شناسهٔ خبر: 69831875 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

اطلاعات گردآوری شده سرشماری راستی آزمایی شود / کشاورزان به آمارگیران اعتماد کنند

خرم آباد - ایرنا - عضو هیات رییسه اتاق کشاورزی ایران و رییس سازمان نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: باید اطلاعات گردآوری شده آمارگیران توسط کارشناسان ناظر طرح سرشماری کشاورزی مورد راستی آزمایی قرار گیرد، چرا که مبنای تصمیم گیری های کلان بخش کشاورزی و تامین امنیت غذایی کشور خواهد بود.

صاحب‌خبر -

کامران ساروقی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: یکی از مهمترین مشکلات بخش کشاورزی کشور در سالیان اخیر عدم دسترسی به آمار و اطلاعات دقیق در تمامی حوزه های این بخش بوده است.

وی با بیان اینکه از ۱۰ سال گذشته تاکنون آمار و اطلاعات دقیقی در بخش کشاورزی کشور گردآوری نشده است، افزود: یک مدیر وقتی می تواند تصمیم گیری درستی داشته باشد که داده ها، آمار و ارقام به روزی را در دسترس داشته باشد، اما تاکنون به دلایل مختلف نتوانسته ایم، دسترسی کاملی از سطح زیرکشت تا بخش مکانیزاسیون داشته باشیم.

رییس سازمان نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی لرستان تاکید کرد: اجرای طرح سرشماری کشاورزی به منظور دسترسی به اطلاعات دقیق در حال اجرا بوده و به دولت و برنامه ریزان این بخش کمک می کند تا برنامه ریزی های درستی را تهیه و تدوین کنند تا بخش کشاورزی کشور به پویایی برسد.

ساروقی با اشاره به روش های گردآوری اطلاعات از طریق آنلاین (برخط) و میدانی یادآور شد: جمع آوری اطلاعات به صورت آنلاین مستلزم اعتماد ارائه دهنده آمار به دولت است و به دلیل نیاز داشتن به تجهیزات برخط و هزینه بر بودن کمتر انجام می شود.

اطلاعات گردآوری شده سرشماری راستی آزمایی شود / کشاورزان به آمارگیران اعتماد کنند

ترس از قطع شدن یارانه و ارائه اطلاعات غیرواقعی

وی یادآور شد: بسیاری از کشاورزان به دلایل مختلفی که نیاز به آسیب شناسی دارد، آمار و اطلاعات درست و دقیقی به آمارگیران ارائه نمی دهند و نسبت به این طرح بی اعتماد هستند.

عضو هیات رییسه اتاق کشاورزی ایران با تاکید بر اینکه کشاورز باید بداند این آمار تنها برای تصمیم گیری های درست است، اضافه کرد: متاسفانه در میان برخی کشاورزان این دیدگاه جا افتاده است، آماری که از میزان دارایی خود ارائه می دهند، منجر به قطع یارانه یا مستمری که از نهادهای حمایتی دریافت می کنند، می شود در حالی که صحت ندارد.

ساروقی اضافه کرد: باید اعتماد کشاورزان از طریق آمارگیران ، رسانه ملی ، خبرگزاری های رسمی و فضای مجازی تقویت شود تا اطمینان حاصل کنند، آمارهایی که می دهند، تنها به منظور تصمیم گیری مطلوب تر در این بخش است.

به گفته وی منابع مالی و نیروی انسانی کافی برای این طرح نیاز است تا بهتر اجرا شود در حالی که برخی کمبودهدرخصوص ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز این بخش وجود داشته که تلاش شده تا حد لزوم برطرف شود.

عضو هیات رییسه اتاق کشاورزی ایران و رییس سازمان نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی لرستان با اشاره به صرف هزینه های فراوان برای اجرای طرح سرشماری کشاورزی افزود: یک کارشناس آمارگیر باید بتواند با خاطری آسوده به روستاها و مناطق تحت نظر خود مراجعه و آمار و ارقام را بدون هیچ مشکلی ثبت و ضبط کند، اما متاسفانه کمبودها باعث شده اینگونه نباشد.

اطلاعات گردآوری شده سرشماری راستی آزمایی شود / کشاورزان به آمارگیران اعتماد کنند

سکونت بخش اعظمی از بهره برداران کشاورزی در شهرها

ساروقی با اشاره به اینکه بسیاری از بهره برداران بخش کشاورزی استان در روستاها ساکن نیستند، گفت: این بهره برداران به دلایلی همچون شغل و مهاجرت ساکن روستا نیستند، در حالیکه بخش زیادی از جامعه کشاورزان استان را تشکیل می دهند.

وی با بیان اینکه امکان مراجعه خانه به خانه برای ساکنان شهرها وجود ندارد، افزود: چنانچه مرکز آمار ایران سرشماره ای را در اختیار کشاورزان ساکن در شهرها قرار دهد، کسانیکه نتوانسته اند در طرح سرشماری شرکت کنند و حتی روستاییانی که به دلیل برخی مشکلات نتوانسته اند اطلاعات خود را در اختیار آمارگیران قرار دهند، می توانند با برقراری ارتباط با این سرشماره اطلاعات خود را ثبت کنند.

رییس سازمان نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی لرستان با اشاره به اینکه در عمل درصد بالایی از کشاورزان به دلیل فراهم نبودن شرایط نمی توانند در این طرح مشارکت کنند، عنوان کرد: انتظار می رود پس از گردآوری اطلاعات حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد اظهارات بهره برداران واقعی بوده و هیچگونه خطایی در آن وجود نداشته باشد تا مبنای تصمیم گیری های درستی باشند.

راستی آزمایی اطلاعات گردآوری شده

ساروقی در خصوص راستی آزمایی اطلاعات گردآوری شده توسط آمارگیران تصریح کرد: جمع آوری اطلاعات دقیق مهمترین اولویت طرح سرشماری است و کارشناسان حاضر در این طرح باید به صورت رندومی (تصادفی و اتفاقی) چند مورد را بررسی و مورد راستی آزمایی قرار داده و به عنوان ناظر بر فعالیت آمارگیران نظارت داشته باشند تا از صحت آمارهای گردآوری شده اطمینان حاصل شود.

وی با بیان اینکه طرج سرشماری کشاورزی از ۱۲ آبان ماه آغاز شده و تا ۲۶ آذرماه ادامه خواهد داشت، تاکید کرد: آخرین سرشماری در بخش کشاورزی کشور سال ۹۳ اجرا شده و بطور یقین تغییرات زیادی در اطلاعات مربوط به بخش های زراعت، دام و سایر بخش های کشاورزی رخ داده است که آمار و اطلاعات دقیق این طرح برای برنامه ریزی بهتر و دقیق تری در تامین امنیت غذایی کشور موثر خواهد بود.

طرح سرشماری عمومی کشاورزی از ۱۲ آبان ماه به مدت ۴۵ روز در سه هزار و ۳۰۰ روستای استان اجرا می شود.

شاخص های اقتصادی همچون سطح زیر کشت، تعداد بهره برداران، محصولات قابل کشت، مساحت اراضی، مساحت باغات و قلمستان ها و زیربخش های دام و طیور در این طرح سرشماری می شود.

مجموع عوامل اجرایی و ستادی طرح سرشماری لرستان ۴۵۲ نفر است و در این طرح اطلاعات مربوط به بخش کشاورزی و بهره برداران سه هزار و ۳۰۰ روستای استان با جمعیتی بالغ بر ۶۴۰ هزار نفر با ۱۲۳ مامور حضوری و ۱۰ مامور تلفنی جمع آوری می شود.