فراز دیلی: روز دوشنبه تصاویری از دیدار پدر آرزو خاوری با نمایندگان طالبان در ایران منتشر شد. آرزو دانشآموز پانزده ساله افغانی بود که ظهر یکشنبه ۱۳ آبانماه پس از خروج از مدرسه با پریدن از پشت بام یک ساختمان مسکونی به زندگی خود پایان داد.
پس از انتشار خبر خودکشی آرزو خاوری، رسانههای جریان اصلی و عدهای از کاربران شبکههای اجتماعی خیلی زود انگشت اتهام را به سوی حکومت ایران گرفتند که با ایجاد انواع محدودیتها وضعیت زندگی مهاجران افغان را دشوار کرده است. آنها همچنین دست به دامن انواع شایعات شدند تا بتوانند روایت خود از مرگ آرزو را غالب کنند. برخی میگفتند: «آرزو دختر مهاجری بود که از دست طالبان به ایران پناه آورده، غافل از این که در این جا نیز آسایش نخواهد داشت.»
حمایت از تحصیل آرزو در ایران
خیلی زود، اما مشخص شد آرزو همان قدر از افغانستان و طالبان خبر دارد که همکلاسیها و همه دانشآموزان ایرانی. پدر آرزو ده سالگی به ایران آمد، در همین جا با همسرش ازدواج کرد و هر سه فرزندش در ایران متولد شدند.
در واقع آرزو مهاجر نسل دوم بود؛ به گفته پدرش، آرزو برای تحصیل هیچگاه مشکلی نداشت تا دو سه سال اخیر که مدیر مدرسه به دلیل مسائلی، چون پوشش او را تحت فشار گذاشت. هرچند با توجه به گفتههای پدر آرزو، تنگنظری مدیر مدرسه را نمیتوان به سختگیری نسبت به مهاجران تعمیم داد. برای این که آرزو بتواند در همان مدرسهای که دوستها و همکلاسیهایش درس میخوانند بماند، پدر از بنیاد شهید نامه گرفته بود.
دلجویی طالبان از پدر آرزو
با وجود روشن شدن این واقعیتها، همچنان عدهای فکر میکنند آنچه بر آرزو گذشت داستان بیمهری دولت ایران با مهاجران است. آنها همچنین تاکید میکنند که افغانهای ساکن ایران مهاجران ستمدیدهای هستند که از ترس جان و مال خود به ایران پناه آوردهاند و هنوز خطر طالبان آنها را تهدید میکند.
تصویری که روز دوشنبه از پدر آرزو منتشر شد، اما تیر آخر بود بر پیکره روایتهای یکطرفه و مزورانه. اصغر خاوری با نمایندگان افغانستان در تهران دیدار کرد. هرچند جزئیاتی از این دیدار منتشر نشده، اما گفته میشود مقامات طالبان برای عرض تسلیت با پدر آرزو دیدار کردند.