شناسهٔ خبر: 69854079 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

درخواست بیجار از رئیس جمهور درباره تفویض اختیار به مدیران استانی

زاهدان_ استاندار سیستان و بلوچستان از رئیس جمهور خواستار تفویض اختیارات به سطوح استانی سیستان و بلوچستان شد و ضرورت آن را تشریح کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، منصور بیجار صبح امروز پنج شنبه در نشست فعالان اقتصادی با رئیس جمهور دولت چهاردهم، با بیان اینکه سیستان و بلوچستان استان گنج پنهان است، افزود: این خطه، پهناورترین استان کشور و دارای تمام ظرفیت‌هایی بوده که در اسناد بالادستی برای آن تعریف شده است.

وی ادامه داد: سیستان و بلوچستان، سرزمین پهناوری هست که دسترسی به آب‌های آزاد، دسترسی به مرزهای بسیار گسترده، جمعیت قابل گسترده و جوان، ذخایر معدنی و خاک و انرژی‌های تجدید ناپذیر دارد و می‌تواند محرک بخش‌های مختلف اقتصادی باشد.

نماینده عالی دولت در سیستان و بلوچستان، ادامه داد: در بخش کشاورزی، شیلات، در بخش خدمات کریدورهای مهم شمال و جنوب غربی و ساحلی در این استان قرار گرفته که این‌ها همه ظرفیت بوده وجود مرز مشترک با کشور افغانستان و پاکستان ظرفیت بسیار خوبی به شمار می‌رود، از سوی دیگر وجود مناطق آزاد چابهار و سیستان و منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه و ظرفیت‌های گردشگری بسیار زیادی که در این منطقه وجود دارد که باید به بهترین نحو از آنها استفاده کرد.

وی اظهار کرد: سیستان و بلوچستان رنگین کمان معدن و صنایع هست که مهمترین آنها طلا، منیزیم و مس است، علاوه بر آن تنها در ۲ بخش میوه‌های گرمسیری مانند موز و گوشت تأمین کننده کشور و حتی صادر کننده باشیم و این از قابلیت‌های این استان به شمار می‌رود.

بیجار گفت: طرح‌های بزرگ آبرسانی از جمله انتقال آب از دریای عمان به سیستان و بلوچستان و استان‌های شرقی، کریدورهای مواصلاتی که در حال انجام بوده، راه آهن چابهار به زاهدان، توسعه بندر شهید بهشتی که بخشی از آن صورت گرفته، طرح‌های صنعتی مانند طلای تفتان، مس و جانجا، فولاد مَکُران و پتروشیمی نگین مَکُران که توسط بخش خصوصی در حال انجام بوده، توسعه بازارچه‌های محلی و گمرک‌ها؛ اما با تمام این‌ها نرخ بیکاری سیستان و بلوچستان ۱۴ درصد بوده و دو برابر نرخ کشوری است.

وی با بیان اینکه مشارکت اقتصادی سیستان وبلوچستان با توجه به این ظرفیت‌ها بسیار ناچیز در تولید ناخالص ملی در کشور است، افزود: در کنار تمام ظرفیت‌ها و محدودیت‌ها، عقب ماندگی‌های موجود ناشی از عدم توزیع ناعادلانه ثروت از سال‌های گذشته و آفت‌های مدیریتی بسیار بدی که کشور را دچار مشکل کرده برای این طرح‌ها همه مانع است، گاهی اوقات برای صدور یک موافقت اصولی جزئی بعد از یک سال پیگیری متناقضی به مشکل برخورده و اینها مشکلات سیستان و بلوچستان را دوچندان کرده و متأسفانه بعضاً به جای ایجاد تبعیض مثبت برای استان تبعیض قائل شده‌اند مانند صدور مجوز جایگاه سوخت که این استان از تمام کشور استثنا شده یا صدور مجوزهای صید و صیادی که درخواست ما رفع این موارد از دولت چهاردهم است.

استاندار سیستان و بلوچستان تاکید کرد: سرانه سیستان و لبوچستان، از دریافتی ارزش افزوده ناشی از قانون مالیات و ارزش افزوده متوسط برای هر نفر ۱۱۹ هزار تومان بوده ولی اولین در کشور سه میلیون و ۲۰۰ هزار تومان، یعنی ۲۷ برابر استان اینها به علت آن بوده که سرمایه‌گذاری اتفاق نیفتاده است.

وی گفت: با توجه به این موضوعات، پیشنهاد می‌شود برای تشویق سرمایه‌گذاری در سیستان و بلوچستان، نرخ تسهیلات که برای سرمایه‌گذاران انجام می‌شود به نسبت کشوری کاهش پیدا کند، تخصیص بخشی از منابع بانکی صرفاً برای توزیع بین سرمایه‌گذاران و متقاضیانی که در استان قرار است کار انجام دهند در نظر گفته شود.

بیجار اظهار کرد: معافیت‌های مالیاتی ویژه برای سیستان و بلوچستان باید اعمال شود تا سرمایه‌گذاران تشویق شوند، یکی از موضوعاتی که در ارزش افزوده به این استان آسیب زده، پرونده مودیان بزرگ مالیاتی بوده که در تهران بررسی می‌شود این باعث شده دریافت مالیاتی کمتر و ارزش افزوده کمتر شود تقاضای ما برگشت پرونده‌ها و به نسبت سرمایه‌گذاری که در استان انجام می‌شود مالیات نیز در اینجا پرداخت شود.

وی افزود: جمع‌بندی لایحه ارزش افزوده را انجام داده‌ایم، تقاضا داریم مجدد به مجلس ارائه شود و مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان در این زمینه کمک کنند، چرا که قانون در دراز مدت آسیب‌های زیادی به فاصله فقیر و غنی خواهد زد.

استاندار سیستان وبلوچستان افزود: تفویض اختیارات به سطوح استانی در اختیار ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز باید انجام شود، در سال گذشته بازارچه‌ای در پیشین در دولت شهید رئیسی انجام و این رویه‌ها مانع راه اندازی آن شد، ا خواهان تفیض اختیارات به استان هستیم.

وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب، در سفر دهه ۸۰ به سیستان و بلوچستان راهبردهایی را ارائه کردند که بخشی از آن به اقتصاد برمی‌گردد معظم له به روحیه داد و ستد مردم این استان، تاکید کرده و گفتند باید به آن توجه شود، بنابراین مجوز صید و صیادی باید به استان ابلاغ شود که آن را مدیریت کنیم، همچنین طرح ساماندهی سوخت و تفویض اختیار ایجاد صنعت‌های شهرکی جدید که با تقاضا مواجه هستیم در دستور کار قرار گیرد.

بیجار ادامه داد: سیستان وبلوچستان حدود ۲۰ درصد آن گازرسانی شده و ۸۰ درصد آن باقی مانده از این جهت صنایعی که فعال هستند هم با بحث ناترازی که ایجاد شده محدود شده‌اند.

وی گفت: تقاضا داریم مرز رسمی کهک به عنوان چهارمین مرز راه اندازی شود، همچنین واردات خودرو برای فعالیت در محوده استان را از محل ارز صادرات پیله وران تقاضا داریم.