به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت صمت، «سیدمحمد اتابک» وزیر صمت در جریان سفر رئیس جمهور به استان سیستان و بلوچستان و در نشست با فعالان اقتصادی استان گفت: میزان اشتغال در معادن استان سیستان و بلوچستان بیش از ۳۰ درصد است ولی میزان ارزش افزوده آن کمتر از ۵ درصد بوده و باتوجه به وجود ذخایر غنی، تاکنون نسبت به داشتن کارخانه فرآوری که بتواند ارزش افزوده را افزایش دهد، کاری انجام نشده است.
وی با اشاره به اینکه معادن مس و طلای مناسبی در این استان وجود دارد، افزود: سرمایهگذاری در معادن استان سیستان و بلوچستان از مهمترین برنامههای ماست.
وزیر صمت اضافه کرد: برای سرمایهگذاری در این استان مشوقهایی ضرورت دارد از جمله اینکه پروانه معادن در استان سیستان و بلوچستان به سهولت و سرعت صادر شود و همچنین با توجه به شرایط منابع طبیعی در استان باید معادن کوچک و متوسط سریعتر شروع بهکار کنند.
وی ادامه داد: بانکها باید توجه بیشتری به سرمایهگذاریهایی که انجام میشود، داشته و جواز معدن را به عنوان وثیقه قبول کنند تا شرایط سرمایهگذاری بهتر شود، نباید مُر قانون را برای این استان اجرا کنند.
اتابک همچنین خاطرنشان کرد: مدتها با مشکلات کالای ته لنجی و ملوانی و کولهبری مواجه بودیم که این موارد با همت و دستور رئیس جمهور حل شد.
وی با بیان اینکه رفع موانع میتواند به تجارت مرزی و توسعه سیستان و بلوچستان کمک کنند، تاکید کرد: جمعیت ۲۵۰ میلیون نفری همجوار این استان مبنی بر همسایگی با کشور پاکستان و افغانستان وجود دارد و این یک فرصت خوب برای سرمایه گذاری، افزایش مراودات مرزی و توسعه حجم تجارت است
وزیر صمت از دیگر مشوقهای ضروری برای سرمایهگذاران از کاهش سود بانکی برای سرمایهگذاران این استان بیان کرد و یادآور شد: برداشتن موانع از سر راه سرمایهگذاران میتواند تاثیرات مستقیمی در زندگی مردم داشته باشد و تجارت مرزی را افزایش دهد.
وی به ساخت ۱۲ راه برای دسترسی آسان به معادن سیستان و بلوچستان اشاره کرد و افزود: در نهایت باید راههای این استان را ساخت تا مشکلات دسترسی به روستاها و معادن کمتر شود.
اتابک همچنین گفت: هم اکنون ۳۴ شهرک صنعتی در سیستان و بلوچستان وجود دارد که فعال کردن آنها و استقرار واحدهای تولیدی و اشتغالزا بخشی از مشکلات را حل میکند.
انتهای پیام/