شناسهٔ خبر: 69850716 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

پایانی شیرین بر حسرتی تلخ

بجنورد- ایرنا- امید تازه زندگی اش را در داشتن کودکی می دانند که هر روز و هر شب در انتظار قد کشیدن او هستند، آینده ای که برای او رقم خواهد خورد، هر کدام به همراه سختی لذت خاص خود را دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، اصلا فکرشم نمی کردند روزی که پیوند عقدشان خوانده شد و قلب هایشان با عشق به یکدیگر گره خورد، روزی مشکل ناباروری تمام دغدغه زندگی‌اش شود.

هستند فرشتگانی که خود از بضاعت مالی پایینی برخوردارند اما برای آرامش و آسایش کودکان بی سرپرست و بدسرپرست حضانت آن را قبول می کنند و مسئولیت و تعهد فرزندخواندگی آنان را بدون هیچگونه هراسی تا آخر عمر برعهده می گیرند.

روزگار همیشه آنگونه که ما می‌خواهیم رقم نمی‌خورد و خانواده‌هایی بسیاری هستند که علی رغم درمان‌های پزشکی و غیره هنوز پدر و مادر نشده‌اند.

۱۲ سال از آغاز زندگی مشترک شان می گذرد، زندگی آرام و به دور از هیاهو و جنجال را سپری می کنند اما صدای خنده یا گریه یک فرزند در زندگی دونفره آنها خالی است.

«مهگل» سال هاست غرق در حسرت داشتن یک فرزند است، آرزویی که هر روز صبح چشمانشان را به این امید باز می گشایند اما دارو و درمان ها بی فایده بود و بعد از گذشت چندین سال از آغاز زندگی مشترک شان باردار نشد.

مادر شدن مثل یک آرزوی دور، یک آرزوی همیشگی که ته دلش بود، هرجا می‌رفت و هرکاری می‌کرد رویای یک بچه با او بود، بچه‌ای که مادر صدایش بزند.

دراین میان مادرش بسیار نگران بود و آرزو داشت بچه های مهگل هم نیز مانند دیگر نوه هایش در خانه آن ها به شیطنت، بازی های کودکانه و جست و خیز بپردازند، فرشته‌هایی که آرام و بی صدا در گوشه ای از کنج خانه مشغول بازی اند و وقتی صدایشان می‌کنی با لبخند جوابت را می‌دهند.

عشق و علاقه زیاد او به داشتن فرزند بالاخره پای او را به شیرخوارگاه‌ها و مراکز بهزیستی باز کرده بود، بین بچه‌های بی‌سرپرست، حالا انتخاب با او بود.

پایانی شیرین بر حسرتی تلخ

بالاخره با مجید شوهرش در برابر تقدیر و سرنوشت تسلیم شدند تا این که به پیشنهاد اطرافیان پسر ۱۱ ماهه ای را از بهزیستی به فرزندخواندگی پذیرفتند، فکرش را هم نمی‌کرد که به آرزوی دیرینه‌اش برسد و مادر شود.

چه انگیزه‌ای او را مجاب کرده بود که برای بچه‌ ای که شاید حتی متوجه زحمات، لطف و خستگی های مادرانه نمی شود، این همه زمان و وقت بگذارد؟ برای او مادری حسی است که نمی‌توان قیمتی برایش گذاشت یا انتظار جبرانش را سالیان سال داشت.

از آن روز به بعد ورق زندگی آن ها برگشت و روح تازه ای در زندگی مشترک شان دمیده شد، لبخند از لبان این زوج محو نمی شد و مهگل و مجید حس مادری و پدری را با همه وجودشان تجربه می کردند به گونه ای که هیچگاه احساس، فکر و خیال نمی کردند "سامیار" فرزند واقعی خودشان نیست.

سامیار اکنون هشت ساله است، او در کلاس دوم ابتدایی تحصیل می کند که مشاوران تشخیص دادند مغز او کشش درس را ندارد! اگرچه این ماجرا زندگی شیرین چندین ساله ۲ زوج را بسیار نگران کرد ولی این پایان راه نبود.

اما احساس پدر یا مادر بودن و شنیدن کلمه «مامان» یا «بابا» از زبان فرشتگان آسمانی، آن‌ قدر شیرین است که این سختی‌ها به چشم شان نمی‌آید، همه این مشکلات را با جان و دل تحمل می‌کنند تا ثمره زندگی‌شان در مقابل چشم‌شان قد بکشد و روز به‌ روز در مسیر موفقیت گام بردارد.

در روزگاری که بیشتر والدین به خاطر ترس از شرایط مالی یا سختی‌های تربیت فرزند به آوردن یک یا ۲ بچه اکتفا می‌کنند و برخی ها هم خواسته یا ناخواسته اقدام به سقط می کنند و تمایلی برای فرزند داری ندارند، مهگل و شوهرش دل بزرگی داشته‌اند که سرپرستی کودکی که سرنوشت او آنگونه رقم خورده را بر عهده گرفته‌اند.

پایانی شیرین بر حسرتی تلخ

سرپرست اداره کل بهزیستی خراسان شمالی در خصوص شرایط این اداره کل در خصوص فرزندخواندگی کودکان بدسرپرست می گوید: ۲۶ کودک بی سرپرست و بدسرپرست واجد شرایط در این استان از ابتدای سال جاری تاکنون به خانواده های متقاضی فرزندخواندگی سپرده شدند.

صادق جعفری می افزاید: این تعداد کودک شامل دختر و پسر زیر ۶ سال هستند.

وی می گوید: ۳۹۰ متقاضی در این استان پشت نوبت فرزندخواندگی هستند و شرایط متقاضیان فرزندخواندگی باید بر اساس دستورالعمل‌های موجود بررسی شود و تحویل این کودکان به نوبت و بر اساس شرایط خاص انجام می شود.

سرپرست اداره کل بهزیستی خراسان شمالی ادامه می دهد: سن‌ متقاضیان، عدم اعتیاد و سو پیشینه و سلامت روحی و روانی از جمله این شرایط است که هر کدام به‌ صورت حرفه‌ای و هوشمندانه مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی تاکید می کند: پس از تحویل فرزند بر اساس دستورالعمل‌های سازمان بهزیستی، نظارت‌های دوره‌ای و بازدید از خانواده‌های فرزندپذیر پس از صدور حکم از طرف دادگاه به ‌صورت سالیانه ادامه دارد.

جعفری می گوید: افزایش تعداد متقاضیان و عدم تناسب آمار فرزندان با تقاضا، درخواست‌های گروه سنی زیر ۶ سال و شیرخواره بودن از چالش‌های واگذاری است که اغلب باعث طولانی شدن پروسه فرزندخواندگی می‌شود و بیشترین تقاضای متقاضیان برای کودکان زیر پنج سال است.

وی در پاسخ به پروسه طولانی برای فرزندخواندگی می افزاید: زمان زیادی که خانواده منتظر کودک می ماند به این دلیل است که باید کودک شرایط رفتن به فرزندخواندگی را داشته باشد تا واگذار شود، خانواده‌ای که بر دریافت نوزاد برای فرزندخواندگی اصرار می‌ورزد ممکن است چند سال در صف انتظار باشد تا کودکی برای واگذاری به ایشان یافت شود.

وی تصریح می کند: میزان درخواست برای فرزند خواندگی بسیار زیاد است و چندین برابر تعداد کودکانی که قابل واگذاری هستند.

وی می افزاید: سازمان بهزیستی موظف است فرزندان بی سرپرست و بدسرپرست را سامان دهی کند، این کودکان شامل چند گروه از جمله فاقد والدین، فاقد سرپرست موثر یا حضور نداشتن سرپرست هستند که ما در گروهی که فاقد پدر و مادر هستند، فرزند را طی فرایندی به خانواده مناسب و دارای شرایط لازم تحویل می دهیم.

۱۴ مرکز نگهداری کودک و نوجوان بی سرپرست و بدسرپرست در شهرستان های بجنورد و شیروان فعالیت دارند که ظرفیت نگهداری هر مرکز از هشت تا ۱۴ نفر است و کودکان بدو تولد تا ۱۸ سال در آن نگهداری می شوند.

خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت این استان در روستاها سکونت دارند.