به گزارش خبرنگار باشگاه جوانی خبرگزاری برنا، «آنتونی گیدنز» جامعه شناس انگلیسی بیاعتمادی یا فقدان اعتماد میان اعضای جامعه را از جمله آفتهای اجتماعی میداند که هرجامعهای را دچار مشکل جدی میکند؛ چرا که گسترش بیاعتمادی و دو رویی در روابط اجتماعی و گسترش انواع انحرافات اخلاقی در سطح جامعه نیز به مرور زمان به نهاد خانواده وارد خواهد شد و از همین رو کیفیت ارتباطات را دچار شک و تزلزل میکند.
وی افزایش اعتیاد، فریبکاری، کلاهبرداری و سایر تجربیات تلخ را که هرروز در صفحه حوادث روزنامهها منتشر میشوند، از عوامل بیاعتمادی یا دیراعتمادی میداند که در نهایت در مسأله ازدواج به صورت «افزایش سن ازدواج» بروز میکند و افزایش سن ازدواج، نقطه عطف و حساس بحران بیاعتمادی در جامعه است.
این جامعه شناس توسعه کمی شهرنشینی و افزایش جمعیت را از جمله عوامل بیگانگی شهروندان با یکدیگر دانست و ادامه داد: با توجه به این که افزایش ریسک ازدواج در راستای کاهش میزان اعتماد میان افراد جامعه است؛ افراد نیز محتاطتر از گذشته، اقدام به این کار میکنند.
گیدنز با بیان این که رسانهها صرفاً بخشی از ناملایماتی و چالشهای زندگیهای مشترک را منتشر میکنند، افزود: از سوی دیگر علاوه بر این که دگرگونیهای ایدئولوژیک در پی دگرگونیهای ساختاری مثل صنعتی شدن شهرنشینی رخ میدهند؛ خانواده نیز به عنوان سازمانهای سطوح خرد باید با این دگرگونیهای سطح کلان منطبق شود. از همین رو شکستهای عاطفی و زناشویی نیز در افزایش سن ازدواج، نقش بسزایی ایفا میکند.
وی با بیان این که «مدرنیزاسیون» در سطح فردی و اجتماعی بر پدیده ازدواج تأثیر میگذارد؛ تشریح کرد: اگرچه گسترش فرصتهای تحصیلی، تغییرات وسیع در نیروی کار و فعالیتهای شغلی اشتغال زنان، بالا رفتن سطح انتظارات و شهر نشینی از اصلیترین شاخصههای «مدرنیزاسیون» تلقی میشوند؛ اما گاهی اوقات افرادی که در مناطق شهری زندگی میکنند به دلیل شیوه زندگی متفاوت و کنترل اجتماعی ضعیف نسبت به مناطق روستایی نیط قربانی ازدواج دیرهنگام میشوند.
انتهای پیام/