شناسهٔ خبر: 69858753 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: حوزه | لینک خبر

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع):

نباید از هوش مصنوعی غافل باشیم

حوزه/ استاد رمضانی تصریح کرد: نباید نسبت به هوش مصنوعی غافل باشیم و ابزار هوش مصنوعی خیلی از کارها را برای ما تسهیل می کند. البته باید مراقب باشیم که در خروجی‌هایمان، کمترین خطا را داشته باشیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری حوزه، استاد رضا رمضانی پنج شنبه یکم آذرماه ۱۴۰۳ در آیین رونمایی از بخش کودکان و نوجوانان شبکه بین‌المللی معارف اهل‌بیت علیهم‌السلام که در مجمع جهانی اهل بیت(ع) برگزار شد ضمن تاکید بر اینکه جامعه بشری نیازمند اندیشه زلال است اظهار داشت: در غرب می‌بینید که در همه بخشها نظرات داده شده، اما نتوانستند نظرات جامع و کاملی در حوزه اخلاق و معنویت و مسائل مختلف بدهند که بتوان به آن تکیه و استناد کرد.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) افزود: غرب در تلاش است که وارونه انگاری نسبت به شریعت انجام دهد و غربی ها به دنبال این هستند که جایگزینی برای شریعت انتخاب کنند یعنی یک حداقلی از آموزه های اسلام در دنیا معرفی کنند.

وی اظهار کرد: ما با یک بحران فکری، عقیدتی و معنوی در دنیا مواجه هستیم؛ معنویت بدون خدا را در دنیا معرفی می‌کنند و یا مهدویت بدون دین را معرفی می‌کنند که این یک نوع انحراف در دین است؛ ما باید از چشمه زلال، معارف زلالی را به جامعه بشری معرفی کنیم و این چشمه زلال معارف اهل بیت علیهم السلام است

استاد رمضانی با بیان اینکه فضای مجازی بستر بسیار گسترده ای برای تبلیغ و تروج معارف اهل بیت(ع) است و ما باید به این فضا کوچ کنیم گفت: در عرصه بین الملل مواجه با حذف کانال ها و گروه های شیعی هستیم و از هر طرح نوآورانه ای که بتواند معارف اهل بیت علیهم السلام را در دنیا نشر بدهد استقبال می‌کنیم.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) با اشاره به اهمیت ابزارشناسی اظهار کرد: ما نباید از تحولات در جهان در زمینه کاربرد ابزار روزآمد عقب باشیم. در این راستا توجه ما به انجام وظایف‌مان در بخش هوش مصنوعی جلب شده است و رهبر انقلاب نیز در این خصوص تاکیداتی داشتند. هوش مصنوعی در زمینه ترجمه پیشتاز شده است و باید به این نکته توجه داشته باشیم و بدانیم که چه تدبیرهایی را در آینده در بخش ترجمه داشته باشیم. غفلت از این ابزارها موجب می شود که از انقلابی که آنها در آینده به وجود می آورند عقب بمانیم.

وی ادامه داد: هوش مصنوعی براساس داده های موجود عمل می کند و توانایی ایده دادن جدید را ندارد، همچنین انعطاف پذیری جزو تمایزات بین هوش انسانی و هوش مصنوعی است. در حوزه اخلاق و ارزش ها هم تصمیماتی که انسان می تواند بگیرد هوش مصنوعی در آن راه پیدا نکرده است. هوش مصنوعی به هر مرحله ای هم که برسد چون نفس انسان، نفس مجرد است و هوش مصنوعی براساس داده ها است، باز هم به انسان نمی رسد. اما در هر حال هوش مصنوعی در خیلی از حوزه ها از جمله پزشکی و حمل و نقل و پیش بینی هواشناسی، انقلابی را به وجود آورده است.

استاد رمضانی تاکید کرد: نباید نسبت به هوش مصنوعی غافل باشیم و ابزار هوش مصنوعی خیلی از کارها را برای ما تسهیل می کند. البته باید مراقب باشیم که در خروجی‌هایمان، کمترین خطا را داشته باشیم.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) در پایان گفت: معارف اهل بیت(ع) به گونه ای است که اگر به درستی شناخته شود همه از آن پیروی می کنند. وظیفه ما این است که این محاسن را به دنیا معرفی کنیم. البته فهم معارف اهل بیت(ع) نیاز به تلاش دارد تا این حکمت و جامعیت و دقت را بشناسد و به دنیا منتقل کند. دنیا تشنه معارف اهل بیت(ع) است و این معارف، یک میراث غنی و ماندگار است و می تواند دنیا را به لحاظ اخلاقی و فکری اداره کند، چون بر پایه عقل و فطرت است و هر چیزی که براساس عقل و فطرت باشد از سوی جامعه بشری پذیرفته می شود.

انتهای پیام