شناسهٔ خبر: 69845693 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی از مجموعه باغ کتاب بازدید کرد/ باغ کتاب را می‌توان در شهر‌های مختلف تکثیر کرد

همزمان با هفته کتاب و کتابخوانی غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی از مجموعه باغ کتاب تهران بازدید کرد.

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: صبح چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۳ مجموعه باغ کتاب تهران میزبان غلامعلی حدادعادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و مهدی رمضانی دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور بود.

غلامعلی حدادعادل و رمضانی با حضور در این مجموعه ضمن دیدار با محمدحسن سعادت هندی مدیرعامل باغ کتاب مروری بر مراسم کلنگ زنی این مجموعه در دهه ۸۰ و اهمیت این مجموعه داشتند.

حدادعادل با اشاره به این که در نیمه دوم دهه ۸۰ کلنگ این مجموعه زده شد، بیان کرد: از همان زمان ما چشم انتظار شکل‌گیری این مجموعه بودیم، هرچند بار‌ها با تغییراتی مواجه شد، اما در نهایت به شکل امروزی خود رسید که بی نظیر است و می‌تواند مبلغ این عرصه باشد چه بسا که بتوان آن را گسترش داده و نمونه‌های دیگری همچون این مجموعه را در شهر‌های دیگر نیز ساخت و اشاعه داد. 

او در ادامه با اشاره به حضور دانش آموزان و نوجوانان در مجموعه باغ کتاب اظهار کرد: مدت‌ها بود دلم می‌خواست از آخرین وضعیت این مجموعه اطلاع پیدا کنم و امروز این فرصت دست داد تا بتوانم بازدیدی داشته باشم. مجموعه باغ کتاب مجموعه بسیار موثر و موفقی است چرا که امروز آموزش صرفا در چهاردیواری مدرسه و کلاس خلاصه نمی‌شود در همه دنیا موسساتی که نامشان مدرسه نیست، اما مددکار مدرسه هستند و مکمل معلم و مدرسه به شکل موزه، کارگاه آموزشی و ... با شیوه‌های جذاب‌تر همچون بازی، ذوق و شوق دانش آموزان را برای فکر کردن و علم آموزی افزایش می‌دهند و باغ کتاب از این جهت یک جای خالی را پر کرده است. 

او ادامه داد: به زودی موزه علوم ایران نیز در منطقه عباس آباد افتتاح می‌شود و در سطح بالاتری مکمل کار‌های دانش آموزی خواهد بود. به نظر می‌رسد تپه‌های عباس آباد به یکی از جذابترین مناطق شهر تهران برای کل مردم ایران مبدل خواهد شد. 

حدادعادل که خود کلنگ مجموعه باغ کتاب را زده است، درباره حس خود در این زمینه بیان کرد: حس من از دیدن این مجموعه مانند کسی است که نهالی را می‌کارد و حالا آن نهال تبدیل به درختی تنومند با میوه‌های بسیار شده است. من در این زمینه سهم اصلی را نداشتم. در واقع سهم اصلی متعلق به شهرداری و آقای قالیباف است ولی حس من از این جنس است. 

او درباره نسبت فعلی مردم با کتاب نیز توضیح داد: متاسفانه گرانی کاغذ و در پی آن کتاب باعث شده تا کتاب از سبد بسیاری از خانوار‌ها حذف شود. اما به جای آن می‌توان کتابخانه‌های مدارس و کتابخانه‌های عمومی را توسعه داد تا اگر خانواده‌ها نمی‌توانند کتاب بخرند بتوانند کتاب امانت بگیرند و این عرضه کتاب برای کتابدار‌ها و کتابخانه‌دار‌ها فرصتی است تا بتوانند به جای افراد کتاب بخرند و آن را عرضه کنند. هرچقدر این اتفاق خوب پربارتر باشد، قطعا به کتابخوانی کمک بیشتری خواهد کرد. 

در ادامه محمدحسن سعادت هندی مدیرعامل مجموعه باغ کتاب نیز در این دیدار بیان کرد: در این مدت تلاش کردیم تا آنچه نیاز باغ کتاب برای بهبود اوضاع و شرایط است پیش ببریم. علاوه بر سالن‌های سینمای مجموعه که فعال هستند، ما در باغ کتاب بیش از ۵۱ هزار عنوان کتاب شامل ۱۸۱ هزار جلد کتاب داریم. 

او ادامه داد: تلاش ما این است که بخش کتاب را بتوانیم ارتقا دهیم و مخاطبی که وارد مجموعه می‌شود بتواند تمام آنچه را که مدنظر دارد در دسترس داشته باشد. علاوه بر این در صدد هستیم تا رویداد‌های فرهنگی مختلف را در مجموعه داشته باشیم.
در ادامه غلامعلی حدادعادل به بازدید از مجموعه بهارستان، نگارستان، خیالستان و سروستان پرداخت و از نزدیک با مخاطبان، علاقه‌مندان و کارکنان مجموعه صحبت کرد.