شناسهٔ خبر: 69843747 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

ماموریت ویژه پزشکیان به عارف برای انتقال پایتخت

پزشکیان به آغاز مطالعات طرح انتقال پایتخت اشاره کرد و گفت: آقای دکتر عارف مأموریت بررسی این طرح را بر عهده دارند. بی‌توجهی به این موضوع می‌تواند کشور را در آینده با بحران‌های زیست‌محیطی و مشکلات متعدد دیگر مواجه سازد.

صاحب‌خبر -
استانداران زنجان و خراسانی جنوبی در جلسه صبح امروز هیئت دولت با رای اکثریت اعضای کابینه منصوب شدند.
 
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، جلسه هیئت دولت صبح امروز چهارشنبه به ریاست مسعود پزشکیان برگزار و استانداران زنجان و خراسانی جنوبی انتخاب و معرفی شدند.
 
بر این اساس با تصویب اعضای هیئت دولت «سید محسن صادقی» به عنوان استاندار جدید زنجان و «سید محمدرضا هاشمی» نیز به عنوان استاندار خراسان جنوبی منصوب شدند.
 
پزشکیان در این جلسه ضمن تبریک به استانداران جدید زنجان و خراسان جنوبی، آنها را به تلاش برای تقویت همدلی و هم‌افزایی در استان‌ها، استفاده از ظرفیت نخبگان و مشارکت مردمی در حل مشکلات و جلب رضایتمندی مردم توصیه کرد و افزود: تلاش کنید مدل توسعه استان‌ها بر محور برقراری تعادل میان منابع و مصارف طراحی شود چرا که در صورت استمرار وضعیت فعلی ما با هدر رفت شدید منابع و نابودی ظرفیت‌های منطقه‌ای مواجه خواهیم شد.
 
رئیس جمهور همچنین بر ضرورت تبیین، ترویج و اجرای سیاست‌های اصلاح الگوی مصرف نیز تأکید کرد و گفت‌: افزایش بهره‌وری منابع پایه همواره باید از اولویت‌های اصلی مدیران دستگاه‌های اجرایی به ویژه در استان‌ها باشد و ما هم در دولت هر آنچه که در توان داریم برای کمک به شما در مسیر موفقیت در اجرای وظایف محوله به کار خواهیم گرفت.

عارف مأمور بررسی طرح انتقال پایتخت شده است

به روایت تسنیم،  مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور عصر سه‌شنبه در دیدارهای جداگانه با اعضای مجمع نمایندگان استان‌های هرمزگان و سیستان و بلوچستان، توسعه و توانمندسازی استان‌های جنوبی و محروم کشور را یکی از ارکان بنیادین سیاست‌های دولت چهاردهم دانست.
 
وی ضمن ابراز خرسندی از این دیدارها خاطرنشان کرد: ضروری است اقدامات زیربنایی در مناطق جنوبی کشور اجرایی و با بهره‌گیری شایسته از ظرفیت‌های اقتصاد دریا محور، گره‌های دیرپای این مناطق گشوده شود.
 
رئیس‌جمهور با اشاره به پایان مهلت قانونی سند چشم‌انداز برنامه هفتم توسعه اظهار داشت: هر چند زمان یک برنامه خاص ممکن است به سر آید، اما چشم‌انداز توسعه برای کشور پایانی ندارد. حتی اگر توانسته باشیم اهداف برنامه‌های گذشته را محقق کنیم، چشم‌انداز توسعه باید همواره تداوم داشته باشد.
 
پزشکیان بر لزوم پایبندی به برنامه‌های موجود تأکید کرد و اظهار داشت: بسیاری از صاحب‌نظران، کارشناسان و خبرگان کشور با همراهی مجلس شورای اسلامی، دولت و مجمع تشخیص مصلحت نظام، برنامه‌ای جامع و علمی تحت عنوان سند چشم‌انداز تدوین کرده‌اند که از پشتوانه نظری مستحکمی برخوردار است و باید برای تحقق اهداف آن همه تلاش خود را به کار بگیریم.
 
وی با تأکید بر اهمیت وفاق ملی در مسیر توسعه تصریح کرد: کشور متعلق به هیچ گروه، جناح یا قبیله خاصی نیست. نباید افراد شایسته و کارآمد را به دلیل اختلاف‌نظر کنار گذاشت و از کسانی که توانایی لازم را ندارند، صرفاً به دلیل هم‌فکری استفاده کرد. پیشرفت کشور مستلزم همدلی و اتحاد تمامی اقشار و نخبگان است.
 
رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد که شخصاً به صورت منظم و هفتگی موضوع توسعه سواحل مکران را دنبال می‌کند و معتقد است اگر دولت بتواند کریدورهای شمال و جنوب کشور را احیا کند، گامی اساسی در مسیر توسعه کشور برداشته خواهد شد.
 
پزشکیان در ادامه بر بهره‌گیری از ظرفیت سرمایه‌گذاران و مشاوران بین‌المللی برای اجرای طرح توسعه مکران تأکید کرد و اظهار داشت: همان‌گونه که در عرصه ورزش از توانایی‌های مربیان و بازیکنان خارجی بهره می‌بریم، در توسعه کشور نیز باید از بهترین ظرفیت‌های جهانی استفاده کنیم.
 
وی همچنین به آغاز مطالعات طرح انتقال پایتخت اشاره کرد و گفت: آقای دکتر عارف مأموریت بررسی این طرح را بر عهده دارند. بی‌توجهی به این موضوع می‌تواند کشور را در آینده با بحران‌های زیست‌محیطی و مشکلات متعدد دیگر مواجه سازد.
 
رئیس‌جمهور در خصوص بهره‌گیری از ظرفیت کشورهای همسایه تصریح کرد: نگاه دولت، تعمیق روابط اقتصادی با کشورهای همسایه است. این موضوع در سفر به عراق نیز پیگیری شد و گروهی مأموریت ویژه‌ای برای عملیاتی کردن این همکاری‌ها بر عهده دارند. این اقدامات می‌تواند بستری برای خنثی‌سازی تحریم‌های ظالمانه فراهم آورد.
 
در ادامه این نشست‌ها، نمایندگان استان‌های هرمزگان و سیستان و بلوچستان به بیان دغدغه‌ها و مطالبات مردم این دو استان پرداختند.
 
ضرورت احیای شورای‌عالی خلیج فارس، تأمین مطالبات معوق طرح‌های شیرین‌سازی آب، تجدیدنظر دولت در سیاست‌های مرتبط با کالاهای موسوم به «ته‌لنجی»، توزیع عادلانه اعتبارات میان استان‌ها، بازسازی و نوسازی زیرساخت‌های فرسوده به ویژه راه‌های مواصلاتی، توسعه بندرگاه‌ها و فرودگاه‌های شهرستان میناب، توجه به معیشت مردم مناطق محروم، تقویت مشارکت استان هرمزگان در طرح توسعه سواحل مکران، افزایش اختیارات استانداران و انتخاب استاندار بومی برای استان هرمزگان، احیای ایستگاه‌های جمع‌آوری سوخت مازاد در سیستان و بلوچستان و پیگیری طرح خرید خدمات معلمان اهم موارد مطرح‌شده در این نشست بودند.
 
نمایندگان استان سیستان و بلوچستان همچنین از انتخاب اولین استاندار بومی این استان قدردانی و اعلام کردند که این تصمیم با استقبال گسترده مردم منطقه همراه بوده است.
 
پزشکیان در پایان ضمن قدردانی از نمایندگان به دلیل طرح این مطالبات، بر ضرورت تدوین راهکارهای علمی و عملی برای حل مشکلات مطرح شده تأکید کرد و با ابراز خرسندی از اولین سفر استانی هیئت دولت به استان سیستان و بلوچستان، تداوم پیگیری مشکلات این استان را از وظایف اصلی دولت چهاردهم دانست.