شناسهٔ خبر: 69860174 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایندیپندنت فارسی | لینک خبر

وزارت دادگستری آمریکا خواستار الزام گوگل به فروش مرورگر کروم شد

گوگل تاکید کرد که این پیشنهادها به ضرر مصرف‌کنندگان و کسب‌وکارهای آمریکایی تمام خواهد شد

صاحب‌خبر -

وزارت دادگستری ایالات متحده و شماری از ایالات‌ آمریکا روز چهارشنبه ۲۰ نوامبر، دادخواستی ارائه کردند که گوگل را به فروش بخش‌هایی از کسب‌وکار آن از جمله مرورگر کروم و احتمالا سیستم‌عامل اندروید وادار می‌کند. این اقدام بخشی از تلاش‌ها برای مقابله با انحصار گوگل در بازار جست‌وجوهای آنلاین به شمار می‌رود.

نهاد ضدانحصار وزارت دادگستری آمریکا گوگل را که حدود ۹۰ درصد از جست‌وجوهای اینترنتی را در کنترل دارد، متهم کرده‌ که از طریق قراردادهای انحصاری با تولیدکنندگان دستگاه‌های هوشمند و مرورگرها، رقبا را از دسترسی به بازار محروم کرده است. به اعتقاد آنان، گوگل باید کروم را بفروشد و برخی از داده‌هایش را با رقبا به اشتراک بگذارد تا به این وسیله انحصار آن در جست‌وجوهای آنلاین پایان یابد.

به اعتقاد مقام‌های قضایی آمریکا، گوگل فرصت‌های رقبا برای گسترش سهم بازار موتورهای جست‌وجو را از بین برده است.

طبق این طرح، گوگل پس از واگذاری کروم، به مدت پنج سال نباید وارد بازار مرورگرها شود. همچنین، در صورتی که سایر تلاش‌ها برای بازگرداندن رقابت شکست بخورد، ممکن است مجبور شود سیستم‌عامل اندروید را نیز بفروشد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

این طرح همچنین خواستار پایان دادن به قراردادهای میلیارددلاری گوگل با تولیدکنندگان دستگاه‌ها است؛ قراردادهایی که بر اساس آن، موتور جست‌وجوی گوگل به‌صورت پیش‌فرض روی تبلت‌ها و گوشی‌های هوشمند نصب شود.

به گزارش الجزیره، دادستان‌ها استدلال کرده‌اند: «رفتار غیرقانونی گوگل نه‌تنها رقبا را از کانال‌های توزیع حیاتی محروم کرده، بلکه مانع از دسترسی شرکای توزیعی شده است که می‌توانستند با روش‌های جدید و نوآورانه، راه ورود رقبا به بازار را هموار کنند.»

در صورتی که آمیت مهتا، قاضی منطقه‌ای آمریکا، طرح را تایید کند، گوگل به مدت یک دهه تحت نظارت دادگاه فدرال واشینگتن قرار خواهد گرفت. این دادگاه در ماه اوت حکم داده بود که گوگل قوانین ضدانحصاری را نقض کرده است.

قاضی مهتا در حکم ۲۷۷ صفحه‌ای خود اعلام کرد: «دادگاه به این نتیجه می‌رسد که گوگل یک انحصارگر است و برای حفظ این انحصار نیز مانند یک انحصارگر عمل کرده است.»

گوگل مدعی است که موفقیتش نتیجه تمایل مصرف‌کنندگان به استفاده از محصولات آن است و این شرکت با رفتار انحصاری در بازار جست‌وجو عمل نکرده است. گوگل تاکید دارد که این پیشنهادها به ضرر مصرف‌کنندگان و کسب‌وکارهای آمریکایی تمام خواهد شد و رقابت‌پذیری آمریکا در حوزه فناوری، به‌ویژه هوش مصنوعی، را تضعیف می‌کند.

قرار است گوگل در ماه دسامبر، پیشنهادهایش را برای بهبود رقابت در بازار ارائه دهد. این پیشنهادها آوریل ۲۰۲۵ در دادگاه بررسی خواهد شد، مگر اینکه رئیس جدید ضدانحصار وزارت دادگستری که رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا، دونالد ترامپ، منصوب خواهد کرد، در این پرونده تغییراتی ایجاد کند.

در صورت تصویب این طرح، صنعت فناوری به طور گسترده‌ تحت‌تاثیر قرار خواهد گرفت که از آن جمله می‌توان به کاهش درآمد گوگل، افزایش رقابت، از بین رفتن یکپارچگی بین محصولات و خدمات کلیدی گوگل و تغییر در شیوه دسترسی کاربران به اینترنت اشاره کرد. همچنین ممکن است گوگل مجبور شود داده‌ها و مدل‌های هوش مصنوعی خود را با رقبا به اشتراک‌ بگذارد.