به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خرمآباد بهرام رشیدینیا روز چهارشنبه در آیین گرامیداشت مقام کتاب، کتابخوانی و کتابدار که همزمان با آخرین روز از سیودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران از سوی ادارهکل کتابخانههای عمومی لرستان برگزار شد ضمن تسلیت ایام فاطمیه و گرامیداشت هفته بسیج و هفته کتاب و کتابخوانی، کتابداران و کتابیاران را سربازان پیشتاز حوزه فرهنگی دانست و افزود: فرهنگ و گفتمان ایرانی اسلامی سرآمد همه گفتمانهای جهان است و ریشه این فرهنگ برآمده از کتاب است.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری لرستان با بیان اینکه فرهنگ ایرانی نسبت به بسیاری از فرهنگهایی که در جهان ارائه فضل میکنند و همچنین مکاتب مختلف که در دانشگاهها تدریس میشوند والاتر است، افزود: بدون تردید تفکر و اندیشه ما ریشهدارتر از بسیاری از مکاتب دنیاست؛ اما علیرغم فرهنگ و اندیشه بسیار غنیای که در ایران اسلامی وجود دارد، امروزه میزان سرانه مطالعه کتاب در کشور و حتی برخی دغدغهمندان حوزه کتاب پایینتر از برخی کشورهاست.
رشیدینیا گفت: ضعف ما در حوزه کتابخوانی ناشی از ضعف نخبگانی است که در حوزههای مختلف مسئولیت دارند و این موضوع باید ریشهیابی شود.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری لرستان با تأکید بر لزوم بررسی علل پایین بودن سرانه مطالعه در استان لرستان، گفت: استاندار جدید لرستان که از فرزندان توانمند و بومی استان است تلاش دارد در همه حوزهها بهویژه حوزه فرهنگی کارهای جدیدی را به سرانجام برساند.
رشیدینیا بر لزوم حضور خیرین در امر فرهنگ تاکید کرد و افزود: در حوزه فرهنگ نیاز به فرهنگیاوران و خیرین فرهنگساز داریم و نیاز است حضور خیران در این زمینه تقویت نهضت جدیدی در این موضوع شکل بگیرد.
تقویت حوزه فرهنگ در توسعه اقتصادی و اجتماعی موثر است
وی با اشاره به اهمیت امر فرهنگ گفت: تا تقویت در حوزه فرهنگی نداشته باشیم در توسعه اقتصادی، سیاسی و اجتماعی به جایی نخواهیم رسید؛ بنابراین با توجه به اهمیت حوزه فرهنگی نیاز است راهکارها و پیشنهادهای لازم در راستای تقویت فرهنگ، و ترویج مطالعه کتاب به مدیریت جدید استان ارائه شود.
۱۳۰ کتابدار در لرستان مشغول به فعالیت هستند
سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی لرستان نیز در این مراسم ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید محسن کرموند، شهید کتابدار استان ۴ همکار فقید این اداره کل گفت: طی ۸ ماه سال جاری از سوی از ۱۳۰ افسر جبهه دانایی در ۵۹ کتابخانه نهادی و مشارکتی بیش از ۱۴۰۰ رویداد کتابمحور فارغ از خدمات سنتی کتابخانهای به مردم فرهیخته لرستان ارائه شده است.
حجتالاسلام علیاکبر سبزیان با اشاره به اینکه بیش از ۳۵۰ رویداد کتابمحور در سیودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران از سوی اداره کل کتابخانههای عمومی لرستان اجرا شد گفت: کتابخانههای عمومی امروز به فرهنگسراهای اجتماعی تبدیل شدند و کتابداران مظلومانه در حال خدمت هستند اما کمتر دیده میشوند.
بازدید ۲۰ هزار نفری دانشآموزان از کتابخانههای عمومی لرستان در هفته کتاب سیودوم
وی با بیان اینکه در هفته کتاب امسال ۲۰ هزار دانشآموز از کتابخانههای لرستان بازدید کردند، افزود: برگزاری برنامههای مختلف فرهنگی به افزایش نشاط در جامعه کمک میکند.
کتابداران مظلومترین قشر فرهیخته کشور هستند
سبزیان کتابداران را مظلومترین قشر فرهیخته کشور دانست و افزود: امروز اگرچه از برخی همکاران تقدیر میشود، اما اگر در هر شهرستانی درخششی وجود داشته است نتیجه همکاری همه جانبه همکاران ستادی و کتابداران این شهرها بوده، بنابراین همه برگزیده هستند.
سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی لرستان ضمن تقدیر از اداره کل زندانهای استان در راستای فعالیتهای توسعه و ترویج کتابخوانی گفت: با قول مساعد شهردار خرمآباد است امیدواریم سهم نیم درصد کتابخانهها افزایش پیدا کند و باعث شکوفایی هر چه بیشتر در کتابخانههای عمومی استان باشیم.
زندان باید محل آموزش نیکیها باشد
مدیرکل زندانهای لرستان نیز در این مراسم با اشاره به تفاوت زندانبانی اسلامی و دیگر نظامهای حقوقی در دنیا گفت: در زندانبانی اسلامی قید اصلاحی و تربیتی وجود دارد.
عبدالمجید کشوری با بیان اینکه نگاه ما به زندانی نگاهی برگرفته از نگاه ولی فقیه است، به سخن امام خمینی اشاره کرد و افزود: اینکه «زندانها باید به دانشگاه تبدیل شود» به عنوان یک شعاری محوری در زندانها به آن توجه میشود.
وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری در مناسبتهای مختلف تاکید دارند که زندان باید محل آموزش نیکیها باشد افزود: براساس اسناد بالا دستی «سند توسعه قضایی کشور» تکلیف است که بُعد تربیتی در زندانها تقویت شود.
۲ هزار و ۵۰۰ زندانی لرستانی در جشنواره کتابخوانی رضوی شرکت کردند
مدیرکل زندانهای لرستان با اشاره به اینکه ۲ هزار و ۵۰۰ زندانی در جشنواره رضوی شرکت کردهاند افزود: در پویش خاطرهنویسی و خلاصهنویسی کتاب در هفته کتاب امسال نیز بیش از هزار نفر از مددجویان لرستان شرکت کردند.
وی با بیان اینکه موضوع کتاب و کتابخوانی در حوزه زندانها بسیار مهم است، افزود: برای آگاهیبخشی و شناخت مددجویان از خود در این مسیر گام برمیداریم و خوشبختانه تاکنون نیز فعالیتهای کتابخوانی مورد استقبال جامعه هدف قرار گرفته است.
۶ هزار جلد کتاب از سوی مردم لرستان به زندانهای این استان اهدا شد
کشوری به برگزاری پویش نذر کتاب برای زندانیان اشاره کرد و افزود: این پویش در سالهای اخیر دو بار برگزار شده است که در سال نخست بیش از ۳ هزار جلد کتاب و در سال دوم بیش از ۶ هزار جلد کتاب از سوی مردم لرستان به زندانیان اهدا شد.
وی با اشاره به اهمیت نقش کتاب در پرورش و آگاهسازی افراد گفت از پویش نذر کتاب استقبال میکنیم چرا که اگر جامعه هدف این کتابها را بخوانند میتواند در بازسازی و پروش شخصیت مددجویان نقش موثری ایفا کند.
در این مراسم از خادمان کتاب و کتابخوانی به شرح زیر تقدیر به عمل آمد:
رئیس برتر انجمن کتابخانه میلاد شرفی از شهرستان سلسله
کتابداران برتر
الهام نظری از کتابخانه غدیر خرمآباد
ژاله جعفری از کتابخانه استاد آیتی بروجرد
منصور الماسینیا از کتابخانه امام خمینی (ره) رومشکان
مریم یوسفوند از کتابخانه امام خمینی (ره) رومشکان
محسن شریعتمداری، لیلا شفایی و مهدی مقدسی از کتابخانه علامه شهیدی
مهری سگوند خدمتگزار برتر از کتابخانه مرکزی خرمآباد
کتابخوانان برتر
آراد محمدی کتابخوان برتر خردسال از کتابخانه علامه شهیدی بروجرد
کوثر شریفینیا کتابخوان برتر کودک از کتابخانه شهید جوزیفر رومشکان
آرتان شوقیفر کتابخوان برتر نوجوان از کتابخانه علیمردانخان بختیاری الیگودرز
فاطمه بازگیر کتابخوان برتر جوان از کتابخانه علیمردانخان بختیاری الیگودرز
جهانبخش نصیرینیا کتابخوان برتر سالمند از کتابخانه علامه جزایری پلدختر
∎