدان گذر می کند، این پروژه در دولت چهاردهم آغاز شده و نهایتا تا سال آینده به زاهدان خواهد رسید.

وی اضافه کرد: طرح آبرسانی ثابت به روستاها تاکنون ۷۰۰ روستا به صورت ثابت و ۹۰۰ روستا به صورت سیار آبرسانی می شود، باید برای آنها سرمایه گذاری کرد که در دستور کار قرار دارد و آب آشامیدنی در اولویت اول است.

وزیر نیرو گفت: ساخت نیروگاه بادی و خورشیدی نیز در سطح استان سیستان وبلوچستان در دست اجرا است، در این حوزه امسال نیروگاه ۱۰۰مگاوات به بهره برداری می رسد، ۷۰۰ مگاوات با شرکت های مختلف قرارداد بسته شده، امید که این طرح بزرگ بتواند گام بزرگی در راستای حل مشکلات کشور و حل رفع ناترازی های سوخت باشد.

وی اظهار کرد: تعیین تکلیف ۵۰۰ مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی موضوع دیگری هست که در این زمینه از استاندار سیستان و بلوچستان تقاضا می شود با توجه به اینکه زمین نیروگاه اختصاص و کار بر روی آن انجام شده، در مجاورت نیروگاه زمین ها واگذار و ساخت و ساز در حال انجام هست تدابیری اندیشیده و حریم رعایت شود که مشکلی در اجرای این طرح بزرگ رخ ندهد.

علی آبادی ادامه داد: پیگیری و تسریع در پست خط سراوان به ایرانشهر موضوع دیگری هست که باید هرچه سریعتر انجام شود، اجرای آن تا سال آینده عملی خواهد شد، همچنین خط نصرت آباد باید به کمک استان انجام و با جدیت دنبال شود، در مجموع شش پروژه خط و انتقال پست دیگر وجود دارد که آنها هم انجام می شود.

وی افزود: ظرفیت فعلی نیروگاه ها هزار و ۷۰۰ مگاوات است که با اجرای این طرح ها دو برابر افزایش می باید و تحولی بزرگ رخ خواهد داد.

وزیر نیرو بیان کرد:دو موضوع بسیارمهم که مسوولان سیستان و بلوچستان باید اهتمام ویژه به آن داشته باشند، وضعیت توپوگرافی منطقه هست، آب و نزولات جوی از این استان خارج می شود، باید تلاش کرد مانع خروج آب شد.

وی تاکید کرد: باید احداث سازهای ساحلی در دستور کار باشد، همچنین موضوع دیگر تشکیل کارگروهی با افغانستان هست که در هفته آینده در دستور کار قرار دارد.

برچسب‌ها: