بهگزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، مسعود جعفرنژاد با بیان اینکه با افزایش سطح زیرکشت زعفران در این استان به بیش از 425 هکتار در سال جاری میزان تولید این محصول به سه تن میرسد، اظهار داشت: میزان تولید زعفران در استان در سال 1402 حدود 250 تن بود که این میزان در سال جاری 50 درصد افزایش یافته و متوسط عملکرد زعفران در واحد سطح استان هفت کیلوگرم است.
وی با بیان اینکه شهرستانهای مرند، میانه، اهر و آذرشهر بیشترین سطح زیر کشت زعفران را به خود اختصاص دادهاند، اظهار کرد: شهرستان مرند با 240 هکتار سطح زیرکشت و تولید یک هزار و 900 کیلوگرم زعفران، رتبه اول تولید این محصول را در استان دارد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی، گفت: قیمت گل تر زعفران بین 15 تا 17 میلیون ریال و قیمت عمده هر کیلو زعفران خشک نیز یک میلیارد و 100 تا یک میلیارد و 200 میلیون ریال است.
جعفرنژاد، ادامه داد: سطح زیرکشت زعفران در کل کشور حدود 127 هزار هکتار است و آذربایجان شرقی با سه دهم درصد سطح زیرکشت کل کشور، رتبه دوازدهم را در این زمینه دارد؛ پیازهای مورد نیاز برای توسعه زعفران در استان از استانهای خراسان و شهر بناب مرند تامین میشود و میزان مصرف پیازچه زعفران نیز هفت تا 10 تن در هکتار است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی افزود: نیاز آبی زعفران حدود 2 هزار تا 2 هزار و 500 مترمکعب در هکتار است که آبیاری آن معمولا در فصل پاییز و زمستان، زمانی که سایر محصولات باغی و زراعی نیاز به آبیاری ندارند، انجام می شود.
به گزارش تسنیم، زعفران به عنوان یکی از گرانبهاترین گلهای جهان جایگاه ویژه ای در بین محصولات صنعتی و صادراتی ایران دارد که پیش تر در شمال شرق کشور کاشته میشد و در دهه های اخیر در آذربایجان شرقی برای اولین بار در شهر بناب جدید از توابع مرند کاشت و برداشت شده است.
این گیاه یک محصول استراتژیک بوده و جایگاه ویژه ای در بین محصولات صنعتی و صادراتی ایران دارد و در حال حاضر ایران بزرگ ترین تولیدکننده و صادرکننده زعفران در جهان است.
انتهای پیام/
∎