شناسهٔ خبر: 69861990 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: الف | لینک خبر

نحوه برخورد با صفحات مجازی متخلف توسط پلیس فتا

معاون اجتماعی پلیس فتا فراجا درباره نحوه برخورد با صفحات مجازی متخلف توسط پلیس فتا را تشریح کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، سرگرد جواد مختاررضایی گفت: پلیس فتا بر حسب ماموریت ذاتی و قانون جرائم رایانه‌ای، روزانه فضای مجازی را رصد می‌کند و در صورت شناسایی هرگونه اعمال مجرمانه‌ای در فضای مجازی، به جمع آوری مستندات مجرمانه از آن صفحه متخلف می پردازد.

وی افزود: اگر جرم صورت گرفته مربوط به سایر پلیس های تخصصی باشد، پرونده به آنها ارجاع می شود؛ در غیر این صورت پلیس فتا برای دریافت دستور قضائی، تمام مدارک را به مسئولان قضائی ارسال می کند و قاضی بر اساس نوع جرم بر نحوه مجازات متخلف حکم می دهد.

معاون اجتماعی پلیس فتا فراجا درباره نحوه مسدودسازی صفحات در شبکه های اجتماعی ادامه داد: مرجع قضایی بعد از بررسی پرونده و مستندات،  بر اساس جرم صورت گرفته مجازات تعیین می کند. در برخی موارد مقام قضایی تنها به پاک کردن محتوای مجرمانه از صفحه فرد متخلف حکم می دهد و در برخی موارد نیز ممکن است صفحه متخلف مسدود شود.

مختاررضایی در پاسخ به این پرسش که چه تخلفاتی باعث مسدود شدن صفحات مجازی می شود، افزود: به طور کلی هر نوع اقدام و رفتاری که در قانون برای آن مجازات تعیین شده باشد، جرم است. در فضای مجازی نیز همین امر صدق می‌کند و اگر رفتار کاربران اینترنتی، در قانون به عنوان جرم محسوب شده باشد؛ با مجرمان برخورد می‌شود.

به گفته معاون اجتماعی پلیس فتا فراجا، از جمله رفتارهای مجرمانه در فضای مجازی می توان به توهین، افترا، هتک حیثیت، نشر اکاذیب، اعمال منافی عفت و اخلاق، ترویج خشونت و فروش مواد مخدر و غیره اشاره کرد که بر اساس قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات و قانون مطبوعات، این موارد جرم است و با آنها برخورد می شود.

وی افزود: بر همین اساس مجازات مسدودسازی صفحات بر اساس نوع جرم انواع مختلفی دارد؛ در برخی موارد صفحه مورد نظر برای مدتی مسدود می شود و در برخی موارد صفحه کاملا مسدود شده و بعد از مدتی حذف می شود.

معاون اجتماعی پلیس فتا فراجا درباره بازشدن مجدد این صفحات ادامه داد: باز کردن مجدد این صفحات متخلف در فضای مجازی، نیازمند دستور مقام قضائی است.

مختاررضایی درباره اینکه اگر فرد متخلف، اقدام به ایجاد صفحات جدید کند تکلیف چیست؛ گفت: اگر بر اساس حکم قاضی، فرد متخلف از حضور در فضای مجازی منع شده باشد؛ مجددا با وی برابر دستورات قضایی جدید برخورد قانونی صورت می گیرد؛ اما اگر در حکم قاضی این مسئله عنوان نشده باشد؛ فعالیت مجدد فرد با صفحات جدید مانعی ندارد.