شناسهٔ خبر: 69843120 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: اکونیوز | لینک خبر

افزایش قیمت خودرو شامل قراردادهای فروش فوری و فوق العاده نمی... -

اقتصاد ایران: یک مقام مسئول در سازمان حمایت گفت: در صورتی که قرارداد فروش منعقد شده خودروساز با مشتریان در قالب «تحویل فوری» و یا «فروش فوق العاده» باشد، خودرو مشمول هیچ گونه افزایش قیمتی نمی شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، قاسم پالوج در ارتباط با نحوه و سازوکار تعیین قیمت خودرو اظهار کرد: بر اساس دستورالعمل تنظیم بازار خودروی سواری مصوب شورای رقابت و تصمیمات متخذه و هماهنگی با شرکت‌های خودروساز و با توجه به محاسبات صورت گرفته مستند به صورت‌های مالی، قیمت خودروها به شرکت‌ها اعلام شد.

مدیرکل بازرسی و مبارزه با قاچاق کالاهای سرمایه‌ای سازمان حمایت افزود: این افزایش قیمت‌ها، از محل هزینه‌های تولید خودرو و مستند به اقلام هزینه‌ای مندرج در صورت‌های مالی و حسابرسی شده شرکت‌های خودروساز است.

پالوج درباره کسانی که تکمیل وجه کرده‌اند و در صف انتظار صدور فاکتور هستند، تاکید کرد: در صورت انعقاد قرارداد «تحویل فوری» و یا «فروش فوق‌العاده» با خودروساز و پرداخت کل وجه خودرو از سوی خریدار، خودرو مشمول هیچ گونه افزایش قیمتی نمی‌شود و باید خودروساز با همان قیمت خودرو را تحویل دهد.

وی اضافه کرد: در صورت انعقاد قرارداد «پیش فروش عادی با قیمت زمان تحویل» با خودروساز و پرداخت بخشی از وجه خودرو، سهمی از قیمت خودرو که پیش پرداخت آن قبلاً انجام شده است مشمول تورم قیمت نخواهد شد و صرفاً بقیه سهم باقیمانده مشمول افزایش قیمت خواهد بود و البته به آن قسمت از وجه پرداخت شده سود مشارکت تعلق نمی‌گیرد.

پالوج افزود: به طور مثال اگر خریدار در قرارداد خرید یک خودروی ۵۰۰ میلیون تومانی، ۵۰ درصد از وجه معادل ۲۵۰ میلیون تومان به خودروساز پرداخت کرده باشد در حال حاضر با افزایش قیمت خودرو به ۷۰۰ میلیون تومان، مشمول ۵۰ درصد از افزایش قیمت شده و باید ۳۵۰ میلیون تومان پرداخت کند. بنابراین قیمت نهایی خودرو برای این شخص ۶۰۰ میلیون تومان شامل ۲۵۰ میلیون پرداخت اول و ۳۵۰ میلیون تومان پرداخت دوم می‌شود و به ۲۵۰ میلیون تومان پرداخت اولیه سود مشارکت تعلق نمی‌گیرد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه افزایش قیمت خودرو مشمول مبلغ باقیمانده در قراردادهای «پیش فروش قطعی با قیمت زمان عقد قرارداد» نمی‌شود، گفت: در صورت انعقاد قرارداد «پیش فروش قطعی با قیمت زمان عقد قرارداد» با خودروساز و پرداخت بخشی از وجه خودرو، سهم پرداخت نشده مشمول افزایش قیمت نمی‌شود.

مدیرکل بازرسی و مبارزه با قاچاق کالاهای سرمایه‌ای سازمان حمایت خاطر نشان کرد: در حال حاضر عمده قراردادهای بیش فروش از نوع «پیش فروش عادی با قیمت زمان تحویل» است که شامل افزایش قیمت برای سهم باقی مانده می‌شوند.

به گفته پالوج؛ در صورت انعقاد قرارداد با خودروساز و پرداخت تمام وجه شامل قراردادهای تحویل فوری و فروش فوق‌العاده و یا بخشی از وجه در قراردادهای پیش فروش، هرگونه تغییر خودرو از سوی خودروساز منوط به رضایت خریدار و امضا فیزیکی و یا الکترونیکی متمم قرارداد است. در این صورت برای قراردادهای تحویل فوری و یا فروش فوق‌العاده که کل وجه پرداخت شده است خودروی جایگزین باید با قیمت قبلی تحویل شود و در مورد قراردادهای پیش فروش با قیمت زمان تحویل، افزایش قیمت صرفاً مشمول سهم باقیمانده قیمت می‌گردد.

وی در ارتباط با ثبت نام کنندگان سامانه یکپارچه گفت: برابر مصوبات شورای رقابت و اطلاعیه‌های سامانه یکپارچه خودرو، ثبت نام در سامانه و تعیین تاریخ اولویت برای خودروساز تعهد ایجاد نمی‌کند. بنابراین با توجه به عدم انعقاد قرارداد مشتری با خودروساز و عدم پرداخت وجه به شرکت، قیمت مورد عمل، قیمت روز خودرو و زمان عقد قرارداد می‌باشد.

پالوج ضمن آمادگی این سازمان برای پاسخگویی به هرگونه سوالات و ابهامات شهروندان در خصوص قیمت‌های جدید خودرو، یادآور شد: شهروندان در صورت مواجهه با هرگونه موارد تخلف در این زمینه، مراتب را از طریق سامانه ارتباطی ۱۲۴ این سازمان و یا ادارات صمت استان‌ها در میان گذاشته تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن مورد پیگیری قرار گیرد.

برچسب‌ها: