به گزارش برنا، بر اساس گزارش رویترز، صندوق بینالمللی پول هشدار داده است که تعرفههای تلافیجویانه میتواند چشمانداز رشد اقتصادی آسیا را کاهش دهد، هزینهها را افزایش داده و زنجیرههای تامین را مختل کند.
کریشنا سرینیواسان، مدیر صندوق بینالمللی پول برای آسیا و اقیانوسیه، در نشستی درباره ریسکهای سیستماتیک در شهر سبو فیلیپین، خاطرنشان کرد: تعرفههای تلافیجویانه چشمانداز رشد منطقه را تهدید میکند و منجر به زنجیرههای تامین طولانیتر و کمبازده میشود.
این هشدار در زمانی است که نگرانیها در مورد برنامههای دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب ایالات متحده برای اعمال تعرفههای گمرکی ۶۰ درصدی بر کالاهای چینی و حداقل ۱۰ درصدی بر واردات از کشورهای دیگر منتشر شده است.
پیامدهای اقتصادی گسترده
پیشبینیهای صندوق بینالمللی پول نشان میدهد که این تعرفهها ممکن است مانع تجارت جهانی شود، بر رشد کشورهای صادرکننده تأثیر منفی بگذارد و نرخ تورم را در ایالات متحده افزایش دهد.
با وجود انتظارات ضعیف برای رشد اقتصاد جهانی، فدرال رزرو آمریکا ممکن است مجبور شود سیاستهای پولی خود را برای مقابله با تورم سختتر کند.
اکتبر گذشته، اتحادیه اروپا همچنین تصمیم گرفت تعرفه خودروهای برقی ساخت چین را به ۴۵.۳ درصد افزایش دهد و پکن را به اقدامات تلافی جویانه مجبور کند.
پیش بینیهای رشد
بر اساس گزارش چشمانداز اقتصاد جهانی صندوق بینالمللی پول، انتظار میرود اقتصاد جهانی در سالهای ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ رشد ۳.۲ درصدی داشته باشد.
در مورد آسیا، صندوق انتظار رشد ۴.۶ درصدی را برای امسال و ۴.۴ درصدی برای سال آینده دارد که این منطقه را به یک نقطه نسبتاً درخشان در اقتصاد جهانی تبدیل میکند.
سرینیواسان توضیح داد که آسیا شاهد یک "دوره گذار مهم" است که عدم اطمینان را افزایش میدهد. این با "خطر حاد" تشدید تنشهای تجاری بین شرکای تجاری اصلی است.
وی افزود که عدم قطعیت سیاست پولی در اقتصادهای پیشرفته ممکن است بر تصمیمات سیاست پولی در آسیا تأثیر بگذارد و منجر به تأثیرات بالقوه بر جریان سرمایه جهانی، نرخ ارز و سایر بازارهای مالی شود.
انتهای پیام/
انتهای پیام/