رپورتاژ آگهی
در سال های گذشته، سازمان سنجش به صراحت اعلام کرده است که فقط نمرات امتحانات نهایی در قبولی کنکور موثر هستند. با این وجود، تاثیر نمرات امتحانات دی ماه را نیز نباید در روند قبولی خود بی تاثیر بدانیم. این امتحانات، نه صرفا به دلیل اثر مستقیم بلکه به طور غیر مستقیم، موثر خواهد بود. برای همین باید به خوبی با این نکات آشنایی پیدا کنید.
انگیزه معدل بالا در دی ماه
شاید اولین سوالی که از خود بپرسید این باشد که دقیقا تاثیر گرفتن نمرات خوب در دی ماه چیست؟ بله شما به عنوان یک دانش آموز، حق دارید که انگیزه لازم برای داشتن معدل بالا را بدانید. این مزایا در حالت کلی شامل چند مورد مطابق زیر است.
- ایجاد آمادگی لازم برای امتحانات نهایی
- راحت تر شدن مسیر قبولی در خرداد
- دریافت انگیزه بیشتر برای آینده
- قوی تر شدن پایه های درسی
لبته نمی توان که تمام مزایای ممکن را تنها محدود به این موارد دانست. اما در حالت کلی، همین ۴ نکته مثبت، به طور کامل ذهنیت دانش آموز را برای این امتحانات مثبت خواهد کرد. نکاتی که حتما در آینده به آنها خواهید رسید.
آمادگی برای امتحانات خرداد
قطعا هدف هر دانش آموز با هر سطح درسی که داشته باشد، خرداد ماه است. اما قطعا نمی توان تنها در یک شب به سطح آمادگی کامل برای این امتحانات رسید. شما باید از مدت ها قبل، خود را برای آنها آماده کنید و هر نقطه ضعفی هم که دارید را برطرف کنید. به طور مثال، شما برای درس ریاضی نیاز به تسلط بالا بر روی فرمول های آن دارید. تسلطی که یک شبه به دست نمی آید و باید مدت ها تمرین و تمرین کنید.
حالا و در آزمون دی ماه، بهترین فرصت است که توانایی های خودتان را بسنجید. البته تنها مسئله سنجیدن در کار نیست و با مطالعاتی که قبل از برگزاری آزمون ها انجام می دهید، سطح درسی خود را بهتر می کنید.
مسیر قبولی راحت تر برای امتحانات خرداد
زمانی که شما، تسلط بالایی بر روی منابع آزمون های دی ماه داشته باشید، تبدیل به یک سکوی پرتاب برای خرداد ماه می شود. به این صورت که منابع آزمون خرداد و دی ماه به صورت کاملا مجزا نیستند. در بسیاری از درس ها، مطالب و فرمول ها، بهم پیوستگی بالایی وجود دارد. برای همین شما باید مانند یک سریال تلویزیونی، این مطالب درسی را مطالعه کنید.
حالا تصور کنید که در ماه اردیبهشت هستید و قصد شروع مطالعه برای امتحانات نهایی را دارید. در حالی که از مطالب درسی ترم گذشته، چندان تسلط بالایی ندارید. آیا با این وجود، مطالعه در سطح بالا و کسب نمرات ۲۰ در این آزمون ها کار راحتی است؟ در حالی که اگر مطالب قبلی را به خوبی خوانده باشید، می توانید مسیر بهتری را طی کنید.
رفع مشکلات درسی قبل از کنکور
اگر به هر دلیلی نتوانستید و یا احساس می کنید که قرار نیست نمرات خوبی بگیرید، نگران نباشید. هنوز هیچ اتفاق بدی نیفتاده و با یک تلاش و برنامه ریزی دقیق می توانید خود را ریکاوری کنید. این نمرات اصلا قرار نیست که در هیچ جایی تاثیرگذار باشند. اما آثار روحی و روانی آن را باید هر چه سریع تر از بین ببرید. گفتگو با مشاوره تحصیلی رایگان 24 ساعته می تواند مشکلات این چنینی شما را رفع کند.
سپس به سراغ طراحی برنامه ریزی بروید و پس از آن نیز سعی کنید که رفته رفته مشکلات درسی قبلی خود را برطرف کنید. این روش، نیازمند چند ماه زمان و البته استفاده صحیح از فرصت مطالعاتی نوروز ماه می باشد.پایه های خود را قوی تر کنید
تقویت پایه های درسی
همین حالا که شما در حال شروع مطالعه برای امتحانات دی ماه هستید، چقدر از مطالب گذشته به کارتان آمده است؟ قطعا بخش بزرگی از منابعی که حالا در حال خواندنشان هستید، نشات گرفته از گذشته هستند. اگر حالا وضعیت تحصیلی مناسبی دارید، قطعا به دلیل گذشته شما می باشد. بنابراین، برای ادامه تحصیل بهتر باید پایه های درسی خود را قوی تر کنید. بعدها و در آستانه امتحانات نهایی یا کنکور، جایی برای شروع یادگیری نیست. بلکه در این وضعیت، تنها باید مطالبی که قبلا یک بار خواندید را مرور و جمع بندی کنید.
انگیزه خود را به دست آورید
یکی از مسائلی که باید برای آن اهمیت قائل شوید، داشتن انگیزه درس خواندن است. حتی با فرض بر اینکه شما به محض شروع مطالعه برای نهایی و کنکور به اصطلاح راه می افتید، بازهم مسئله انگیزه بسیار مهم است. کسب یک معدل ضعیف در نوبت اول برای هر دانش آموزی می تواند مخرب انگیزه او باشد. حالا که درصد زیادی از روند قبولی در هر آزمونی به انگیزه و میزان روحیه فرد بستگی دارد، بهتر است که به آن کاملا اهمیت دهید.
دانش آموزان زیادی هستند که روحیه و انگیزه تلاش مجدد را ندارد و امید خود را به کلی از دست می دهند. فقط به این دلیل که در نوبت اول، نمرات خوبی را کسب نکردند. این در حالی است که اگر روی کاغذ حساب کنیم، این نمرات هیچ تاثیری در روال قبولی شما نخواهد داشت.
تست زنی بهتر و حل سوالات بیشتر
در صورتی که دانش آموز دوازدهم هستید، پس حتما این موضوع را درک می کنید که کنکور چقدر برایتان اهمیت دارد. برای این کار، ابتدا به برنامه ریزی کنکور نیاز دارید تا در مسیر درست قرار بگیرید. پس از آن باید تست ها را مطابق با برنامه تست زنی خود انجام دهید. هر تستی که حل می کنید، دارای درسنامه های خاص خودش است که در دوران مدرسه تدریس شده اند.
منابعی که هم در دی ماه و هم کنکور سراسری وجود دارند. این یعنی منابع کنکوری مجزا از امتحانات داخلی مدرسه نیست. با این تفاوت که نوع سوالات به صورت تستی و با درجه سختی بیشتری می باشد. فراموش نکنید که تمامی نمراتی که به دست می آورید و یا کارهایی که برای قبولی دانشگاه انجام می دهید، بهم مرتبط هستند.
معایب معدل پایین در امتحانات دی
تمامی مزایا و ویژگی های کسی که در دی ماه نمرات خوبی کسب می کند را ذکر کردیم. اما سوال اینجاست که اگر معدل پایینی کسب کنیم چه خواهد شد؟ همان طور که گفته شد، معدل بالای دی ماه، نه از نظر تاثیر مستقیم بلکه از نظر روحی و نیز آمادگی برای خرداد اهمیت دارد. با عدم مطالعه در این ایام، کار سخت تری برای ماه های آینده خواهید داشت. چه کنکور داشته باشید و چه نه، باید برای نوبت دوم جبران کنید. هر چقدر که در نوبت اول ضعیف عمل کنید، به همان اندازه برای نوبت دوم مشکلات بیشتری خواهید داشت. بنابراین برای پیشگیری از این اتفاقات، سعی کنید که از مطالعه منظم دور نشوید.
نتیجه گیری
اگر تا به حال، عادت به شب امتحانی بودن داشتید، حالا دیگر وقت آن است که این عادت را کنار بگذارید. زیرا، کنکور و یا امتحانات نهایی، آزمون هایی نیستند که بخواهید یک شبه آنها را بخوانید. این کار نیازمند داشتن صبر، پشتکار تلاش و برنامه ریزی است. اگر عزم خود را برای قبولی با رتبه و معدل خوب جزم کردید، باید از مدت ها تلاش خود را انجام دهید. در این مسیر، اولین چالشی که با آن روبرو می شوید، امتحانات دی ماه خواهد بود.
انتهای پیام