شناسهٔ خبر: 69846168 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

صدور ۴۷ هزار پروانه نوسازی مسکن در سال جاری

آن‌طور که معاون وزیر راه و شهرسازی گفته است در سال جاری پروانه ساخت ۴۷ هزار و ۴۷۳ واحد در بافت‌های فرسوده ثبت شده و به تازگی «پویش نه به معابر خاکی» آغاز شده که در آن به ازای ورود هر پروانه نوسازی در بافت‌های فرسوده به سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری ۱۰ تن قیر اختصاصی مازاد بر سهمیه استان در اختیار شهرداری‌ها قرار می‌گیرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، محمد آیینی ـ مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، امروز در بیست و سومین نشست شورای نوسازی مسکن با اشاره به آغاز «پویش نه به معابر خاکی» از ثبت پروانه ساخت ۴۷ هزار و ۴۷۳ واحد در بافت فرسوده شهرها در سال جاری خبر داد. استان‌های تهران، خراسان رضوی، اصفهان، مازندران و آذربایجان شرقی بیشترین ورود اطلاعات را به سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری داشته‌اند.

هدف از اجرای این پویش ایجاد فضایی در کشور برای توجه به معابر خاکی محلات هدف است. به منظور تشویق شهرداران جهت اجرای پروژه‌های بهسازی و آسفالت معابر خاکی به ازای ورود هر پروانه نوسازی در بافت‌های فرسوده به سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری ۱۰ تن قیر اختصاصی مازاد بر سهمیه استان در اختیار شهرداری‌ها قرار می‌گیرد.

بنابراین گزارش در برنامه هفتم توسعه نگاه ویژه‌ای به بسته‌های تشویقی در بافت‌های فرسوده شده است. بر اساس این برنامه تمام امتیازات و حمایت‌های قانون جهش تولید مسکن به بافت‌های فرسوده تسریع می یابد. از جمله می توان به ۳۰ درصد تخفیف نظام مهندسی و تخفیف ۵۰ درصدی در ارایه صدور پروانه توسط شهرداری‌ها و استفاده از وام‌های ارزان قیمت اشاره کرد.

در قالب لایحه بودجه ۱۴۰۴ نیز از محل عوارض ماده ۳۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده برای ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی واقع در حریم و خارج از حریم شهرها هزینه خواهد شد.

به دلیل این که در این مناطق توجیه سرمایه‌گذاری وجود ندارد، در  بند «پ» ماده ۵۲ برنامه هفتم مقرر شد جهت تشویق سرمایه‌گذاران بخش غیردولتی، خصوصی و تعاونی‌ها در طرحهای احداثی جدید صنایع محلی، گردشگری، فرهنگی، آموزشی و ورزشی در محدوده‌های مصوب بازآفرینی شهری (بافتهای فرسوده و ناکارآمد)، نسبت به اعمال معافیت‌ها و امتیازات قانونی سرمایه‌گذاری در مناطق محروم و کمتر توسعه‌یافته اقدام قانونی به‌عمل آید. همچنین این سرمایه گذاران تا ۱۰ سال مشمول معافیت مالیاتی می‌شوند.

البته گفته می‌شود ساخت و ساز در بافت‌های فرسوده به دلیل عدم نیاز به تامین زیرساخت‌ها به صرفه‌تر است؛ به طوری که در بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری پتانسیل ساخت ۱۱ میلیون واحد مسکونی وجود دارد. هم‌اکنون در بیش از ۹۲ هزار نقطه در کشور نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده شروع شده و به گفته محمد آیینی باید به سمت ساخت مسکن در استطاعت در این بافت‌ها برویم.

انتهای پیام