شناسهٔ خبر: 69857605 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: آفتاب | لینک خبر

قانونگذار آمریکایی: ترامپ بر دور کردن ایران از چین تمرکز کند

یک قانونگذار دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا گفت دولت جدید ترامپ باید به جای تمرکز بر برقراری روابط دیپلماتیک میان عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی، از نزدیک‌تر شدن ایران به چین جلوگیری کند.

صاحب‌خبر -
آفتاب‌‌نیوز :

«جیک آچینکلاس» نماینده دموکرات آمریکایی و حامی رژیم صهیونیستی در گفت‌وگویی مطرح کرد که دولت آتی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا باید به جای در اولویت قرار دادن برقراری روابط دیپلماتیک میان عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی، سیاست خود در زمینه غرب آسیا را بر اخلال در ارتباط ایران و چین و جدا کردن آن‌ها از هم متمرکز کند.

آچینکلاس که یهودی و از کهنه‌سربازان ارتش آمریکا و از اعضای کمیته مرتبط با «حزب کمونیست چین» در مجلس نمایندگان این کشور در گفت‌وگویی با وبگاه خبری-تحلیلی جوییش اینسایدر در این باره گفت: آنچه امیدوارم رخ بدهد، این است که ترامپ در عوض درگیر شدن با ملحق کردن عربستان سعودی به «توافق ابراهیم» روی دور کردن ایران از چین کار کند. منظورم این نیست که این دو موضوع، ضرورتا، به یک اندازه اهمیت دارند، اما مستلزم مصالحه‌های متفاوتی هستند که اولویت‌هایی در این زمینه در کار است. به گمانم، مهم‌ترین چیزی که می‌توانیم برای امنیت غرب آسیا انجام بدهیم، به حاشیه راندن تندروهای ایران و دور کردن آن از حزب کمونیست چین است.

عادی‌سازی روابط عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی از اولویت‌های دستورکار سیاست خارجی دولت «جو بایدن» و پیش از وقوع عملیات «طوفان الاقصی» در ۷ اکتبر۲۰۲۳ و درگرفتن جنگ غزه شدنی به نظر می‌آمد.

از نظر آچینکلاس، «افراط‌گری وهابی هنوز در عربستان سعودی در جریان است و در بلندمدت، گرایش وهابیت هرگز با یک اتحاد قوی با اسرائیل سازگاری نخواهد داشت.»

این نماینده آمریکایی با تاکید بر این که مخالفتی با ملحق کردن عربستان سعودی به «توافق ابراهیم» ندارد که درسال ۲۰۲۰ برای عادی‌سازی روابط رژیم صهیونیستی، امارات متحده عربی و بحرین با میانجیگری آمریکا منعقد شد گفت که با خواسته‌های عربستان سعودی، از جمله تضمین‌های امنیتی و طراحی برنامه هسته‌ای برای آن موافق نیست.

او افزود: هیچ یک از این موارد برای کشوری ارزش ندارد که بازیگر موثری نبوده و فکر نمی‌کنم در بلندمدت، با چشم‌انداز ما برای منطقه هماهنگ باشد.

آچینکلاس با گفتن این که مخالف داشتن «روابطی خوب» با عربستان سعودی نیست و این کشور اقدامات مفید زیادی انجام می‌دهد، بیان کرد: فقط نباید اجازه بدهیم که تلاش برای محلق شدن عربستان سعودی به توافق ابراهیم باعث شود از چیزهایی دست بکشیم که به نفعمان نیست یا چیزهایی را در اولویت قرار ندهیم که پیامدهای بیشتری خواهند داشت.

جوییش اینسایدر در ادامه این مطلب نوشت: برخی در واشنگتن استدلال کرده‌اند که توافقی میان آمریکا، عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی برای ممانعت از نزدیک شدن بیشتر عربستان سعودی به جبهه چین  ضرورت دارد. اما آچینکلاس این احتمال را با توجه به جهتگیری اقشار برجسته و صاحب‌منصب سعودی به غرب و منافع مالی آن‌ها در غرب ضعیف دانست که در صورت نزدیک شدن عربستان به چین، تحت تحریم قرار خواهند گرفت.

او در همین راستا بیان کرد که آمریکا باید ورود ایران به «محور خودکامگی» به رهبری چین و با حضور روسیه و کره شمالی را مختل کند.

او گفت که روابط میان این کشورها هنوز به اتحادی «محکم و سرسخت» تبدیل نشده و ممانعت از وقوع آن، در حال حاضر، امکان‌پذیر است.

این نماینده آمریکایی بیان کرد که اولین گام برای رسیدن به این هدف اجرایی کردن سریع و جدی فرمان اجرایی تحریم‌های نفتی ایران  و اقدامات مشابهی است که درآمد ایران را کم کند.

گام دوم از نظر آچینکلاس، آغاز مذاکرات مستقیم با پکن است. به گمان او، واردات نفت چین از ایران موضوعی است که چین ممکن است درباره آن انعطاف به خرج دهد، چراکه نفت ایران تنها ۲۰ درصد از مصارف انرژی آن را پوشش می‌دهد.

این مقام مجلس نمایندگان آمریکایی مدعی شد: آن‌ها واقعا به نفت ایران نیازی ندارند. آن‌ها این کار را در حمایت از شریکی تازه در این محور انجام می‌دهند. تمامی این‌ها قابل مذاکره است.

به گفته او، اگر دولت ترامپ موضوع تعرفه‌های گمرکی را در مذاکره با چین مطرح کند، مسئله نفت ایران باید  «در اولویت قرار بگیرد.»

این قانونگذار آمریکایی در ادامه اظهارات ضدایرانی خود بیان کرد که دولت ترامپ، برخلاف دولت بایدن باید نشان دهد که اجازه حمله رژیم صهیونیستی به تاسیسات نفتی ایران را می‌دهد.