شناسهٔ خبر: 69844843 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

از کشت و برداشت تا صادرات محصولات مختلف کشاورزی در فارس

تنوع آب و هوایی در استان فارس موجب شده تا در تمام فصل‌های سال شاهد کاشت و برداشت انواع محصولات کشاورزی در شهرستان ها، باشیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان؛ کشاورزان استان فارس در شهرستان‌های مختلف از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب، به دلیل داشتن تنوع آب و هوایی، کشاورزی پررونقی دارند و محصولات مختلفی از جمله مرکبات، انار، لیموشیرین، لوبیا و پنبه کشت و تولید می‌کنند. 

همچنین کیفیت برخی محصولات موجب شده علاوه بر تازه خوری و ارسال به سایر استان ها، به خارج از کشور نیز صادر شود.

استان فارس علاوه بر تولید محصولات تابستانی مانند خرما، در تولید محصولات پاییزه همچون مرکبات، خرمالو، سیب و انار نیز در کشور رتبه‌های مناسبی دارد و شهرستان‌های جهرم، داراب، کازرون و لار و لامرد از جمله تولید کنندگان محصولاتی مانند مرکبات و خرما هستند.

 شهرستان‌هایی همچون نی‌ریز و ارسنجان در تولید انار جایگاه مناسبی دارا هستند، استهبان هم  یکی از قطب‌های تولید انجیر خشک در دنیا محسوب می شود و شهرستان‌هایی از جمله بوانات، اقلید، سپیدان، بیضا، خرم‌بید و بخش‌هایی از شیراز نیز از تولیدکنندگان سیب، گردو و انار هستند.

صادرات مرکبات جهرم به کشور‌های مختلف

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جهرم گفت: محموله‌های مرکبات جهرم به اتحادیه اروپا، اتحادیه اوراسیا، کشور‌های حوزه خلیج فارس و کانادا صادر می‌شوند.

حسن زمانی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جهرم اظهار کرد: از ابتدای آبان ماه امسال تاکنون بیش از ١٠ تن لیموشیرین جهرم به کشور سوئد صادر شده است.

او افزود: محصول لیموشیرین توسط کارشناس پست قرنطینه حفظ نباتات جهاد کشاورزی شهرستان در خصوص عاری بودن از آفت و بیماری‌ها مورد بررسی قرار گرفته و پس از گرفتن تأییدیه سلامت بارگیری می‌شود. 

زمانی تصریح کرد: اتحادیه اروپا، اتحادیه اوراسیا، کشور‌های حوزه خلیج فارس و کانادا به عنوان مقصد محموله‌های مرکبات جهرم هستند. 

این مقام مسئول بیان کرد: سالانه ٢ تا ۵ هزار تن محصول مرکبات این شهرستان به کشور‌های مختلف صادر می‌شود.

لیموشیرین

برداشت انار از باغ‌های ارسنجان

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارسنجان از برداشت انار از هزار و ۶۰۰ هکتار از باغ‌های این شهرستان خبر داد.

زارعی فر مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارسنجان با اشاره به برداشت انار از هزار و ۶۰۰ هکتار از باغ‌های این شهرستان اظهار کرد: میانگین تولید انار در باغ‌های شهرستان ارسنجان ۲۰ تن در هکتار است.

او اضافه کرد: پیش بینی شده است امسال حدود ۳۰ هزار تن از این محصول برداشت و به بازار مصرف عرضه شود.

زارعی فر افزود: شهرستان ارسنجان یکی از قطب‌های تولید انار در استان فارس است و محصول انار این شهرستان علاوه بر سایر نقاط استان فارس به استان‌های همجوار و کشور‌های حوزه خلیج فارس صادر می‌شود.

او اضافه کرد: عمده‌ترین ارقام انار تولیدی در شهرستان ارسنجان شامل رباب، زردانار، میخوش و شیرین شهوار است.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان ارسنجان بیان کرد: رب انار از جمله سوغاتی‌های معروف این شهرستان است که شهرت ملی داشته و ثبت میراث ناملموس کشور نیز شده است.

از این محصول تولیدی علاوه بر محصول تازه خوری در تهیه رب انار، آب انار، لواشک و دیگر فرآورده‌ها استفاده می‌شود.

انار

برداشت لوبیا قرمز در بیضا

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا از عملیات برداشت لوبیا قرمز از سطح ۵۰ هکتار از مزارع این شهرستان خبر داد.

صدیقه مویدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا با اشاره به عملیات برداشت لوبیا قرمز از سطح ۵۰ هکتار از مزارع این شهرستان، اظهار کرد: در امسال سهم کشاورزان بیضایی از فروش لوبیا قرمز به میزان ۹۰ میلیارد ریال است.

او با بیان اینکه برداشت این محصول تا اوایل آذرماه ادامه دارد، پیش‌بینی کرد: بیش از ۱۰۰ تن لوبیا قرمز از مزارع این شهرستان تولید و روانه بازار مصرف شود.

مویدی ادامه داد: برداشت لوبیا طی ۲ مرحله برش دستی و جداسازی مکانیزه دانه توسط کمباین انجام می‌شود.

او تصریح کرد: ۷۸ درصد از مزارع موصوف به روش نوار تیپ و بارانی آبیاری شدند که تاثیر زیادی بر مصرف بهینه آب کشاورزی دارد.

این مقام مسئول از مزایای کشت حبوبات به، طول دوره رشدی کوتاه، مصرف کمتر آب، امکان انبار مانی محصول و قیمت قابل توجه در بازار، تناوب زراعی، اشتغالزایی فصلی بالا اشاره کرد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا اضافه کرد: خانواده بقولات (حبوبات) به خصوص لوبیا علاوه بر افزایش حاصلخیزی خاک نقش موثری در تامین علوفه دام داشته به طوری که پیش‌بینی می‌شود امسال بیش از ۱۲۰ هزار تن علوفه برای تغذیه دام تامین شود.

لوبیا قرمز

برداشت انار از باغ‌های فسا 

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان فسا از برداشت انار از هزار و ۹۶۴ هکتار از باغ‌های این شهرستان خبر داد.

 سعید شیروانی دوست سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان فسا با اشاره به برداشت انار از هزار و ۹۶۴ هکتار از باغ‌های این شهرستان، اظهار کرد: پیش‌بینی می‌شود امسال حدود ۴۵ هزار تن از این محصول برداشت و به بازار مصرف عرضه شود.

او تصریح کرد: مهم‌ترین ارقام انار در فسا، رباب، شیشه کپ، شیرین شهوار، فاروق، اشکفتو و می‌خوش است که رقم انار رباب صادراتی و برای باغداران از درآمدزایی خوبی برخوردار است و بیشترین میزان تولید را در این شهرستان دارد.

این مقام مسئول افزود: محصول انار این شهرستان علاوه بر سایر نقاط استان فارس به استان‌های همجوار و کشور‌های حوزه خلیج فارس نیز صادر می‌شود.

او اضافه کرد: اجرای طرح‌های ترویجی توسعه باغ‌های انار، جایگزینی و اصلاح ارقام صادراتی به جای ارقام کم بازده از برنامه‌های جهاد کشاورزی فساست.

سعید شیروانی دوست ضمن اشاره به اینکه باغ‌های تنگ ایج، دوگان، تنگ کرم و خیرآباد بیشترین میزان تولید انار را در شهرستان فسا داراست، بیان کرد: در هر هکتار از باغ‌های انار در فصل برداشت بیش از ۱۰۰ نفر روز مشغول به کار هستند.

انار

صادرات خرمای قیروکارزین به دیگر کشور‌ها 

مدیر جهاد کشاورزی قیروکارزین گفت: خرمای این شهرستان علاوه بر مصرف داخلی به کشور‌های حوزه خلیج فارس، افغانستان، پاکستان و برخی از کشور‌های اروپایی صادر می‌شود.

حیدری مدیر جهاد کشاورزی قیروکارزین با اشاره به برداشت خرما از ۱۰ هزار هکتار نخلستان‌های این شهرستان، اظهار کرد: پیش بینی می‌شود بیش از ۱۲۰ هزار تن از نخلستان‌های این شهرستان برداشت شود.

او ادامه داد: ۹۵ درصد خرمای تولیدی این شهرستان از رقم زاهدی یا قصب است.

حیدری افزود: خرمای شهرستان قیروکارزین علاوه بر مصرف داخلی به کشور‌های حوزه خلیج فارس، افغانستان، پاکستان و برخی از کشور‌های اروپایی صادر می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی قیروکارزین تصریح کرد: در این شهرستان بیش از ۴۰ رقم خرما شناسایی شده که مهم‌ترین ارقام آن زاهدی، خاسویی، هلیله، کبکاب، پیارم، شاهانی و مجول است.

قصب

برداشت پنبه در زرین دشت 

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی زرین دشت از عملیات برداشت پنبه در سطح ۳ هزار و ۹۰۰ هکتار از مزارع این شهرستان خبر داد. 

مهدی یوسفی سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی زرین دشت با اشاره به عملیات برداشت پنبه در سطح ۳ هزار و ۹۰۰ هکتار از مزارع این شهرستان، اظهار کرد: برداشت پنبه در این شهرستان تا اواخر آذرماه ادامه دارد.

او افزود: پیش بینی می‌شود بیش از ۱۱ هزار تن وش از سطح مزارع شهرستان زرین دشت برداشت شود.

این مقام مسئول بیان کرد: ارقام کشت شده ایرانی در شهرستان زرین دشت شامل، گلستان، ساجدی، ارمغان و لطیف و ارقام وارداتی لیدر، ماکسا و کاریسما است که از کیفیت الیاف مطلوبی برخوردار است.

پنبه

یوسفی یادآور شد: این شهرستان با میانگین تولید ۳ تن وش پنبه در هکتار رتبه سوم تولید این محصول در استان فارس را دارد.

او اضافه کرد: با توجه به اینکه پنبه از محصولات صنعتی محسوب می‌شود، برای تولید الیاف و دانه‌های روغنی مورد توجه کشاورزان این شهرستان است.

کشت گندم در شهرستان زرین دشت

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان زرین دشت از کشت گندم در سطح بیش از ۸ هزار هکتار از مزارع این شهرستان خبر داد.

مهدی یوسفی سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان زرین دشت با اشاره به کشت گندم در سطح بیش از ۸ هزار هکتار از مزارع این شهرستان، اظهار کرد: کشت این محصول در این شهرستان تا اوایل دی ماه ادامه دارد.

گندم

او افزود: مناسب‌ترین ارقام قابل کشت در شهرستان زرین دشت مهرگان، سارنگ، چمران ۲، سیروان، برات، جلال و خلیل است، که این ارقام با شرایط اقلیمی شهرستان سازگار است و عملکرد بالاتری نسبت به دیگر ارقام دارد.

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی زرین دشت تصریح کرد: عملیات کاشت گندم در شهرستان با دستگاه‌های مناسب از جمله کودکار، بذرکار و کف کار انجام می‌گیرد، که علاوه بر اجرای طرح‌های نوین کاشت و آبیاری، از ارقام مقاوم در جهت بهره وری آب و خاک و تولید بیشتر استفاده خواهد شد تا در تولید شهرستان، استان و کشور موثر واقع شود.

یوسفی یادآور شد: در شهرستان علاوه بر کشت آبی گندم، کشت دیم نیز در سطح حدود ۱۱ هزار هکتار صورت خواهد پذیرفت و پیش بینی می‌شود، بیش از ۱۵ هزار تن دانه گندم تحویل مراکز خرید شود.