شناسهٔ خبر: 69858148 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: دیدبان ایران | لینک خبر

هشدار پزشکان: نشستن بیش از ۱۰ دقیقه روی توالت به سلامت شما آسیب می‌رساند

برخی افراد عادت دارند وقتی به توالت می‌روند، گوشی را نیز با خود ببرند و مدت طولانی آنجا بمانند. اگرچه به نظر می‌رسد این کار ضرری نداشته باشد، متخصصان هشدار می‌دهند نشستن بیش از ۱۰ دقیقه در توالت می‌تواند به سلامت شما آسیب بزند. پزشکان توصیه می‌کنند پس از نشستن طولانی‌مدت در توالت، بهتر است کمی راه بروید. همچنین مصرف کافی آب و غذا‌های پر از فیبر مانند جو و لوبیا برای حرکات منظم روده و جلوگیری از زورزدن مفید است.

صاحب‌خبر -

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ برخی افراد عادت دارند وقتی به توالت می‌روند، گوشی را نیز با خود ببرند و مدت طولانی آنجا بمانند. اگرچه به نظر می‌رسد این کار ضرری نداشته باشد، متخصصان هشدار می‌دهند نشستن بیش از 10 دقیقه در توالت می‌تواند به سلامت شما آسیب بزند.

براساس گزارش CNN، دکتر «لای شویی» (Lai Xue)، جراح کولورکتال در مرکز پزشکی دانشگاه تگزاس، می‌گوید: «وقتی بیماران به من مراجعه می‌کنند، یکی از زمینه‌های اصلی که باید آن را بررسی کنم، صرف زمان در توالت است.» همچنین «فرح منظور» (Farah Monzur)، استادیار پزشکی و مدیر مرکز بیماری‌های التهابی روده در لانگ‌آیلند نیویورک، می‌گوید افراد باید به‌طور متوسط ​​بین 5 تا 10 دقیقه را در توالت صرف کنند.

اما وقتی به مدت طولانی در توالت باشیم، دقیقاً چه اتفاقی می‌افتد و چه خطری برای ما دارد؟

مضرات نشستن بیش از 10 دقیقه در توالت

 

خطرات نشستن طولانی‌مدت در توالت از قوانین فیزیک ناشی می‌شود. دکتر شویی می‌گوید گرانش ما را روی زمین ثابت می‌کند اما همین گرانش قلب را مجبور می‌کند تا برای پمپاژ خون سخت‌تر کار کند. کاسه‌های توالت‌ نیز باعث می‌شوند رکتوم، عضوی در انتهای روده بزرگ، در وضعیتی پایین‌تر از حالتی که روی کاناپه می‌نشینید قرار بگیرد.

 

به‌عبارتی، گرانش نیمه‌پایینی بدن را پایین می‌کشد و این امر فشار خون را در آن محدوده افزایش می‌دهد؛ درنتیجه، سیاهرگ‌ها و رگ‌های خونی اطراف مقعد و رکتوم بزرگ و پر از خون می‌شوند و خطر ابتلا به هموروئید یا بواسیر افزایش می‌یابد.

 

از سویی، زورزدن می‌تواند خطر ابتلا به هموروئید را افزایش دهد. اینجاست که اگر فردی در توالت با گوشی خود سرگرم شود، گذر زمان را از دست می‌دهد و مدت طولانی‌تری در توالت می‌ماند و فشار به عضلات پایینی بیشتر می‌شود.

 

علاوه‌بر تضعیف‌ عضلات مقعد و کشیدگی آنها، نشستن طولانی‌مدت روی کاسه توالت می‌تواند خطر افتادگی رکتوم را نیز افزایش دهد. پرولاپس رکتوم یا افتادگی راست‌روده زمانی اتفاق می‌افتد که رکتوم به پایین می‌لغزد و از مقعد بیرون می‌زند.

 

همچنین ماهیچه‌های کف لگن در اثر نشستن طولانی‌مدت در توالت ضعیف می‌شوند. دکتر زویی توضیح می‌دهد عضلات کف لگن مقدار قابل‌توجهی از حرکت روده را هماهنگ می‌کنند تا اطمینان حاصل شود که مدفوع به‌درستی خارج شود.

 

پزشکان توصیه می‌کنند پس از نشستن طولانی‌مدت در توالت، بهتر است کمی راه بروید. همچنین مصرف کافی آب و غذاهای پر از فیبر مانند جو و لوبیا برای حرکات منظم روده و جلوگیری از زورزدن مفید است. آکادمی ملی پزشکی مصرف روزانه 2.7 تا 3.7 لیتر آب را توصیه می‌کند. علاوه‌براین، وزارت کشاورزی آمریکا می‌گوید مصرف 14 گرم فیبر در هر هزار کالری مناسب است.

 

منبع: دیجیاتو

 

کپی لینک
کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام