شناسهٔ خبر: 69859261 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایبنا | لینک خبر

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی قزوین خبر داد؛

افتتاح ۲ کتابخانه عمومی در «شریف آباد» و «قشلاق» تا پایان ۱۴۰۳

قزوین- مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان قزوین از افتتاح دو کتابخانه در شهرهای شریف‌آباد و قشلاق تا آخر سال جاری خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قزوین، فاطمه محمدبیگی در آیین تجلیل از کتابداران و خادمان کتاب که ظهر پنجشنبه در سالن اجتماعات کتابخانه امام خمینی (ره) برگزار شد، گفت: هفته کتاب فرصت مغتنمی است که موضوع کتاب بیشتر از پیش در سطح جامعه مطرح شود تا عموم مردم جامعه در فضای کتاب و کتابخوانی قرار بگیرند.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه کتابخانه‌های قزوین، سال جاری را سال پربار برای کتابخانه های عمومی استان قزوین دانست و بیان کرد: افتتاح کتابخانه «فردوسی» در شهر بیدستان و همچنین افتتاح کتابخانه عمومی «شهید عیسی تیموری» در شهر سگزآباد سبب شد تا مردم فرهیخته این مناطق از نعمت کتابخانه بهره‌مند شوند.

محمدبیگی افزود: پس از بازطراحی فاز اول کتابخانه عمومی امام خمینی (ره) یک فضای استاندارد و مدرن در اختیار علاقه‌مندان به کتاب قرار گرفت که انشاالله فاز دوم آن به زودی به بهره‌برداری می‌رسد و فاز سوم بازطراحی آن نیز به زودی آغاز می‌شود.

وی ادامه داد: همچنین فاز نخست بازطراحی کتابخانه عمومی عارف نیز از جمله برنامه‌های ما در سال جاری است که انشالله پس از این مرحله، کتابخانه عارف مجهزه به سالن مطالعه استاندار می‌شود.

وی اذعان کرد: امسال برای اولین بار توانستیم از ظرفیت بانک پاسارگاد در حوزه کتابخانه‌های استان استفاده کنیم و همچنین امسال بنیاد علمی و آموزشی قلمچی در تجهیز بخشی از چهار کتابخانه عمومی استان قزوین مشارکت داشت.

محمدبیگی با اشاره به خدمات ارائه شده توسط کتابخانه‌های عمومی استان قزوین خاطرنشان کرد: برگزاری هفدهمین رویداد کسب و کار در کتابخانه‌های عمومی با هدف افزایش مهارت‌های کسب و کار، کتابت قرآن توسط اعضای کتابخانه‌های عمومی و اهدای نسخه صحافی شده آن در مراسم هفته کتاب به رئیس جمهور، برگزاری جشنواره کتابخوانی در بخش خوشنویسی، ایجاد مراکز روانشناسی رُز با مشارکت کمیته امداد امام خمینی در برخی از مراکز کتابخانه‌ها و برگزاری کارگاه‌های مختلف آموزشی بخشی از مهم‌ترین فعالیت‌های این اداره کل در سال جاری بود.

در بخشی بعدی آیین تجلیل از خادمان کتاب استان قزوین، از علی قانع نویسنده و مترجم تجلیل به عمل آمد.

علی قانع مانند آثارش زلال است

حسن لطفی نویسنده و فیلمساز که دیگرسخنران این برنامه بود گفت: وقتی خدا کتاب را به عنوان معجزه آخرین پیامبرش قرار داد یک علتش این بود که به ما بگوید حواستان به کتاب باشد.

وی بیان کرد: من و علی قانع نوشتن را از کتابخانه‌ها یاد گرفتیم. علی قانع هیچ‌وقت سرکلاس آموزش نویسندگی ننشست و اصلاً معلمی برای نویسندگی نداشت. نویسنده شدن او حاصل مطالعه زیاد بود و همچنین شوق به خواندن و یادگرفتن.

لطفی اظهار کرد: بعضی از نویسنده‌ها شبیه آثارشان هستند و خیلی‌ها هم اصلاً قرابتی با آثارشان ندارند؛ در آثارشان حرف‌های قشنگ می‌زنند ولی دررفتارشان این گونه نیستد. رفتار و کردار علی قانع دقیقاً مانند آثارش است. زلال و پر از جنبه‌های انسانی.

این فیلسماز افزود: قانع متولد گیلان است ولی شخصیت ادبی او در قزوین شکل گرفت و به همین دلیل همیشه قزوین را زادگاه دوم خودش می‌داند. اگر علی قانع مانند خیلی از نویسندگان و مترجمان دیگر به تهران می‌رفت امروز جایگاه بسیار بالاتری داشت ولی او ترجیح داد در قزوین بماند.

لطفی تشریح کرد: آغاز نویسندگی حرفه‌ای قانع به دهه شصت باز می‌گردد. در دهه شصت زندگی به شیوه متفاوت درجریان بود و ما همه این المان‌ها را در آثار دهه شصت قانع می‌بینیم. جنگ، سربازی، پرهیز از جنگ و… به خوبی در آثار آن دوره قانع دیده می‌شود.

وی یادآور شد: قانع از جمله نویسندگانی است که به صورت غریزی می‌نویسد ولی با این حال ادبیات مدرن را نیز به خوبی می‌شناسد. حسین پاینده وقتی در کتابش از داستانویسی مدرن حرف می‌زند بارها نام علی قانع و آثار او را آورده است.

لطفی تاکید کرد: علی قانع در ترجمه هم مانند داستان‌نویسی از جامعه خودش جلوتر است و این موضوع تیزهوشی او راثابت می‌کند. در داستانویسی از مضامینی استفاده کرده که هنوز هم در جامعه جاری است و کاربرد دارد. در ترجمه هم او زمانی که کتاب هانا کانگ را ترجمه کرد هنوز این نویسنده کره‌ای برنده جایزه نوبل نشده بود. آثار قانع برای امروز نوشته شده یا ترجمه شده اند ولی می‌تواند مخاطب را در آینده هم همراهی و راهنمایی کند.

قزوین ظرفیت بالایی در حوزه ادبیات دارد

همچنین عباس کاظمی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار قزوین نیز که آخرین سخنران این برنامه بود گفت: بنده نیز به سهم خود از تمام فعالان عرصه کتاب در قزوین قدردانی می‌کنم.

وی بیان کرد: باعث افتخار ما است که اثر آقای رسول ملاحسنی نویسنده قزوینی مورد تقریظ رهبر حکیم و معظم انقلاب قرار گرفت و این موضوع بیانگر این است که قزوین ظرفیت بسیار مناسبی برای انتشار کتاب در حوزه مقاوت و پایداری دارد.

کاظمی در خاتمه اظهار کرد: امیدواریم با پشتیبانی مادی و معنوی از نویسندگان شاهد استمرار موفقیت اهالی قلم قزوین باشیم چون تاریخ هنر و ادب قزوین ثابت می‌کند که مردم شهر ما ظرفیت بسیار بالایی در حوزه ادبیات دارند.

در خاتمه برنامه از کتابداران، کتابخوانان و همچنین اهدا کنندگان نسخ خطی وقرآن خطی به مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان قزوین تقدیر و تشکر شد.