شناسهٔ خبر: 69858498 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

نماینده مردم پلدختر و معمولان در مجلس خبر داد

خسارت هزار میلیارد تومانی به زیرساخت‌های کشاورزی لرستان

نماینده مردم پلدختر و معمولان در مجلس شورای اسلامی گفت: در سیل سال ۹۸ بالغ بر هزار میلیارد تومان به زیرساخت‌های کشاورزی استان لرستان خسارت وارد شد.

صاحب‌خبر -

سید حمیدرضا کاظمی امروز یکم آذرماه در آیین افتتاحیه ایستگاه پمپاژ سرنجه زیودار معمولان اظهار کرد: این دومین باری است که این پروژه افتتاح می‌شود، ایستگاه قبلی توسط سیل بنیان‌کن ۹۸ از بین رفت اما همت بلند کشاورزان و خدمت گزاران مردم باعث شد یکبار دیگر با جانمایی مناسب این پروژه افتتاح شود.

وی ادامه داد: افتتاح این پروژه مسکّنی برای باغداری و کشاورزی منطقه زیودار بوده زیرا از ۲ هزار هکتار باغ انجیر حدود هزار و ۲۰۰ هکتار آن در این منطقه است.

نماینده مردم پلدختر و معمولان افزود: رودخانه مادیان رود که بخش عمده‌ای از این باغات را آبی خواهد کرد در فصل گرما با توجه به برداشت آب برای باغداری نیاز کشاورزی را برطرف نمی‌کند.

وی بیان کرد: از زمانی که من به عنوان خدمت‌گرار مردم حضور دارم هرسال تحریم‌ها و فشارهای اقتصادی بدتر شده و احساس افتخار می‌کنیم که در این شرایط سخت یک کار بزرگی خدمت‌گزاران مردم به مردم ارائه داده‌اند.

کاظمی اضافه کرد: اگر می‌خواهیم مشکل باغداران و کشاورزان منطقه به طور کامل برطرف شود، باید سدهای بنیان و چولهول احداث شده، زیرا همین منطقه طلاقی رودخانه‌های مادیان رود و کشکان بوده و باعث شد این ایستگاه پمپاژ، باغات و زندگی مردم با مشکل مواجه شود؛ بیش از ۳۰ درصد سیل سال ۹۸ که باعث خساراتی در کل کشور شد متعلق به مادیان رود و رودخانه چولهول بود؛ احداث این سدها، که بزرگ نیست و اعتبار زیادی هم مانند سد کرخه نمی‌خواهد، می‌تواند در مهار آب و جلوگیری از وقوع سیل تا بیش از ۳۵ درصد نقش داشته باشد.

وی تصریح کرد: مردم علاقه زیادی به باغداری دارند اما متاسفانه آبی نیست و توسعه باغات در اراضی شیب‌دار در گرو احداث این سدها است.

نماینده مردم پلدختر و معمولان در مجلس گفت: در دیداری که با دکتر نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی وقت با حضور نمایندگان باغداران این منطقه داشتیم، پیشنهاداتی شد که در بحث سردخانه و صادرات، چون مردم نمی‌توانند در این زمینه کاری کنند اما ما بعنوان هدایتگر می‌ توانیم حتی پرواز مستقیم برای خرم‌آباد قرار داده و به بازارهای مختلف ارسال کنیم، همچنین در بحث صنایع تبدیلی می‌توانیم با تشویق سرمایه گذار در منطقه صنایع تبدیلی را ایجاد کنیم.

وی یادآوری کرد: بازار مصرف منطقه، تهران است و باید در بازار میوه و تره بار تهران چند غرفه و تعاونی کشاورزی به این منطقه اختصاص یابد که محصولات مستقیم به غرفه زیودار معمولان در تهران ارسال و با حذف یک واسطه حداقل ۲۰ هزارتومان به نفع کشاورزان خواهد شد، این کار را دولت با تدبیر می‌تواند انجام دهد و مردم با توجه به مشغله‌ای که دارند نمی‌توانند انجام دهند.

کاظمی بیان کرد: در سیل سال ۹۸ بالغ بر هزار میلیارد تومان به زیرساخت‌های کشاورزی استان لرستان خسارت وارد شد که در سفر دولت شهید رئیسی، متاسفانه مدیران استانی وقت این موضوع را ارائه نکرده بودند؛ من از طریق وزیر جهاد کشاورزی، سازمان برنامه و بودجه و معاون اجرایی رئیس جمهور پیگیری کردم و هزار میلیارد در مولد سازی بعنوان متمم مصوبه دولت اضافه شد.

وی افزود: خواسته کشاورز این است که جاده‌ بین مزارع از بین رفته و امکانات و اعتباراتی هم وجود ندارد، پس باید بحث مولد سازی زنده شود و دسترسی کشاورزان به نهرها و آبیاری آسان تر شود.

کاظمی تصریح کرد: حدود ۴۷۵ هکتار از باغات و زمین‌های کشاورزی، در سیل کاملا تخریب و بستر رودخانه هستند و چیزی به اسم باغ وجود ندارد؛ پیگیری‌هایی انجام شد و مصوبه دولت شد که متاسفانه اگر اطلاعات درستی از منطقه گرفته می‌شد چنین مصوبه‌ای تصویب نمی‌شد که بجای باغات و زمین‌های تخریب شده از منابع ملی به مردم زمین بدهند.

انتهای پیام