اگر برای معاینه چشم به بینایی سنجی ها مراجعه کرده باشید، در کنار اغلب آنها بخش فروش عینک را هم می بینید.
به گزارش سایت خلیج فارس (بوشهر)، «تا اینجای داستان مشکلی نیست، اما در اغلب بینایی سنجی های بوشهر پس از انجام معاینه به هر شیوه ای مراجعان ملزم به خرید از عینک فروشی همان محل شوند و در صورت خرید نکردن، نسخه ای به فرد ارائه نمی شود!
فروش اجباری عینک به شهروندانی که می خواهند با بررسی و مقایسه بیشتر، عینک با قیمت یا کیفیت مناسب تر خرید کنند باعث نارضایتی شده است.
این درحالی است که بینایی سنجها به هیچ عنوان نباید از شیوه هایی مثل تحویل ندادن نسخه به بیمار، او را مجبور به خرید عینک کرده یا تهدید به مسئولیت نداشتن در صورت خرید از جایی دیگر کنند.
گلایه شهروندان
در همین خصوص شهروندی که فرزند کوچکش را برای معاینه به چشم پزشکی برده، می گوید: وقتی با پرسش برخی اقوام مواجه شدم که چرا عینک ژله ای مخصوص کودکان خرید نکرده ام؟ پاسخم این بود که آن جا نداشت! درباره اینکه چه لزومی داشت که حتما از همان جا خرید کنم هم اپتومتریست بعد از معاینه ما را به قسمت فروش هدایت و تاکید کرد بعد از خرید برگردید تا عینک را روی صورت کودک ببینم! با این اتفاق، در عمل انجام شده قرار گرفتیم.
در مورد دیگری، بیمار ادعا می کند اپتومتریست بعد از معاینه، نسخه را با پرینتر به قسمت فروش ارسال کرده و او نیز فکر میکرده باید حتما از همان جا خرید کند ولی بعد از خرید خود راضی نبود.
همچنین مواردی گزارش شده که به بیمار گفته شده: بعد از معاینه حتما باید از محل هایی که ما میگوییم عینک را تهیه کنید که هر دو مورد مصداق فروش کالای اجباری است.
تذکر دانشگاه علوم پزشکی، بی توجهی بینایی سنجی ها
در خردادماه سالجاری، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفته بود: بینایی سنجها نمیتوانند افراد را مجبور به خرید عینک از مرکز خاصی کنند چراکه این اقدام خلاف قانون است.
نادر شکیب آزاد افزود: طبق قوانین وزارت بهداشت، هر شخص مختار است مرکز درمانی و خرید عینک خود را انتخاب کند. از این رو مردم این حق را دارند که شماره عینک را از بیناییسنج دریافت و برای خرید عینک به هر مرکزی مراجعه کنند.
او عنوان کرد: درصورت مشاهده تخلف بینایی سنج ها، مراجعه حضوری به واحد نظارت معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی و ارائه شکایت از طریق سامانه تلفنی ۱۹۰ پیشنهاد می شود.
معاون درمان: مردم شکایت کنند تا پیگیری شود!
با گذشت چند ماه از این سخنان، همچنان شیوه فروش اجباری عینک توسط بینایی سجی ها ادامه دارد و گویا واهمه ای از دانشگاه علوم پزشکی هم نیست.
در حاشیه افتتاح برخی تجهیزات درمانی به بیمارستان شهدای خلیج فارس، با دکتر شکیب نسب معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی در این خصوص گفتگو کردیم و پرسیدیم «چرا با وجود تذکرات قبلی، همچنان فروش اجباری عینک در بینایی سنجی ها ادامه دارد؟»
او نیز بیان کرد: «اگر مردم باید شکایت کنند قطعا رسیدگی خواهد شد.»
این مقام مسئول درباره اینکه چرا معاونت درمان راسا اقدام به بازرسی و برخورد با این بینایی سنجی ها نمی کند؟ اظهار داشت: «این کار هم انجام می شود، ولی شکایت مردم، موثرتر است!»
تعلل معاونت درمان دانشگاه علم پزشکی بوشهر درخصوص این موضوع و موکول کردن پیگیری ها به گزارش های مردمی، شائبه برانگیز است؛ چرا که بسیاری از مردم حال و حوصله پیگیری اداری برای این شکایت ها یا امیدی به نتیجه بخش بودن گزارش های تلفنی از طریق سامانه 190 وزارت بهداشت ندارند و بسیاری از گلایه ها گزارش نمی شود.
قطعا اگر از سوی معاونت درمان دانشگاه نسبت به این نارضایتی توجه موثر و اهتمام بیشتری وجود می داشت، با بازرسی های سرزده و نامحسوس از بینایی سنجی های بوشهر، با چند تذکر و برخوردهای قانونی بعدی نظیر پلمپ، از استمرار چنین مشکلی پیشگیری می شد.
شاید اگر دقت و بررسی بیشتری صورت بگیرد، این بی خیالی و کم توجهی را بتوان در سایر حوزه های فعالیتی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی هم رصد کرد؛ چرا که وقتی از نظارت موثر بر چند مرکز بینایی سنجی عاجزند، توقع نظارت بر فرایندهای گسترده تری نظیر بیمارستان ها احتمالا زیاده خواهی باشد!»
انتهای پیام