به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، موضوع اخراج تعدادی از دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی در هفتههای اخیر خبرساز شده است. این در حالی است که برخی افراد مدعی بودند این دانشجویان به دلیل مشکلات انضباطی و احکام تعلیقی از دانشگاه اخراج شدهاند.
بررسیهای دقیقتر نشان میدهد که این موضوع واقعیتهای دیگری دارد که دانشگاه شهید رجایی نیز در توضیحات رسمی خود به آن اشاره کرده است.
طبق بررسیهای خبرنگار تسنیم؛ برخی از این دانشجویان در تاریخ 8 آبان 1398 در این دانشگاه ثبتنام کرده بودند، اما پس از سه نیمسال تحصیلی، به دلیل عدم مراجعه در نیمسال سوم و عدم انتخاب واحد، بر اساس ماده 10 شیوهنامه اجرایی آییننامه آموزشی، وضعیت تحصیلی آنها در تاریخ 1 آبان 1401 از "مشغول به تحصیل" به "اخراج آموزشی" تغییر یافت.
در چنین شرایطی، دانشجو موظف است برای تعیین تکلیف وضعیت تحصیلی خود به بخش آموزش دانشگاه مراجعه کند، اما این اقدام صورت نگرفت.
جالبتوجه است که از سال 1401 تا چند هفته گذشته، هیچ اعتراضی از سوی این دانشجو مطرح نشده بود.
شرایط اخراج طبق آییننامه آموزشی
طبق آییننامه آموزشی مصوب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مواردی که میتواند منجر به اخراج دانشجو شود، شامل:
- تعداد نیمسالهای مشروطی بیش از حد مجاز
- تأخیر در تصویب پیشنهاده (پروپوزال) رساله یا پایاننامه
- طولانی شدن سنوات تحصیلی بیش از حد مجاز
فراخوان برای بررسی مجدد
علی پورکمالی، رئیس دانشگاه شهید رجایی، در گفتوگو با تسنیم درباره پرونده این افراد ضمن مساعدت به آنها برای تحصیل مجدد تأکید کرد: با توجه به راهبردهای وزیر آموزش و پرورش و در راستای تحقق سیاستهای دولت، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی امکان بررسی مجدد پروندههای آموزشی دانشجویان بازمانده از تحصیل را ادامه میدهد.
وی افزود: دانشگاه تاکنون تمام درخواستها و مدارک ارائهشده توسط دانشجویان را بدون اعمال محدودیت در تعداد درخواست، بررسی کرده و در کمیسیون موارد خاص با نیت مساعدت مطرح کرده است.
پورکمالی در ادامه گفت: دانشجویان متعهد خدمتی که بر اساس مقررات آموزشی به دلایلی همچون افزایش تعداد نیمسالهای مشروطی، اتمام سنوات تحصیلی مجاز یا عدم مراجعه و انتخاب واحد در سنوات اخیر از ادامه تحصیل بازماندهاند، میتوانند با ارائه اسناد و مدارک قابل دفاع به کمیسیون موارد خاص مراجعه کنند. معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آماده بررسی مجدد پروندههای تحصیلی آنها و ارائه مساعدت برای بازگشت به تحصیل است.
انتهای پیام/
∎