شناسهٔ خبر: 69845686 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

صیانت از خاک جبهه امنیت غذایی را تقویت می‌کند

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: صیانت از خاک به عنوان عنصر اساسی در تولید محصولات کشاورزی، به تقویت امنیت غذایی کمک می‌کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، نوبخت اژدری در نشست هماهنگی عوامل اجرایی هشتمین کاروان ترویج بهره‌وری ویژه الگوی کشت ملی با محوریت گرامیداشت روز جهانی خاک در اردبیل اظهار داشت: اگر بخواهیم به امنیت غذایی دست پیدا کنیم و اگر بخواهیم خاک را به عنوان سرمایه ملی حفظ کنیم باید ترویج و آموزش را با قدرت در سطح روستاها به اجرا درآوریم .

وی تصریح کرد: امنیت و اقتدار کشور منوط به امنیت و اقتدار غذایی است و خاک به عنوان مایه حیات و بستر تولید غذا بوده و بر همین اساس سیاست وزارت جهاد کشاورزی در تولید غذا بر بهره‌وری منابع آب و خاک متمرکز است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: هدف کاروان‌های ترویجی مشارکت دادن بهره‌برداران در برنامه الگوی کشت و افزایش تاب‌آوری بهره‌برداران در بحران است‌.

اژدری نقش آموزش و ترویج را در ارتقای آگاهی کشاورزان بسیار مهم دانست و افزود: پایه و اساس موفقیت در بهره‌وری عوامل تولید ترویج کشاورزی است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: اگر در حوزه آموزش و ترویج موفق عمل کنیم، قطعا می‌توانیم به خودکفایی در تولید محصولات استراتژیک و مهم دست پیدا کنیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اضافه کرد: انتظار ما از مروجان این است که از فرسایش خاک و تبدیل اراضی کشاورزی به کاربری‌های غیر کشاورزی با آموزش و ترویج جلوگیری کنند .

اژدری بیان کرد: ترویج و آموزش باید در مدیریت مصرف بهینه آب کشاورزی، حفاظت از خاک به عنوان سرمایه ملی و رعایت الگوی کشت و جهش تولید در دیمزارها نقش حساس و کلیدی خود را به بهترین نحوه ممکن انجام دهد و قطعا بدون ورود آموزش و ترویج به عرصه بالا بردن سطح اطلاعات و آگاهی کشاورزان، به نتیجه مطلوب نخواهیم رسید.

وی یادآور شد: باید ترویج با هماهنگی مراکز تحقیقاتی کشاورزان را ترغیب کند تا از کودهای شیمیایی و دیگر نهاده‌های کشاورزی به صورت اصولی استفاده کرده و از بذور اصلاح شده استفاده کنند و به صورت مکانیزه عملیات کاشت، داشت و برداشت را انجام دهند.

اژدری تصریح کرد: ترویج پایه و اساس کشاورزی است به طوری که ترویج ارائه، اشاعه، توزیع و تنفیذ ایده‌های نو و پدیده‌های جدید علمی است .

وی گفت: ترویج پل ارتباطی فی‌مابین مراکز تحقیقاتی و زارعان بوده و این ترویج است که نقش یک رابطه، یک واسطه، یک پل و یک کانال ارتباطی را فی‌مابین محققان و بهره‌برداران برقرار می‌کند .

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل افزود: انتظار بخش کشاورزی فراتر از این پل ارتباطی است و ترویج باید در مدیریت بحران به خوبی وظایف خود را انجام داده و با پیش آگاهی به بهره‌بردارن در صورت بروز حوادث غیرمترقبه به بهترین نحوه ممکن بتواند سطح آگاهی و اطلاعات فنی کشاورزان را آن هم قبل از وقوع حوادث بالا ببرد تا زارعان به واسطه داشتن دانش فنی بتوانند از عهده چالش‌ها و مشکلات پیش رو برآیند .

کاروان ترویج بهره‌وری با محوریت کشت ملی راه‌اندازی می‌شود

‌جاوید صحرایی سرپرست مدیریت هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اظهار داشت: با توجه به اهمیت خاک و ضرورت پایش دقیق در این حوزه و مدیریت مناسب، پنجم آذرماه همزمان با سراسر کشور در استان اردبیل نیز کاروان ترویج بهره‌وری راه‌اندازی می‌شود تا اهمیت خاک به عنوان بستر تولید مورد توجه و دقت نظر قرار گیرد.

وی فلسفه وجودی خاک را به عنوان ساختار اساسی در تولید و مراقبت و محافظت از آن در کنار منبع عظیم و ارزشمند آب یادآور شد و تصریح کرد: برای کشاورزی و تولید محصولات، خاک و آب در جایگاه ممتاز توجه و دقت نظر قرار دارد و نقش مهم آنها باید در این عرصه تبیین شود.

سرپرست مدیریت هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل ضرورت بهره‌گیری از نظرات محققان، کارشناسان و مروجان را در حوزه ترویج یادآور شد و گفت: با همراهی تمامی همکاران و بهره‌برداران در شهرهای مختلف در این روز با راه‌اندازی کاروان‌های الگویی در عرصه ترویج بهره‌وری و تبیین الگوی کشت ملی سعی خواهیم کرد تا اهمیت این موضوع مورد توجه قرار گرفته و بیش از هر زمان دیگر توجه مسئولان را به این حوزه جلب کنیم.

صحرایی افزود: سیاست‌های ترویجی جهاد کشاورزی در قالب این کاروان‌ها نشان دادن توانمندی‌های بخش کشاورزی استان در قالب مزارع نمایشی و بهره‌وری و نوآوری بیشتر در این حوزه است که می‌تواند زمینه و بستر حرکت‌های تحول‌آفرین را رقم بزند.

وی از همکاری و پشتیبانی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قدردانی کرد و ادامه داد: با ترویج نشر یافته‌های تحقیقاتی به راحتی می‌توان اهمیت این موضوع و تأمین امنیت غذایی را در عرصه‌های مختلف مورد توجه و دقت نظر قرار داد.

سرپرست مدیریت هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل خاطرنشان کرد: مدیریت ترویج آماده همکاری همه‌جانبه با پژوهشگران و مروجان ارشد این حوزه برای افزایش نفوذ دانش در بین بهره‌برداران بخش کشاورزی است.

صحرایی به نشست اخیر خود با باغداران شمال استان نیز اشاره کرد و یادآور شد: اهمیت کلاس‌های ترویجی و آموزشی در ارتقای سطح دانش و آگاهی بهره‌برداران به ویژه باغداران آثار پرسود و ثمری را در افزایش تولید و اشتغال و تقویت اقتصاد این حوزه به همراه دارد.

وی اضافه کرد: امروزه نقش کارساز دانش ترویجی مشهود و روشن است و برای افزایش تولید در واحد سطح و تأمین نیاز غذایی و تحقق اهداف امنیت غذایی در این حوزه باید ضریب نفوذ دانش را در بین جامعه بهره‌برداران ارتقا داده تا با انتقال آخرین یافته‌های تحقیقاتی و تکنولوژی‌های روز تولیدات را اقتصادی کرد.

سرپرست مدیریت هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل بیان کرد: تولیدکنندگان و بهره‌برداران از تلاشگران واقعی عرصه اقتصاد مقاومتی هستند و ما در تحقق شعار سال و منویات مقام معظم رهبری باید با دانش روز و علوم و فنون جدید در عرصه تولید بیشتر آشنا شده و در مدیریت مزرعه و مهد تولید از راهنمایی محققان و پژوهشگران بیشتر استفاده کنیم.

صحرایی تصریح کرد: سطح باغات استان 41 هزار هکتار است و مشگین‌شهر با 15 هزار هکتار مقام اول را در مساحت و همچنین عملکرد محصولات سردرختی در سطح استان دارد که ضرورت دارد برای افزایش تولید از آموزه‌های ترویجی و جدیدترین دستاوردهای علمی در تولید این محصولات بیشتر استفاده شود.

انتهای پیام/131/