شناسهٔ خبر: 69859433 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

مدیرعامل شرکت گاز استان:

گاز مشترکان پرُمصرف کرمانشاه قطع می‌شود

مدیرعامل شرکت گاز استان کرمانشاه خواستار همراهی مشترکان برای کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی مصرف گاز شد و گفت: تنها در ماه آبان در برخی روزها حدود ۱.۷ میلیون مترمکعب بیشتر از سقف مجاز بخش غیرصنعتی مصرف داشته‌ایم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایسنا، ناصر حسینی در نشست خبری امروز ( اول آذر) از اهمیت صرفه‌جویی در مصرف گاز و مدیریت مصرف یاد کرد و گفت: ما در کشور با دو حالت ناترازی گاز مواجهیم، حالت اول ناترازی سالیانه است که فقط بخش صنعت و صادرات را تحت تاثیر قرار می‌دهد، اما در حالت دوم با ناترازی بحرانی در فصل سرما مواجهیم که حتی می‌تواند صنایع کوچک و بخش خانگی را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

وی با بیان اینکه ایران از کشورهای برتر جهان در تولید گاز است، تاکید کرد: اگرچه باید راهکارهایی برای افزایش تامین گاز نیز اندیشیده شود، اما در طرف مقابل راهی بجز مدیریت مصرف و اصلاح رفتار مصرف انرژی نداریم.

مدیرعامل شرکت گاز استان کرمانشاه این موضوع که طی سنوات گذشته گاز هیچ خانه‌ای بدون دلیل و هماهنگی به دلیل کمبود گاز یا افت فشار قطع نشده را باعث افتخار دانست و گفت: در طرف مقابل ما نیز از مردم توقع داریم با مدیریت مصرف صحیح ما را در این مسیر همراهی کنند.

حسینی خواستار همراه مشترکان بخش غیرصنعتی برای کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی مصرف گاز نسبت به سال گذشته شد و ادامه داد: اگر در بخش خانگی این میزان صرفه‌جویی را داشته باشیم این امکان را داریم که از محدودیت گاز صنایع بزرگ بکاهیم.

وی درباره سهم بخش خانگی از مصرف گاز گفت: سهم مشترکان بخش خانگی استان کرمانشاه  از مجموع مصرف بیش از ۵.۴ میلیارد مترمکعبی سال گذشته حدود ۳۰ درصد بود که بعد از مصرف بخش نیروگاه‌ها با سهم ۳۸ درصدی در جایگاه دوم قرار دارند.در آبان امسال نیز سهم بخش خانگی از مجموع میزان مصرف حدود ۳۸ درصد بوده است.

مدیرعامل شرکت گاز استان کرمانشاه با بیان اینکه این سهم بزرگ از مصرف نشان می‌دهد که حتی ۱۰ تا ۱۵ درصد صرفه‌جویی در این حوزه چقدر می‌تواند اثرگذار باشد، خاطرنشان کرد: مجموع مصرف صنایع بزرگ شامل پتروشیمی، صنایع سیمان و فولاد تنها ۱۰ تا ۱۵ درصد از کل مصرف گاز استان است و اگر بخش خانگی تنها کمی مصرف خود را پایین بیاورد گاز صنایع بزرگ به راحتی تامین خواهد شد.

حسینی، سپس از وضعیت مصرف فعلی گاز بخش غیرصنعتی در استان یاد کرد و ادامه داد: در آبان امسال ۴۴۱ میلیون مترمکعب گاز در کرمانشاه مصرف شده که ۲۷۰ میلیون مترمکعب آن سهم بخش غیرصنعتی و خانگی بوده است که در این بخش نسبت به آبان سال گذشته رشد ۲۸ درصدی مصرف را شاهد بودیم.

وی از مصرف بیش از حد مجاز گاز بخش غیرصنعتی در آبان ماه نسبت به سقف مجاز تعیین شده یاد کرد و گفت: سقف مجاز مصرف روزانه در آبان ماه برای بخش غیرصنعتی در کرمانشاه ۸.۲ میلیون مترمکعب در نظر گرفته شده که تقریبا هیچ روزی این سهمیه را رعایت نکردیم.

این مسئول افزود: برای نمونه در ۲۴ ساعت گذشته میزان مصرف گاز استان در بخش غیرصنعتی استان کرمانشاه ۹.۹ میلیون مترمکعب بوده که حدود ۱.۷ میلیون مترمکعب بیش از سقف مجاز مصرف داشتیم.

مدیرعامل شرکت گاز استان کرمانشاه میزان سقف مجازی که برای مصرف روزانه بخش غیرصنعتی برای آذرماه کرمانشاه در نظر گرفته شده را ۱۰.۵ میلیون مترمکعب در روز اعلام کرد و خواستار همراهی مشترکان برای رعایت سقف مجاز در این بخش شد.

بخش خانگی و صنایع، آخرین اولویت محدودیت‌ها

حسینی با بیان اینکه امسال بر خلاف سنوات گذشته مدیریت مصرف گاز و اعمال محدودیت‌ها به جز برای صنایع عمده به خود شرکت‌های گاز استانی سپرده شده است، گفت: اگر بیش از سقف مجاز مصرف داشته باشیم، ناچار به محدود کردن گاز برخی بخش‌ها خواهیم شد.

وی با تاکید بر اینکه بخش خانگی و صنعت آخرین اولویت ما برای اعمال محدودیت‌ها خواهند بود، گفت: امسال قطع گاز مشترکان پرمصرف را در دستور کار داریم که تعداد آنها در کرمانشاه حدود ۸۳۰۰ مشترک است و اخطاریه برای آنها صادر شده است.

مدیرعامل شرکت گاز استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: مشترکان غیردائم پرمصرف و همچنین بخش‌های  اداری و عمومی پرمصرف نیز در اولویت‌های بعدی قطع گاز هستند.

حسینی سپس از راهکارهای مدیریت مصرف گاز یاد کرد و ادامه داد: یکی از بخش‌های پرمصرف ما مشترکان روستایی هستند که ۱۵۶ هزار مشترک در این بخش داریم.

وی سازه‌های غیراستاندارد و عایق کاری نشده، واحدهای بزرگ با درب و پنجره‌های آهنی، تردد زیاد از داخل به خارج از منزل که تخلیه انرژی فراوانی به همراه دارد و ... را از دلایل بالا بودن مصرف گاز در بخش روستایی اعلام کرد.

مدیرعامل شرکت گاز استان کرمانشاه پوشاندن دریچه کولر، دو جداره کردن و یا درزگیری  درب و پنجره‌ها، گرم نکردن اتاق‌ها و فضاهای بدون استفاده و ... را از راهکارهای مدیریت مصرف گاز دانست و گفت: تقاضا داریم مشترکان هنگامی که فضای خانه گرم می‌شود به جای پوشیدن لباس تابستانی و یا باز کردن پنجره‌ها، لباس گرم بپوشند و دمای سیستم گرمایشی را بر روی دمای ۱۸ درجه سانتی‌گراد آسایش تنظیم کنند.

حسینی با بیان اینکه ارتقا فرهنگ و آموزش مردم و خصوصا دانش‌آموزان را نیز در دستور کار داریم، گفت: به زودی عایق‌های دریچه کولر را تهیه و بین دانش‌آموزان توزیع خواهیم کرد.

وی همچنین از پایش مستمر دمای تمام ادارات و دستگاه‌ها و قطع گاز دستگاه‌های پرمصرف نیز خبر داد و افزود: به دنبال راه‌اندازی سنسورهای پایش دما در ادارات هستیم که تاکنون ۳۵ سنسور خریداری و نصب شده و ۸۰ سنسور دیگر نیز در دست خریداری است.

مدیرعامل شرکت گاز استان کرمانشاه با اشاره به اینکه بهینه‌سازی موتورخانه‌ها نیز تاثیر بسزایی معادل حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد در کاهش مصرف انرژی دارد، گفت: امسال ۵۱۰ موتورخانه را به صورت رایگان بهینه‌سازی کردیم که بخشی از آنها در مدارس، اماکن نظامی و ... بوده است.

حسینی اشاره‌ای هم به وضعیت هدررفت گاز در استان داشت و اظهار کرد: در سال گذشته از مصرف ۵.۴ میلیارد مترمکعبی گازی که در استان داشتیم تنها یک درصد هدررفت به ثبت رسیده که کم نظیر و بی‌سابقه بوده است و از شرکت گازهای برتر کشور در این حوزه هستیم.

وی افزود: میزان هدررفت در بخش غیرصنعتی نیز حدود ۱.۹ درصد است.

معضلی به نام سرقت گاز

مدیرعامل شرکت گاز استان کرمانشاه یکی از مواردی که هم موجب هدررفت گاز شده و هم خطر حوادث را به دنبال دارد را سرقت گاز و وجود انشعابات غیرمجاز دانست و عنوان کرد: در یکی از نقاط شهرستان کرمانشاه حدود ۱۷۰ روستا را گازدار کردیم اما مشترکان این روستاها حاضر به گرفتن اشتراک نیستند و انشعاب غیرمجاز برقرار کردند.

وی از خطر جدی این انشعابات که گاهی تنها با یک شیلنگ آب برقرار می‌شود یاد کرد و افزود: فشار شبکه گاز ما ۶۰ PSI است و فشاری که از طریق رگلاتور وارد منازل می‌شود یک چهارم یک PSI می‌باشد، اما مشترکان غیرمجاز فشار را معادل همان چیزی که در شبکه است وارد منازل می‌کنند که بسیار خطرناک است.

حسینی یادآور شد: برای جلوگیری از حوادث در این نقاط ناچار به اعمال افت فشار گاز شدیم و به جز در این نقاط خاص در هیچ نقطه دیگری از استان حتی شهرستان پاوه که انتهای مسیر ما است هیچ افت فشاری نداریم.

وی با بیان اینکه عدم تمایل مشترکان به اخذ انشعاب در بیشتر موارد دلیل اقتصادی ندارد، گفت: هم قیمت گاز بها برای اکثر مشترکین پایین است و هم هزینه هر انشعاب برای مشترک تنها ۲۱۱ هزار تومان است که رقم چندان زیادی نیست.

به گفته مدیرعامل شرکت گاز استان، در بسیاری از موارد آن چیزی که باعث می‌شود مردم به انشعابات غیرمجاز و خطرناک روی بیاورند ساخت و سازهای غیرمجاز است که امکان ارائه اشتراک به آنها را نداریم و ناچار می‌شوند برای خود انشعاب غیرمجاز بکشند.

سال گذشته مشترکان ۹۶ میلیارد پاداش گرفتند

وی درباره وضعیت کنونی تعرفه گاز نیز گفت: هم اکنون تعرفه مصرف گاز برای استان کرمانشاه که در منطقه دو قرار دارد تا ۲۵۰ مترمکعب  مصرف در هرماه مترمکعبی ۴۱ تومان، بین ۲۵۰ تا ۳۵۰ مترمکعب مصرف در ماه مترمکعبی ۶۹ تومان، بین ۳۵۰ تا ۴۵۰ مترمکعب مصرف در ماه مترمکعبی ۹۶ تومان و برای مصارف بسیار بالاتر در پلکان‌های یازده و دوازده مترمکعبی حدود پنج  تا شش هزار تومان محسابه می‌شود.

حسینی با بیان اینکه از سال ۱۳۹۲ تا کنون در چهار پلکان اول هیچ افزایش تعرفه‌ای نداشتیم، اظهار کرد: از سال گذشته فقط برای مدیریت مصرف افزایش تعرفه از پلکان چهار به بالا اعمال شد که این افزایش برای پلکان چهارم تا هفتم ۳۰ درصد، هفتم تا نهم ۵۰ درصد و برای پلکان‌های بالا به مترمکعبی پنج و شش هزار تومان رسیده است.

مدیرعامل شرکت گاز استان کرمانشاه با بیان اینکه برای مصارف معمول که بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ مترمکعب در ماه است قبوض گاز معمولا زیر ۵۰ هزار تومان خواهد بود، گفت: گاز مشترکان کم مصرف نیز رایگان محاسبه می‌شود.

وی با بیان اینکه مشترکان کم مصرف و خوش مصرف استان سال گذشته ۹۶ میلیارد تومان پاداش دریافت کردند، گفت: این پاداش بر روی قبض گاز آنها اعمال شده است.

گازرسانی به ۳۰ تا ۴۰ روستای کرمانشاه تا پایان سال به پیمان می‌رود

وی به وضعیت گازرسانی به روستاهای استان نیز اشاره کرد و با بیان اینکه ۲۴۰۴ روستا در استان داریم که می‌توان به آنها گازرسانی کرد، گفت: از این تعداد ۲۳۰۳ روستا بودجه مصوب داشته و عمده آنها گازرسانی شده‌اند. تنها حدود ۱۵ روستا باقی مانده که تا پایان سال گازرسانی می‌شوند.

حسینی اظهار کرد: ۱۰۱ روستا داریم که سرانه گازرسانی به آنها بیش از مقدار مصوب بوده اما با پیگیری‌های صورت گرفته مجوز گازرسانی به بخشی از این روستاها خصوصا در شهرستان ثلاث باباجانی صادر شده است.

مدیرعامل شرکت گاز استان ابراز امیدواری کرد گازرسانی به ۳۰ تا ۴۰ روستا در این بخش تا پایان امسال به پیمان‌سپاری برود.

حسینی با بیان اینکه هم اکنون ۳۴ شهر استان گازدار هستند و ۱۰۰ درصد جمعیت شهری و ۹۸.۴ درصد جمعیت روستایی تحت پوشش گاز قرار دارند، گفت: هم اکنون ۷۲۸ هزار مشترک گاز در استان داریم که سال گذشته ۱۹ هزار مشترک جدید در استان اضافه شده است.

انتهای پیام