شناسهٔ خبر: 69859985 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: جهان صنعت | لینک خبر

اسقاط خودروهای فرسوده در مسیر رکوردشکنی

ستاد نوسازی ناوگان حمل‌ونقل کشور از هدف‌گذاری برای شکستن رکورد اسقاط خودروهای فرسوده در سال 1403 خبر داد و امیدوار است با بهبود تولید و واردات، فرآیند جایگزینی خودروهای فرسوده تسهیل شود.

صاحب‌خبر -

جهان صنعت نیوز – ستاد نوسازی ناوگان حمل‌ونقل کشور اعلام کرد که تلاش دارد با افزایش تیراژ اسقاط خودروهای فرسوده در سال جاری، رکورد سال ۱۳۹۳ با ۳۳۰ هزار دستگاه را بشکند. به گفته مهران سالاریه، تا کنون ۲۳۷ هزار دستگاه خودرو فرسوده اسقاط شده است. بازگشت واردات خودرو، افزایش تولید داخلی و الزام قانونی برای تخصیص بخشی از عرضه خودرو به دارندگان خودروهای فرسوده، امیدواری جدیدی در میان این افراد ایجاد کرده است. با وجود چالش‌هایی مانند محدودیت‌های مالی خودروسازان و افزایش قیمت خودرو، دولت و خودروسازان تلاش دارند این روند را تسریع کنند.

ستاد نوسازی ناوگان حمل‌ونقل کشور از برنامه‌ریزی جدی برای شکستن رکورد اسقاط خودروهای فرسوده خبر داد. به گفته مهران سالاریه، مدیر این ستاد، بیشترین تعداد اسقاط خودرو در سال ۱۳۹۳ ثبت شده است که طی آن حدود ۳۳۰ هزار دستگاه انواع خودرو از رده خارج شدند. وی اظهار کرد که تا کنون در سال جاری ۲۳۷ هزار دستگاه خودرو اسقاط شده و تلاش‌ها برای افزایش این آمار در مدت باقی‌مانده از سال ادامه دارد.

با بازگشت تحریم‌ها و ممنوعیت واردات خودرو، روند اسقاط خودروهای فرسوده با کاهش چشمگیری مواجه شد. شرکت‌های واردکننده خودرو، که مشتریان اصلی خودروهای فرسوده بودند، به دلیل توقف واردات از این چرخه خارج شدند. علاوه بر این، افزایش قیمت خودروهای جدید باعث شد بسیاری از صاحبان خودروهای فرسوده از اسقاط خودروی خود صرف‌نظر کنند، زیرا توانایی خرید خودروی جایگزین را نداشتند.

در سال‌های اخیر، دولت تلاش کرد اسقاط خودرو را به عنوان یک وظیفه قانونی بر عهده خودروسازان بگذارد. طبق قانون، خودروسازان موظف شدند ۱۰ درصد از تیراژ فروش خود را به دارندگان خودروهای فرسوده اختصاص دهند. با این حال، در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ این سهم به دلیل عدم اجرای تکلیف در نیمه نخست سال، به ۲۰ درصد افزایش یافت. هرچند این طرح با مقاومت خودروسازان به دلیل مشکلات مالی و کاهش تولید مواجه شد، اما دولت سیزدهم اجرای آن را الزامی دانست.

رشد نسبی تولید خودرو در داخل کشور و از سرگیری واردات خودرو بار دیگر امیدواری را در میان صاحبان خودروهای فرسوده ایجاد کرده است. الزام قانونی برای تخصیص ۲۰ درصد از فروش خودرو به مالکان خودروهای فرسوده و تسهیل واردات خودرو می‌تواند فرآیند جایگزینی خودروهای فرسوده را سرعت بخشد. پیش‌بینی می‌شود که این اقدامات فاصله زمانی بین اسقاط خودروهای قدیمی و دریافت خودروی جدید را به طور محسوسی کاهش دهد.