شناسهٔ خبر: 69841032 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

دادستان زنجان: ساماندهی متکدیان باید مستمر باشد

زنجان - ایرنا - دادستان عمومی و انقلاب زنجان، با بیان اینکه متکدیان جمع آوری شده اغلب به سایر استان‌ها و یا به اتباع بیگانه اختصاص دارد، گفت: در گذشته ورود خوبی به این حوزه صورت نگرفته بود، اما اکنون این رویه با همکاری‌های بین بخشی آغاز شده است و همین مسیر باید استمرار داشته باشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، بهروز عباسی روز چهارشنبه در جلسه ساماندهی متکدیان زنجان با بیان اینکه با همکاری های بین بخشی باید شاهد یک نوع سامان یافتگی در موضوع متکدیان سطح استان باشیم، افزود: این کار مشترک حاصل هم اندیشی و هم افزایی دستگاه های متولی امر است.

وی بر لزوم همکاری رسانه محلی، صاحبان قلم و تریبون و خبرنگاران استان در زمینه اطلاع رسانی تحقق اهداف تعیین شده در این بخش تاکید کرد و اظهار داشت: طبق آمارهای ارائه شده زنجان بهشت خیرین است.

دادستان زنجان ادامه داد: همشهریان خیر، نیکوکار و بزرگ فراوانی در شهر وجود دارند، اما در برخی مواقع این دلسوزی موجب سوء استفاده متکدیان به ویژه کلاشان شده است.

عباسی با بیان اینکه نمونه های عینی وجود داشته که فردی خود را معلول جا زده و از این طریق ترحم و دلسوزی جامعه را به خود جلب و جذب می کرد، افزود: آمار به دست آمده از اردوگاه، نشان می دهد، اغلب این افراد یعنی متکدیان مستحق کمک نیستند.

دادستان عمومی و انقلاب زنجان با تاکید بر اینکه متکدیانی که از اطفال و افراد غیررشید برای اعمال مجرمانه خود استفاده می کنند باید شناسایی شوند، گفت: به طور عینی در سطح شهر موردی از این دست مشاهده شد که یک خانم با طفل در حال تکدی‌گری است که بررسی نشان داد، این اقدام به صورت سازمان یافته انجام گرفته است.

وی با بیان اینکه در این بخش ۲ ماده قانونی در قانون مجازات اسلامی وجود دارد اضافه کرد: در یک ماده این قانون، برای تکدی‌گری و کسانی که گدایی می کنند مجازات تا سه ماه زندان در نظر گرفته شده است.

این مسوول گفت: ماده قانون دیگر هم به این موضوع اشاره دارد برای فردی که کسی را به این کار وادار و یا مستقر می کند تا ۲سال زندان اعلام شده و این در حالی است که افرادی به صورت سازمان یافته این کار را انجام می دهند.

عباسی افزود: در این زمینه انتظار بر این است که نیروی انتظامی استان نسبت به شناسایی این افراد و توقیف خودروهای آنان مبادرت کند تا دیگر در استان فعالیتی نداشته باشند.

وی با بیان اینکه دادستانی به دنبال پاک کردن صورت مساله نیست اضافه کرد: متکدیانی که در اردوگاه ساماندهی می شوند، پس از پالایش تحت پوشش نهادهای حمایتی کمیته امداد و یا بهزیستی قرار می گیرند و به لحاظ بهداشتی نیز به علوم پزشکی معرفی می شوند.

این مسوول یادآور شد: تعدادی از این متکدیان نیز کلاش بوده، به دنبال سوء استفاده و مال اندوزی هستنند که درآمدهای هنگفت ماهانه آنان موید این مساله است.

عباسی با بیان اینکه تعداد بسیار محدودی از این متکدیان نیازمند کمک هستند، افزود: مردم این استان بدانند افرادی که نیازمند کمک سازمان‌ها و نهادهای حمایتی هستند همچنان کمک خواهند شد.

وی با بیان اینکه این موضوع حقوق عامه‌ است، اظهار داشت: دستگاه قضایی مطالبه کرده و انتظار بر این است که متولیان امر به وظایف خود عمل کنند.

این مسوول به موضوع زباله گردی بانوان نیز اشاره کرد و گفت: دادستانی برای یافتن شغل برای زنان زباله گرد مشکلی ندارد و در این خصوص درخواست داریم افرادی که از سر بیکاری به این کار روی می آورند معرفی شوند.