آزیتا نبیزاده، سرپرست گروه تحقیقات و فناوری سلامت سازمان غذا و دارو در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: هنگامی که باکتریها به دارو پاسخ نمی دهند، مقاومت میکروبی ایجاد خواهد شد.
وی بیان کرد: در هنگام بروز مقاومت میکروبی در بدن بیماران، هزینه های سلامت افزایش پیدا خواهد کرد و مدت زمان بستری افراد در بیمارستان ها بیشتر می شود.
سرپرست گروه تحقیقات و فناوری سلامت سازمان غذا و دارو تاکید کرد: بر اساس تحقیقات سازمان جهانی بهداشت تا ۲۵ سال آینده سالیانه ۱۰ میلیون نفر بر اثر مقاومت میکروبی فوت می کنند و این در حالی است که در همین زمان سالیانه ۸ میلیون نفر به دلیل ابتلا به بیماری سرطان جان خودشان را از دست خواهند داد.
نبی زاده تصریح کرد: مقاومت میکروبی رابطه معنا داری با مصرف زیاد یا خودسرانه آنتی بیوتیک دارد و اگر افراد با این داروها اقدام به خود درمانی کنند یا آنتی بیوتیک ها را نابهجا مصرف کنند، بدنشان دچار مقاومت میکروبی خواهد شد.
وی ادامه داد: برخی از افراد نیز با بهبود بیماریشان، مصرف آنتیبیوتیکها را خودسرانه رها می کنند و این موضوع سبب می شود تا باکتری های ضعیف کشته شوند؛ اما باکتری های قوی در بدن باقی بمانند و در طول زمان تکثیر شوند که این مسئله باعث بروز مشکلاتی در آینده خواهد شد.
نبی زاده افزود: سازمان غذا و دارو سامانه پایش نسخه پزشکان را برای کنترل تجویز میزان آنتی بیوتیک راه اندازی کرده و نسخه بیماران مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.
سرپرست گروه تحقیقات و فناوری سلامت سازمان غذا و دارو اضافه کرد: به طور کلی مصرف آنتی بیوتیک ها برای درمان عفونت در بیماران تجویز می شود و مقاومت میکروبی زمانی در بدن افراد اتفاق می افتد که باکتری ها مقاوم به داروهای آنتی بیوتیک شوند.