بهگزارش قدس آنلاین، علی محمودیان، مدیر اتحادیه سوختهای جایگزین کشور با اشاره به شکاف ۲۵ میلیون لیتری تولید و مصرف بنزین در کشور، اظهار کرد: در حال حاضر روزانه ۱۳۵ میلیون لیتر مصرف و ۱۱۰ میلیون لیتر تولید بنزین داریم که سوابق نشان می دهد در ۵۰ سال گذشته سالانه ۸ درصد رشد مصرف بنزین داشته ایم و اگر با همین روند مصرف هر ساله اضافه شود در سال ۱۴۰۸ رقم مصرف به ۲۵۰ میلیون لیتر در روز می رسد.
وی رقم مصرف گازوییل را ۹۷ میلیون لیتر در روز عنوان کرد و افزود: بخش عمده گازوییل در بخش حمل و نقل و نیروگاه مصرف می شود که به دلیل بهره وری پایین خودروها و نیروگاهها ۱۰ درصد هدررفت را در ابن بخش شاهدیم.
مدیر اتحادیه سوختهای جایگزین کشور گفت: طبق گزارش ها روزانه ۱۰ میلیون لیتر بنزین و ۸ میلیارد لیتر گازوییل قاچاق می شود که از این بابت کشور سالانه ۶ میلیارد دلار دچار چالش می شود.
وی با بیان اینکه فاصله قیمتی نسبت به بازار منطقه منجر به این شده که قاچاق سوخت جذاب باشد، گفت: به دلیل شکاف قیمتی بسیاری گروهها به سمت ایجاد شبکه سازی در زمینه قاچاق سوخت رفته اند.
محمودیان با بیان اینکه یارانه سوخت ۶۰ میلیارد دلار در سال منابع کشور را ار بین می برد، خاطرنشان کرد: عدم اصلاح این روند در یک دهه گذشته کشور را دچار بزرگترین چالشهای امنیتی و اقتصادی کرد.
مدیر اتحادیه سوختهای جایگزین کشور در ادامه بیان داشت: سهم انرژی های تجدیدپذیر در کشور ۳ درصد است در حالی که در دنیا این سهم ۲۶ درصد است این فاصله با استانداردهای جهانی نشان می دهد که در حوزه تجدیدپذیر باید تدبیر صورت گیرد.
وی فرسودگی زیرساختها را از جمله چالشهای حوزه سوخت برشمرد و افزود: به دلیل پایین بودن کیفیت زبرساخت ۱۰ درصد انرژی هدر می رود که سالانه ۱۵ میلیارد دلار برآورد میشود.