به گزارش «راهبرد معاصر»؛ در حالی که کودکان جهان هر ساله 20 نوامبر را به عنوان «روز جهانی کودک» جشن می گیرند، ارتش رژیم اشغالگر صهیونیستی همچنان به کودک کشی و بمباران خانه هایشان و چادرهای آوارگان در نوار غزه ادامه می دهد؛ جنگی که پس از عملیات «طوفان الاقصی» در هفتم اکتبر 2023 میلادی، وارد ۴۱۱مین روز خود شده است.
جهان «روز جهانی کودک» را در سالگرد تصویب اعلامیه حقوق کودک به وسیله مجمع عمومی سازمان ملل متحد، در دورانی که کودکان غزه بزرگترین قربانی جنگ طلبی صهیونیست ها هستند، جشن می گیرند و تلاش های مجامع اسلامی و بین المللی برای توقف جنایت ها راهگشا نبوده است.
کودکان غزه به ویژه در مناطق شهری غزه و شمال آن با خطر مرگ بر اثر گرسنگی و تشنگی مواجه هستند
با نقض حقوق بشر و بنا بر آمارهای رسمی، اشغالگران رژیم صهیونیستی تاکنون یک هزار و 729 کودک را در نوار غزه قتل عام کردند و دیگر کودکان همچنان از حقوق اولیه خود ازجمله غذا، آموزش، درمان و امنیت محروم هستند. طبق گزارش اداره مرکزی آمار فلسطین، کودکان 47 درصد کل جمعیت نوار غزه را تشکیل می دهند.
تخلفات متعدد
صلاح عبدالعطی، رئیس کمیسیون بین المللی حمایت از حقوق مردم فلسطین گفت، اشغالگران صهیونیست مرتکب تخلفات متعددی علیه کودکان غزه شده اند. تخلفات اشغالگران علیه کودکان عبارتند از قتل عام، معلولیت، دستگیری، ناپدید شدن اجباری و سلب حق زندگی، بهداشت، تحصیل و غذا به وسیله تخریب مدارس و بیمارستان ها، جلوگیری از دسترسی به کمک های بشردوستانه و هدف گیری مستقیم آنها.
47 درصد کل شهدا، مجروحان و مفقودشدگان را کودکان تشکیل می دهند که هزاران نفر از آنها دچار جراحت های وخیم شده اند، 6 هزار و 168 کودک قطع عضو هستند و صدها نفر دچار سوختگی شدید کل بدن شده اند. تخمین زده می شود حدود 3 هزار و 555 کودک فلسطینی در غزه پس از از دست دادن هر دو یا یکی از والدینشان یتیم شده اند.
کودکان غزه به ویژه در مناطق شهری غزه و شمال آن با خطر مرگ بر اثر گرسنگی و تشنگی مواجه هستند؛ جایی که فرصتی برای تهیه یک وعده غذایی در روز وجود ندارد. کودکان به دلیل قرار گرفتن در معرض ویروس ها و بیماری های واگیردار ناشی از کمبود آب آشامیدنی سالم با خطری قریب الوقوع مواجه هستند.
دستیابی به مقدار کافی آب سالم جدال بر سر مرگ و زندگی است که به نوبه خود به مرگ تعداد بیشتری از کودکان به دلیل بیماری ها و بیماری های همه گیر منجر می شود، علاوه بر این، استفاده از روش های ناایمن و ناسالم برای روشن کردن آتش برای پخت و پز، به فقدان ایمنی در مراکز و سرپناه های بسیار شلوغ انجامیده است.
کودکان غزه هر روز در معرض آسیبهای روانی قرار میگیرند که تأثیرات زیادی برجای میگذارد وتا سال های طولانی باقی خواهد ماند. با قطع آموزش در تمام سطوح، کودکان غزه با آینده نامعلومی مواجه هستند، زیرا مدارس در سراسر نوار غزه به پناهگاه تبدیل، ویران شده یا آسیب دیده است. رژیم اشغالگر صهیونیستی 128 مدرسه و دانشگاه را به طور کامل ویران کرد، در حالی که 339 مدرسه و دانشگاه دیگر به طور نسبی ویران شده اند و در نتیجه، 785 هزار دانش آموز و دانشجوی زن و مرد در نوار غزه از حق تحصیل و تحصیلات دانشگاهی محروم شدند.
قربانیان خشونت
طبق گزارشی که به وسیله سازمان حقوق بشر فلسطین منتشر شد، تخلفات صهیونیست ها که کودکان نوار غزه در معرض آنها قرار گرفته اند، متعدد و متنوع بوده است؛ مواردی ازجمله قتل عام، تجاوز به حریم شخصی، ضرب و شتم و گاه خشونت و رفتار تحقیرآمیز. موارد نقض علیه کودکان همچنین شامل دستگیری، محرومیت از درمان، آوارگی اجباری، گرسنگی و محرومیت از حقوق اولیه ازجمله حق تحصیل، مسکن مناسب، بهداشت و سایر حقوق تضمین شده به وسیله قواعد منشور بینالمللی و کنوانسیونهای بینالمللی مربوط به کودکان می شود.
کودکان غزه هر روز در معرض آسیبهای روانی قرار میگیرند که تأثیرات زیادی برجای میگذارد وتا سال های طولانی باقی خواهد ماند
این سازمان اعلام کرد، از زمان آغاز تجاوز رژیم صهیونیستی یک هزار و 250 مورد قطع اندام تحتانی میان کودکان غزه بر اثر اصابت ترکش صهیونیستها به ثبت رسیده است.
پرتابه ها و موشک ها
55 کودک در نتیجه سیاست قحطی که به وسیله نیروهای اشغالگر در تجاوزات خود به غیرنظامیان دنبال می شود، بر اثر سوء تغذیه و کم آبی جان خود را از دست دادند. سازمان حقوق بشر فلسطین مرگ 217 نوزاد نارس را در نتیجه قطعی برق در زایشگاه ها و کمبود شدید دارو و لوازم بهداشتی ثبت کرده است.
نیروهای اشغالگر دهها کودک را در جریان تهاجم به شهرها و اردوگاههای نوار غزه یا هنگام عبور از پستهای بازرسی نظامی خود دستگیر کردند. طبق شهادت کودکان دستگیر شده، آنها در داخل بازداشتگاه های رژیم صهیونیستی مورد وحشتناک ترین انواع شکنجه، خشونت و رفتار تحقیرآمیز قرار گرفته اند.
طبق آمار گزارش شده، 3 هزار و 500 کودک خانوادههایشان تاکنون هیچ اطلاعی از سرنوشت آنها ندارند و 35 هزار کودک بدون والدین یا یکی از آنها زندگی میکنند.